Jump to content

Sakuragi

Üyeler
  • İçerik sayısı

    541
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    4

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    Sakuragi got a reaction from Beytize in NEDEN FORUMDA TAKILIRIZ   
    Forum benim için aile gibidir. Gerçek hayatta aile hayatım nasılsa forumda da öyle. Sabahın köründe kalkıp işe gidip, akşam-gece saatlerinde eve gelmek bir rutin oldu. Aile fertleri ile sohbet etmeyi bırak yüzlerini görsem şükrederim. Forum için de durum aynı, arada girip bakıyorum tanıdık isimler neler yapmış. Yeniler ne alemde ? Ama eskiden, okul hayatı dışında çok zaman vardı, hem aileme hem kendime hemde foruma çok zaman ayırıyordum. Yeri gelir okula gitmem,ders çalışmam yine vakit bulurdum (kötü örnek). Tabii başka sebeplerde var ama benim açımdan forumdan uzaklaşmamın temel sebebi budur. Çok sevdiğim Madarame'nin bir repliği tüm bu yazdıklarımın özeti olarak konuyu pekiştireceği için buraya bırakıyorum.
     
  2. Beğen
    Sakuragi got a reaction from Barış D. Baryshx in NEDEN FORUMDA TAKILIRIZ   
    Forum benim için aile gibidir. Gerçek hayatta aile hayatım nasılsa forumda da öyle. Sabahın köründe kalkıp işe gidip, akşam-gece saatlerinde eve gelmek bir rutin oldu. Aile fertleri ile sohbet etmeyi bırak yüzlerini görsem şükrederim. Forum için de durum aynı, arada girip bakıyorum tanıdık isimler neler yapmış. Yeniler ne alemde ? Ama eskiden, okul hayatı dışında çok zaman vardı, hem aileme hem kendime hemde foruma çok zaman ayırıyordum. Yeri gelir okula gitmem,ders çalışmam yine vakit bulurdum (kötü örnek). Tabii başka sebeplerde var ama benim açımdan forumdan uzaklaşmamın temel sebebi budur. Çok sevdiğim Madarame'nin bir repliği tüm bu yazdıklarımın özeti olarak konuyu pekiştireceği için buraya bırakıyorum.
     
  3. Üzgün
    Sakuragi got a reaction from carefreecat00 in Türk Kanallarında Yayınlanan Animeler   
    Paylaşım için teşekkürler :) Bide gündüz kuşağına kadın programları girdi ve çok tutuldu, böylece bir kuşak sona erdi :angry:
  4. Beğen
    Sakuragi got a reaction from 1456ha in Tsuritama   
    Anime Adı: Tsuritama
    Anime Türü: Okul, Shounen
    Bölüm Sayısı: 12
    Yapım Yılı: 2012
    Eğer bir deniz şehrinde yaşıyorsanız, hava güzel ve içinizi ısıtıyorsa, arkadaşlarla yapılacak eğlenceli bir şey de balık tutmaktır =)
    Balık tutma konsepti ile başlayan ve, 4 arkadaşın dünyayı kurtarmasını anlatan sevimli bir seri "Tsuritama". Balık tutmanın incelikleri anlatılırken kesinlikle etkilenecek ve bu dört çocuğun arkadaşlıklarını yüzünüzde kocaman bir gülümseme ile izleyeceksiniz. Seriyi izlerken fazla ayrıntılara takılmadan, pastel renklerle tasvirleşen arka planı ve harika müziklerin zevkini çıkarmanızı tavsiye ederim, özellikle ending parçası gerçekten güzel =) Herkesin takdirini toplayan yönetmen Nakamura Kenji yine orjinalliğini konuşturmuş gibi. Yapılan kara mizahı ve karakter tasarımlarını da yabana atmamak lazım. Özellikle karakter tasarımı son zamanların anime dünyasının yıldızlarından Uki Atsuya yapmıştır. Bir başka bilgi ise baş rol karakterlerinden Haru’yu izleyiciler zaman zaman ünlü hikaye kahramanı Küçük Prens’e benzetmişlerdir. Benim favorim ise seride Kaptan Ayumi-chan ve Akira :D
    Umarım beğenirsiniz, iyi seyirler =)



    Konusu:
    Yuki Sanada tek bir arkadaşı bile olmayan ve insanlarla iletişim konusunda da pek gelecek vaat etmeyen bir lise öğrencisidir. Fransız büyükannesiyle birlikte Enoshima adasında yaşamaktadır. Derken bir gün Haru isimli bir gençle yolları denk düşer. Haru dünyaya balık avı için gelmiş bir uzaylı olduğunu söyler bizim liseli gencimize. Bu ikiliye Natsuki ismindeki diğer bir liseli genç ve Hindistanlı, gizemli bir çocuk olan Akira da katılınca üzerinde yaşadıkları ada dünyanın kaderini belirleyecek bazı olayların merkezi haline dönüşür.
    Kaynak: Turkanime.tv
  5. Beğen
  6. Beğen
    Sakuragi got a reaction from Barış D. Baryshx in Dizi Tavsiyeleri   
    Türk dizileri hakkında görüşlerine pek katılmıyorum :lol: Kaliteli olduğunu düşündüğüm ve sevdiğim Türk dizilerini vardır bayağı.
    -Süper Baba
    -İkinci Bahar
    -Yedi Numara
    -Çemberimde Gül Oya
    -Bizimkiler
    -Sıdıka
    -Yeditepe İstanbul
    -Affet Bizi Hocam
    -Leyla ile Mecnun
    -İşler Güçler
    Gelelim yabancı dizilere, yaptığın sıralama çok güzel. HIMYM, The Big Bang Theory, Chuck, Lost ve Prison Break, Fringe vs. gerçekten kaliteli yapımlar. Her ne kadar Lost sonlara doğru bozsa da :D
    "Flashforward" aslında bana göre geniş konulu bir diziydi, bilim kurgu tarzında çok güzeldi ama ne yazık ki reyting kurbanı oldu, hatta sevenleri yapım kanalının önünde 3dk. baygın yatarak protesto bile ettiler dizi başlasın diye :D
    "Person of Interest" son zamanlarda gördüğüm en güzel dizilerden birisi.
    Birde çocukken izlediğim seriler geldi aklıma şimdi
    -The O.C



    -Full House



    - Alf



  7. Beğen
    Sakuragi got a reaction from Shiba Tatsuya in Oregairu(Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru) Analiz, Serideki Gözden Kaçan Şifreler, Karakter Şarkıları ve Merak Edilenler - Tamamlandı(Resimler Yenilendi)   
    Sevdiğim serilerden biriydi, senin de fark ettiğin gibi baya muhabbeti döndü, hatta @forevertr3 novelleri de çevirdi. Güzel tartışmalar oldu ama senin burada yazdıkların çok çok daha öte de. Tabii okuduklarımın hepsini anlayamadım, resimlerden dolayı :D VPN kullanmayı ben zor durumlar için saklıyordum ama yarın müsait olunca bir de vpn ile bakıcam ne kadar resim görülebilecek. Konuya tamamıyla hakim olursak güzel tartışmalar yine oluşur ;)
  8. Beğen
    Sakuragi reacted to Shiba Tatsuya in Oregairu(Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru) Analiz, Serideki Gözden Kaçan Şifreler, Karakter Şarkıları ve Merak Edilenler - Tamamlandı(Resimler Yenilendi)   
    (Bu resme dikkat edin, neden en başa koyduğumu anlayacaksınız. Kısaca buna animede atlanan en önemli yer diyebiliriz: Hachiman’ın Yukino’yla ilgili monologlarının en önemli kısımları)
     
    Oregairu(Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru) serisini tanıtmama gerek yok zaten, konuya gelenlerin hepsi bilerek gelmiştir. Bu yazı daha çok analiz yazısı olacak(ve semboller(şifreler), şarkı sözleri vs). Başta söyleyeyim baya uzun ve hepsini muhtemelen okumazsınız ama analiz içlerine(uzun olanlara) “İçindekiler” kısmı koydum, ona göz atabilirsiniz. Çok üşenen varsa en azından “Semboller/Şifreler” kısmına bakmanızı şiddetle öneriyorum(serideki ayrıntılara verilen öneme şaşıracaksınız!!!).
    Peki analiz kısımları kimlerin işine yarar? Konuyu animeden tam anlayamamış, soruları olanlar cevaplarını muhtemelen bulabilir. Analizleri okumayı düşünüyorsanız, konuyu anlama açısından en önemli ve başta okunması gereken “Servis Klübü ve Araba Kazası” bölümü. Serinin başlangıcını ve genel konuyu biraz açıklıyor.
    Başta uyarımı yapayım: animenin işleyişinden dolayı çoğu izleyici Yui’ye pembe gözlüklerle bakarken, Yukino hikayede hak etmediği kadar nefret ediliyor. Burada suçlu siz değilsiniz, animede atlanan sahneler baya var ve büyük çoğunluğu Yukino’nun Hachiman için feda ettikleri şeyler. Bu yüzden konuya Yui fanlarından tepki gelebilir büyük ihtimalle ama okurken göreceksiniz zaten, yazılan şeyleri LN ve anime kaynaklarını göstererek yazdım yani konu bu şekilde yazılmış yapacak birşey yok:
    Önemli Not: Konuda yazanları İngilizce bir kaynaktan aldım. Direk çeviri değil ama oradan çok faydalandım ve orijinal konu çok daha uzun.
    ---Kaynaklar:"Yahari Analysis" sitesi en fazla yararlandığım yerdi. Yazar 6 ay civarı uğraşmış ve muazzam boyutta bir site. Ben sadece bir kısmını aldım o yüzden merak ettiğiniz şeyler için bakabilirsiniz. Ama site İngilizce.
    http://yaharianalysis.x10host.com
    Oregairu Reddit alt forumu:
    https://www.reddit.com/r/OreGairuSNAFU/
    Son olarak pek kaynak değil ama bilmeyen vardır, serinin bir mangası vardı zaten bilirsiniz. Adı “Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru.: Monologue” çizimleri çok iyi ama bir sorunu var: kaynak olan LN yerine birebir animeyi takip ediyor, o yüzden animede atlanan yerler bunda da atlanmış. Bunun yerine alternatif bir manga serisi daha çıkmaya başladı, çizimleri ilki kadar güzel değil ama anime yerine direk LN’yi takip ediyor. Adı “Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. @comic”(Sayfadaki ilk resim bu mangadan alıntı). Sanırım şu anda 30 civarı bölüm çıktı(raw olarak). İngilizce sadece ilk bölümü bulabildim:
    İngilizce ilk chapter:
    https://kyakka.wordpress.com/2014/11/28/yahari-comic-volume-1-chapter-1/
    Sen Manga Raw:
    http://raw.senmanga.com/Yahari-Ore-no-Seishun-Love-Comedy-wa-Machigatte-Iru-@-Comic/
     
    Konu Başlıkları(Birbirlerinden noktalı virgül(;) ile ayırdım): Animede Atlanan ya da Eksik Kalan Yerler ve Bazı Önemli Sorular; ANOTHER Nedir, Ne Anlama Geliyor?; Diğer Karakterlerin Monologlarını-Düşüncelerini Görebilir miyiz?; Önemli Karakterlerin Şarkı Sözleri; Yukino ve Yui’nin Karakter Şarkıları(Zoku)’nın Karşılıkları(Reddit Kaynaklı); Servis Klübü ve Araba Kazası; Hachiman&Yukino; “Gerçek Şey” Ne?; Yukino - Yui Farkı, Hangisi Hachiman için Daha Çok Şey Yaptı?; ===Semboller/Şifreler===; ===Soundtrack===
     
    Önemli Edit: Tüm konuyu tek seferde göndermeye çalıştığımda bilgisayar kitlenip hata veriyor. O yüzden her konu başlığını ayrı mesajda atmak için başta 11 mesaj atmam gerekiyor. Spam değil, her konu bir alt mesajda devam edecek. Yukarıdaki konu başlıklarını kullanarak Ctrl + F ile sayfayı aratabilirsiniz. Yalnız hepsini yüklemem birkaç gün alabilir.
    Edit 2: Yükleme ve resim yenileme bitti, artık hepsi VPN'siz görünüyor. Ayrıca ilk sayfada sadece Hachiman, Yukino ve Yui'ye odaklandığımdan hikayeye çok etkisi olan 2 karakteri(Haruno ve Hayama) atladım. Onları 2. sayfada bulabilirsiniz. Buda linki:
    http://forum.turkanime.tv/konu/16610-oregairuyahari-ore-no-seishun-love-come-wa-machigatteiru-analiz-serideki-gözden-kaçan-şifreler-karakter-şarkıları-ve-merak-edilenler-tamamlandıresimler-yenilendi/?do=findComment&comment=337624
  9. Beğen
    Sakuragi got a reaction from 1456ha in Klasik Müzik Önerileri!   
    Başlığı görünce La Corda D'oro geldi aklıma ilk versiyonu. Tam bir klasik müzik ziyafeti veriyor. İkincisini izlemedim bilerek korkumdan ya kötüyse diye, ilki kalsın aklımda diye :D
    Gavotte (Bu ikili favorimdi bu arada :D )
     
    Canon (benden önce Canon paylaşılmış ama ben en çok bu versiyonun seviyorum, belki animeden dolayı bilemiyorum)
     
    Bu da sonbaharda, hafif rüzgarla beraber çiseleyen yağmur altında, gece kulaklığı takıp gezmelik bir şarkı. Aman dikkat ansızın dans ettirebilir :D
    Dmitri Shostakovich - Waltz
     
  10. Beğen
    Sakuragi got a reaction from Giselle Night in En Çok Sevdiğiniz Kitap?   
    Yusuf Atılgan'ın Aylak Adam'ı ile Sait Faik Abasıyanık'tan sanırım Lüzumsuz Adam ve Mahalle kahvesi. Ama ayıp olur Sait Faik'e şimdi, bütün eserleri diyorum ve paltomu giyip sokağa çıkıyorum, kalabalığa karışıyorum yavaştan.. (iç ses: Yalnız hava çok sıcak)
  11. Beğen
    Sakuragi reacted to UnderminE in Akumina \(>ヮ<)/ - VN - Oyun - Anime İncelemeleri   
    Kakegurui - 4. Bölüm İncelemesi

    Bu sefer yetiştim \:D/
    >Yazı Linki<
  12. Beğen
    Sakuragi reacted to Rofh in Bleach Manga Tartışma   
    Seriyi daha erken bitirmesi gerekiyordu. Rukia ve Renji çöpü için harcadığı 50 küsür sayıyı çıkarıp düzgün bir final yapabilirdi.
  13. Beğen
    Sakuragi got a reaction from Rofh in Bleach Manga Tartışma   
    Yani Bleach kendine yakışmayanı yaptı, bir çok etken var tabi sorumlu tutacağımız. Kubonun seriyi doğru götürememesi, okur sayısı azalması, yayıncıların zamanında önce bitirme kararı alması, ve Kubonun her şeyi oldu bitirdiye getirmesi gibi. Ama işte böyle serilerin en kötü yanı bu, yapacak bir şey yok. Mesela diziden örnek vericem ama Lost denilen bir efsanenin sonu veya Leyla ile Mecnun'un doğru düzgün bir sonu olmaması gibi. Gantz bu konuda ender serilerden birisi. Ya bir de sonu gelmeden biten serilerde var ? Manga ve anime dünyasının acı gerçekleri :D
  14. Beğen
    Sakuragi reacted to Rofh in Bleach Manga Tartışma   
    Bir Bleach'ın ve diğer shounen mangaların finaline bakıyorum, bide Gantz gibi bir şahaeserin finaline cidden bu kadar fark olması acayip.
  15. Beğen
    Sakuragi got a reaction from Rofh in Bleach Manga Tartışma   
    Dediğim gibi sende sonuna sinirlenmişsin çoğumuz gibi. Haklısın ama sonu kötü diye bütün seriyi kötülemek haksızlık. Gotei 13 ile başlayan bir hayal kırıklığı vardır bende hep, ve evet Ichigo alacaktı Ywach'ı ama oldu bittiye getirip son bir iki bölümde bunu işlemek, dediğin gibi herkesin bankaisinin gösterilmemesi büyük eksiler. Zaten mangaka da aceleye getirdiğini bildiği için novel yada roman şeklinde devam hikayeleri yayınlıyordu ama hiç bakma şansım olmadı. Belki sen bakıp, isteklerine cevap bulabilirsin.
  16. Beğen
    Sakuragi reacted to Sena33 in Selam   
    Hayır. 15 yaşındayım.
  17. Beğen
    Sakuragi reacted in Anime İstek ve Önerileri   
    Naçizane başta izlenmesini düşündüğüm animelerden aklıma gelenler, iyi seyirler.
    Trigun ve Neon Genesis Evangelion öncelikli olarak,
    -Serial Experiments Lain ve Ghost in The Shell
    -D.Gray Man ve Soul Eater, Stein's;Gate
    -Berserk, Basilisk, Ergo Proxy
    -Higurashi No Naku Koro Ni ve Umineko serisi
    -Kara no Kyoukai
    -Code Geass
    -Wolf's Rain
    -UN-GO
    -.hack//Sign
    -Black Lagoon
    -Shigurui
    -Samurai Champloo
    -Afro Samurai
    -Rurouni Kenshin
    -Kenichi: The Mightiest Disciple
    -Ranma1/2
    -Hajime no Ippo
    -Cowboy Bebop
    -Baccano
    -Urusei Yatsura
    -Excel Saga
    -Jormungand
    -JoJo'nun serisi
    -Michiko to Hatchin
    -Millennium Actress
    -Katanagatari
    -Mind Game
    -Great Teacher Onizuka,
    -Akira
    -Slam Dunk
    -Dr.Slump
    -Arakawa Under the Bridge
    -Bungaku Shoujo
    -Kill Me Baby
    -Nichijou
    -Kimagure Orange Road
    -Yakitate!! Japan
    -Yojouhan Shinwa Taikei
    -Kore wa Zombie Desu ka?
    -Kowarekake no Orgel
    -Bakemonogatari
    -Robotics;Notes
    -Tetsuwan Birdy Decode
    -The Melancholy of Haruhi Suzumiya
    -Legend of Galactic Heroes
    -Memories
    -Aria serisi
    -Eureka Seven
    -Fushigi no Umi no Nadia
    -Higashi no Eden
    -Last Exile
    -Paprika
    -Psycho-Pass
    -Planetes
    -Shin Mazinger Z
    -Metropolis
    -The Big O
    -Gunbuster
    -Tengen Toppa Gurren Lagann
    -Macross
    -Gundam 00
    -Eureka 7
    -Blue Gender
    -Star Driver Kagayaki no Takuto
    -Uchuu Senkan Yamato 2199
    -Yokohama Kaidashi Kikou
    -Moyashimon
    -Little Witch Academia
    -Kyousougiga
    -Ima, Soko ni Iru Boku
    -Kino no Tabi
    -Mushishi
    -Inu Yasha
    -Usagi Drop
    -Honey and Clover
    -Lupin
    -Detecive Conan
  18. Beğen
    Sakuragi reacted to Black Angel in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    @Halil Karahan Doğum Günün Kutlu Olsun Nice Mutlu Sağlıklı Senelere :)
  19. Beğen
    Sakuragi reacted to MelodyArLu in Çizimlerim. (Kendi Karakterlerim & FanArt'lar) Güncellendi 31.12.2016   
    Eskiden (Yaklaşık 7 Sene Önce) desen dersi alıyordum fakat sonradan özel nedenlerden dolayı bir kaçış yaptım. Şimdilerde ise tam üç aydan beri yeniden çizmeye başladım.
    Çünkü çizmek benim için çok önemli. Görsel Roman üzerinde çalışıyorum. (Kendi kitabım için.) Yazarlık konusunda ise doğuştan yetenekliyim. (Çizimlerde belki yıllarca iddialı olamayacağım fakat yazarlıkta iddialıyım o yüzden böyle bir şey ima ettim. xD)
     
    Tamamen benim yarattığım karakterler;
     
     
    FanArtlar (Sırayla);
     
    Son Goku;
    Kuroo Tetsurou;
    Chibi Hinata Shouyou;
    Zamasu;
    Nakamura Sawa;
     
  20. Beğen
    Sakuragi reacted to Amygirl in Animede Mimari   
    Eskimiş kilitlenmiş güncel olmayan konuları ayıklarken hortlatılması gereken sağlam bir konuyu buldum. Hortlatıyorum :D 
     
    Konuyu görünce ilk aklıma gelen durum şu : One Punch Man ile Mob Psycho'nun aynı evrende geçmesi.. One Punch Man her ne kadar insanların sağlam shounen bekleyip geyik komedi serisi ile karşılaştığı için hayal kırıklığına uğratsa da bazılarını şehir çizimi ve tasarımı çok iyi bence.
    Animesi neyse de mangasındaki şehir ayrıntıları beni benden almıştır.
     
  21. Beğen
    Sakuragi reacted to zaman in Slam Dunk 10 Days After   
  22. Beğen
    Sakuragi got a reaction from quincy in AceleManga Çeviri ve Okuma   
    Bir süredir çevirilerinizi veya sizi göremiyoruz forumda, umarım iyisinizdir hocam?
  23. Beğen
    Sakuragi reacted to AceleManga in AceleManga Çeviri ve Okuma   
    Bleach 676 Türkçe >> http://www.acelemanga.tk/2016/06/bleach-676-turkce.html
  24. Beğen
    Sakuragi got a reaction from Rofh in ( 51 / 51 ) Diamond no Ace: Second Season   
    Beklenen bir final oldu. Duyduğuma göre mangaya yaklaştığı için bir final verilmiş. Yakın zamanda devamı gelir. Ufak bir değerlendirme yaparsak, ilk sezona göre daha kötüydü. Ben bir türlü ısınamadım zaten 3. sınıflar gidince animeye. Son bölümde koçun 3. sınıflar ile dialoglarını izleyenler belki hak verir bana. Diğer taraftan ana karakterin güçlenmesi için ölen biten tiplerden biri değilimdir. Benim için önemli karakterin tam işlenmesi, ama Sawamura da bu yoktu. Zaten animenin en başında, 1. sezonda yakın arkadaşlarını bırakıp, güçlüleri seçmesiyle benim gözümde bitti. Yani bi Tsuba olamadı. Sonra Sawamura ya göre çok daha renkli kişilikler vardı ana karakter olacak. Zaten mangaka da olaylar geliştikten sonra durumu farketti ve Sawamura yı biraz arka plana atıp, diğer oyuncularını ön plana çıkarıp, ana karakteri olmayan bir hikaye yarattı ve en doğrusunu yaptı. Sadece yeteri kadar karakterleri işleyemedi. Bir de ters köşe yapmadı neredeyse hiç. Ne zaman birisi maç sırasında çalıştığı emek verdiği anları hatırlasa o başarılı oldu. Ama bakalım yeni gelecek karakterlerden umutluyum. Yeni sezonda çok daha güzel olur. 
    Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler, iyi ki varsınız.
  25. Beğen
    Sakuragi reacted to Nones in ( 51 / 51 ) Diamond no Ace: Second Season   
    Emeğinize sağlık arkadaşlar 
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.