Jump to content

weirdone

Üyeler
  • İçerik sayısı

    285
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    4

İletiler bölümüne weirdone kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 41 dakika önce, Paprika yazdı:

    Yani elektronik ortamda yapılan çizim. Genelde bir tablet yardımıyla yapılıyor.

    visual novel ne tarz çiziliyor ondan bahsediyorum oyunu tarzında mı :)

    digital çizimde az buçuk bilgim var şuradan bakabilirsiniz isterseni

     

  2. On 25.09.2016 at 20:37, HoodeD yazdı:

    Hep özendim çizimlerine, hala da özenmekteyim. Eksik yönlerimin somutlaşmış hali gibisin :D

    Bayadır buralarda yoktum yeniden güncelledim konuyu, yeni çizimlere bakarsanız sevinirim. ^^ 

    Teşekkürler beğendiğine sevindim. Eksik yönlerini bilmen güzel kapatması daha kolay olur, bende şuan arkama bakınca ne kadar ne şartlarla kendimi geliştirdiğimi fark ediyorum önemli olan sadece istediğin şeyin peşini bırakmamak sanırım. ^^

  3. On 23.07.2016 at 15:50, Homeran yazdı:

    Çizimlerini ilgiyle takip ettiğimi açıkça söylemeliyim. Bu yorumu yazmakta evet geç kaldım fakat konu başlığında "SON" kelimesini görünce üzüldüm. Son derken bütün resimlerini artık burada paylaşacağını düşünemedim ?? Bu arada istek kabul ediyormusun ??

    Teşekkür ederim takip ettiğin için çok mutlu oldum. :) İstek alabilirim tabi ama zaman konusunda söz veremem. :D

  4. On ‎08‎.‎05‎.‎2016 at 23:09, Strix. yazdı:

    Ben daha cin ali çizemez iken... helal olsun gerçekten büyük bir yetenek.

    Cin ali çizmek temeldir zaten, tüm çizerler taslağı cin ali gibi çizimle başlar, gesture de denebilir buna. :)

    Yeni çizim, grayscale çalışmalarına devam.

    29fazc0.jpg

  5. On ‎06‎.‎05‎.‎2016 at 23:18, Lance The Gun Freak yazdı:

    Çok güzel olmuşlar en iyisi bi devianart veya pixiv hesabı falan aç orda paylaş çizimlerini eminim baya begenilir :)

    Uzun zaman önce kullanıyordum belki tekrar kullanabilirim teşekkürler yorumun için.

  6. On ‎22‎.‎04‎.‎2016 at 22:02, MüminSenpai yazdı:

    Harika ya. Gözlerim ve ağzım açık ekran başında ne yetenekler var dedim. Umarım bizle daha fazla resim paylaşırsın. ^^

     

    On ‎23‎.‎04‎.‎2016 at 12:26, Shichiru-San yazdı:

    Tablet çizimi de güzel kardeş devam devam :) :)

    Teşekkürler güzel yorumlarınız için. Bu aralar Grayscale çalıştığım için pek bir şey çizemiyorum.  Şöyle Grayscale çalışmasından bir örnek atayım.

     

    15p08s6.jpg

     

  7. Çoook uzun aradan sonra elimi açmak için ilk çizim şeysi, karalama gibi bir şey. O.O Sanki ilk defa çiziyormuşum gibi sonuç kötü T^T (Paylaşmaya değmez ama toparlanana kadar buraya bırakayım ben )

     

    Spoiler

    2cgigbm.jpg

    On ‎12‎.‎03‎.‎2016 at 21:03, Mayu^^ yazdı:

    Kim beyenmez ki yani *-* 

    O sondaki kızın adı ne -,- 

    Onu mötöş çizmişsin zaten *-* 

    En güzeli..

    Değil en iyisi kedi kedi kedi ayyy *-*

    Ressam olur senden *-*

     

    Yok ya ne ressamı iyice paslanmışım zaten. :) Mangası var onun ama ismini tam hatırlayamadım şimdi, internette gezinirken denk gelmişti.

     

  8. 5 saat önce, Mayu^^ yazdı:

    Baya zahmetli birşey ama harika olmuş *-*

     

    Çok teşekkürler beğendiğinize sevindim. Aslında o kadarda zahmetli değil sadece ters düşünmek gerekiyor. Bunun siyah beyaz dışında renklisi de yapılıyor ama renklendirme konusunda pek iyi olmadığımdan girmedim oralara hiç.  :)

  9. 3 saat önce, VarisHunter yazdı:

    Doğru olabilir ama manga ya hemen çizmeye başlarsa sıkıntı çıkacak çünkü sıra dışı ve oran orantı olmaz buna inan tecrübelerime dayanarak söylüyorum belki bana bu kadar niye konuşuyorsun diye kızabilirsiniz ama ben 5 kişi veya daha fazla kişilere eğitim verdim neyin daha ii olacağını az çok tahmin edebilirim. Dediğim gibi başında bire bir öğreten olması daha ii olucaktır zaten sana mesaj atım ulaşmak istersen buradayım.

    Ne dediğini inan anlamadım kusura bakma. (Manga çizmesi gerektiğini falan mı söyledim ben yada ona benzer bir şey? Yanlış anlaşılma var ortada sanırım ^^ )  Benim demek istediğim çizimi ilerletebilmek istiyorsanız ilk önce insan anatomisiyle birlikte "gesture" denen modeldeki(Çizmek istediğin şeyin) hareketlerini, konumunu oran-orantısını analiz edip anahtar çizgiler çizip anatomiye uygun şekilde çizmeyi başlamanız. (Bunu "How to draw gesture" yazarsanız youtube'a kolay ve güzel şekilde anlatılan videolar bulabilirsiniz çok yardımcı olabilir size.)

    Bunun dışında ışık-gölge daha çok gözleme dayalı olduğu için 2. plana atılabilir öğrenmesi insan anatomisine nazaran daha kolaydır. He eğer manga çiziminden bahsediyorsak, normal bildiğimiz insan anatomisini biraz değiştirerek yapılan bir tarzdır aslında. Anlayacağınız insan anatomisine karşı bir aykırılık yok oran orantıyı değiştirmekle bitiyor iş. Bu yüzden anatomi öğrenmeden manga tarzı çizmek ütopik bir durumdan başka bir şey değil.

    Ben kimseyi eğitmedim ( O seviyede olduğumu da hiç düşünmedim) ama kendi çizimlerimi geliştirmeye çalışırken neler yaptığımı nelerin yanlış olduğunu hangisinin daha yararlı olacağını birinci elden gözlemleyip yazıyorum şahsen. :) ( Belki de yanlıştır ama benim düşüncelerim bunlar.) Çizim öğretilmekten çok kişisel beceri ve azime bakar sadece yol gestermek yeterli, bende onu yazmaya çalıştım bir hatam olduysa affola. :)

     

     

  10. 5 saat önce, Eldorwyn yazdı:

    Teşekkür ederim, önerilerini dikkate alacağım. Gerçekten nesne çizmek sıkıcı geliyor ama insan anatomisi gerçekten çok uzak olduğum bir konu. Anime karakterleri gibi çizmek değil sonuçta. Anime karakterlerini çizmek şu anlık çok zevkli geliyor ama gerçek insanları da baz alarak çizmeyi düşünüyorum artık :)

    Aslında manga çizimi de insan anatomisine göre yapılır sadece oranları çizerin tarzına göre oynanır onun dışında aynı mantığa göre yapılır. İstersen bir de oran orantı kullanarak bir karakteri farklı pozlarla çizmeye başla.( kendi kafandan )

  11. 11 saat önce, Esora yazdı:

    Ya valla çizimi bırakırım . O nası bi kedi ? T-T o kalemin ismi ni .s

    Şu kızı daha beyandım T-T 2. pek hoşuma gitmedi ama güzel omoş o da *- *

    Ama kedi ... Kedi mükemmel T-T

    Normal hb kalem çizimi negatif olarak foto çekiyorsun ve sonuç!:) ( beyaz olan kısımları çizip siyah olacak yerleri beyaz bırakıyorsun)

    Teşekkürler ilginize eski çizimler yerine yeni yapıcaklarımı paylaşmayı düşünüyorum eğer yinede eskileri görmek isterseniz özelden paylaşabilirim.

  12. Manga(Çizgi roman) yapabilmek için çok erken çok çok daha geliştirmen gerekiyor. Tabi acemice bir şeyler yapılabilir ama pek memnun etmez, manga için en önemli şeyde hikaye olmasına rağmen kafa yorulup acemice bir hikaye çıkarılabilir ama bunu çizime dökmek çok çalışma ve  emek gerektiriyor tabi kimsenin umudunu kırmak istemem eğer böyle bir şeye baş koyulacaksa ciddi bir şekilde çalışma gerektiriyor. (Gerekirse yıllarca)

    Tabi çok güzel düşüncelerim var, hikaye olarak kendime güveniyorum dersen hikaye oluşturulup işin ehli bir çizerle anlaşılıp bir adım atılabilir.

     

  13. Belki bin beş yüz  tane konu açtım ama artık bu son! ^^ Çizime ve foruma geri dönüş yapıp yenilerle buradan devam etmek istiyorum. Eleştirileriniz önemli benim için çekinmeyin! :) Şimdilik eskilerden 1-2 tane koyuyorum buraya göstermelik  Yenileri gelecek pek yakında, takipte kalın!

    Spoiler

    28a49lk.jpg

     

    Spoiler
    Spoiler

    2s8so5z.jpg

     

     

    Spoiler

    2rzzx9e.jpg

     

    Yeni oyuncağım tabletle küçük bir deneme gibi bir şeyler ^^  ( Çok acemice ama olsun :) )

    Spoiler

    1539tlv.jpg

    Spoiler

    15p08s6.jpg

    Spoiler

    29fazc0.jpg

    Spoiler

    dymx39.jpg

    Spoiler

    2vx4pds.jpg

    Spoiler

    k96djd.jpg

    Spoiler

    2z7o2lc.jpg

    Spoiler

    2nkqplv.jpg

    Spoiler

    nlbsz5.jpg

    Spoiler

    juee4g.jpg

    Spoiler

    j8ksqq.jpg

    Spoiler

    2dvu0t2.jpg

    Spoiler

    33bz7uu.jpg

     

  14. Başarılı çizimler, kısa sürede gelişirsin yeteneğinde var ve sevdiğin bir şey olduğu için sıkılıp(yorulup) mola vermediğin sürece ilerletirsin.

    Bakarak çizimler, anime çizimleri vs. nesne çizimi gibidir gözü, koordinasyonu geliştirir. Gerçek nesne çizmek daha çok geliştirir tabi çünkü ışık- gölge dikkat etmen gerekir şeklini oturtmaya çalışırsın kafa yorarsın fark etmeden ilerlersin.(Nesne çizmek sıkıcıdır, bunaltır, kan ter içinde bırakır  başın ağrır, yaparsın beğenmez yapamazsın üzülürsün, bir süre sonra masanda silgi tozlarıyla baş başa kalır o kağıt, unutur gidersin)

    Ben ilerletmek istiyorum dersen insan figürleri çiz. Başlarda normal pozlardan başlarsın sonra dinamik figürlere çalış.(İlk önce insan anatomisini iyice kavra tabi, internetten kitaplardan yardım alabilirsin yada çizimle uğraşan-bilen kişilerden.)  İnsan çizmek iyidir bir duygu vardır ortada, kalemin sinirlenir, kalemin güler, kalemin üzülür, kalemin korkar çizdiğinde döner bakarsın bu duyguları hissedersin. İnsan çiz insan iyidir.  

     

     

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.