Jump to content

Estable

Üyeler
  • İçerik sayısı

    618
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    18

Estable kullanıcısının paylaşımları

  1. İnsan buraya girince yaşlandığını hissediyor

    1. Leffwn

      Leffwn

      Orta yaş krizim tutmaya başladı bile...

    2. Estable

      Estable

      Şöyle bir bakındım da aşağı yukarı 10 sene etmiş..

    3. Leffwn
  2. Gerçekten insanlar One Piece’de bu nika formunu seviyor mu? Mangada bitmişti bugün itibariyle maalesef One Piece anime olarakta gözümde bitti gitti.

  3. Re:Zero'nun novelini hali hazırda okumuş olan ve güncelde olan biri var mı?  Kafamda deli sorular :hate-onion-head-emoticon:

    1. AldebaranTau

      AldebaranTau

      Re:Zero güncel takip eden adam buldum!! seri sor

    2. Estable

      Estable

      @AldebaranTau Normalde manga(vb.) okumak varken anime izlemek pek tercihim değildir ama novel olunca Re:zero'yu izledim. Animelerin bütün sezonlarını izledim fakat noveli henüz okumadım ama okuyacağım. Aklımda çok soru vardı anlamdıramadığım ama artık unuttum bir hayli zaman geçti :D En azından şunu sorayım anime sezonlarını kapsayan novel bölümleri ele alındığında animeyle arasında ne kadar kopukluk var? Benim aklımda animenin son sezonunu kapsayan novel sezonunu okuyup novele başlamak var.( son sezonda hikaye çok kopuk anlaşılıyor. ) Kısaca, anime noveli anlatmakta kısmen başarılıysa animenin son sezonunu kapsayan novelle okumaya başlayacağım. Yok dostum inanılmaz detaylar atladılar sil baştan oku her şey daha değişik diyorsan sil baştan başlayacağım.

    3. AldebaranTau

      AldebaranTau

      Hocam bu çok kademeli bi soru. Ne kadar sevidiğine bağlı seriyi. Mesela ben okuyacak yan içerik ararken japonca mı öğrensem acaba mk diye düşünmeye başlamıştım. Öyleysen baştan oku. O seviyede değilsen durum şöyle.

       

      Web Novel ile Light Novel arasında baya farklar var ama bunu sağlam bi hevesin yoksa girilecek bi iş değil. Çünkü anlamı yok WN biraz taslak gibi değiştirilmiş tamamen silinmiş olaylar içeriyor.  Mesela Subaru Rem'in başında intihar ettiğinde cesedi içinden gölgelerin taştığı bir kuklaya dönüşmesi ve Willhelm'in Puck'ın onunla savaşması falan. Bunlar tamamen silindiği için spoiler değil.

       

      LN ile animenin arasında kesilen sahneler harici bir kayıp yok azıcık İngilizce varsa aşağıdaki linkle açığını kapatabilirsin. (yoksa da oto translate kullan sayfa üzerinde)

      https://witchculttranslation.com/cut-content/

      Ayrıca bu site Re:Zero topluluğunun WB için kalesidir. Neredeyse İngilizceye çevirilen her şey burada. 

       

      Yan içerikleri çevrilmemiş sadece ana hikayenin Türkçesi ise https://www.epiknovel.com/seri/re-zero-kara-hajimeru-isekai-seikatsu

      Çevirmen Clumsy çevirmeyi tam en heyecanlı yerinde bıraktı ne yazıkki bundan ötesi için İngilizce gerekiyor

       

      WN için okumanın "bir adabı" var yan hikayeler seri için çok değerli bakış açıları içeriyor. Bazen de sadece geğik muhabbet ama okumaya değer. Witchcult sitesindeki yan içerik bölümü biraz kafa karıştırıcı o yüzden Re:Zero Redditinden bakmanı tavsiye ederim. 

       

      Bu aşamalarda takılırsan buradan yaz 2 günde bir bakarım.

  4. NieR:Automata oyununun anime uyarlamasının ilk bölümü sonunda gelmiş. Oyunun fevkalade müziklerini de kullanıyorlar gibi gözüküyor. Umarım oyuna ve konusuna yakın bir uyarlama olmuştur. İzleyin, izlettirin :)

    https://www.turkanime.co/anime/nier-automata-ver1-1a

  5. Unutulan efsaneler serisi 1:
    Space Dandy

  6. Spy X Family fanı olmayan var mı gerçekten

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. Estable

      Estable

      İşin esprisi arkadaşlar :) minik tatlış bi manga-anime serisi.

    3. sadece okan

      sadece okan

      aynen minik tatlış bir seri , abartılacak kadar iyi olduğunu düşünmüyorum :) Sanırım klişenin dışına çıkan bir anime olduğu için aradan sıyrıldı bu sene

    4. melik

      melik

      I am not a king I am not a god        I am anya

  7.  

    Mangadaki son olaylar(1045) neticesinde One Piece hakkında ki bütün olumlu düşüncelerimi an itibariyle yitirdim. 

    1. Perfectum

      Perfectum

      Oyundan senin yorumun sayesinde bilgim oldu. Çok hoş bir oyuna benziyor savaş mekanikleri vs. ile beğendim. Müziklerine bile ayrı özen gösterilmiş; hem rahatlatıcı hemde epik bir tema. Anime versiyonu bence baya ortalığı sarsar. :)

    2. Estable

      Estable

      Hikaye bazında Nier:Automata çıktığı yıldan beri en iyiler arasında kendine yer buluyor. Ayrıca müzikleri birer başyapıt. Anime serisi özen gösterilerek yapılırsa eminim oldukça büyük etki bırakacaktır. Oyunlara ilgin varsa oynamanı da şiddetle tavsiye ederim. :)

    3. Perfectum

      Perfectum

      Oyunlara ilgim oldukça büyük başlarsam kendimi o evrene kaptırırım muhtemelen bu nedenle şimdilik kalsın :D Listeme aldım.

  8. Tower of God'a tekrar başlıyorum. Yıllar sonra kaldığım yerden devam edeyim dedim fakat geçmişine dair birçok şeyin hafızamdan silinmiş olduğu hissine kapıldım. Tekrardan başladığımda çizimlerin bir hayli değişmiş olduğunu görüyorum insan okuyup güncele gelmeye kıyamıyor.  Muhtemelen bittiğinde de büyük bir boşluğa düşeceğim hadi hayırlısı.

  9. Claymore, Teresa karakteri anime ve manga dünyasının en havalı karakterlerinden biri bence. Hiçbir listede denk gelememek beni üzüyor.. 

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. Estable

      Estable

      @Gallardo Tadında bitti bence, biraz imaj çizerdi malum durumda kimin savaşacağı vsvs. 

    3. Amygirl

      Amygirl

      10 yıl olmuştur izleyeli... Daha ondan güzeli, ondan güçlüsü, ondan asili gelmedi anime/manga dünyasına. Sanırım hep en sevdiğim kadın karakter olarak kalacak.

      Romi Park etkisi de büyük tabii :thank_you__onion_by_elcerbero:

      Mangayı remake yapılır diye 2019a kadar beklettim ama gelmedi :(

       

    4. Amygirl

      Amygirl

      Irene'yi de çok severim :evil-smile-onion-head-emoticon:

  10. Yaklaşık 10 sene önce Shingeki No Kyojin'in ilk sezonu çıktığında izleyip overrated olduğunu düşünüp sonraki sezonları hiç izlememiş ve okumamıştım. Yaklaşık 1 hafta önce youtubede karşıma çıkınca ön yargılarımı kırıp mangayı baştan sonra okudum ve bugün itibariyle manganın güncel bölümüne ulaştım. Y A N I L M I Ş I M. :) Üstün körü ilerleyen, hikayenin tek düze olduğu ve klişe devlerle savaşın gerçekleştiği bir seri değilmiş meğer.  Hajime İsayama beye özürlerimi iletiyorum... :bad-luck-crazy-rabbit-emoticon: 

    Henüz bu seri ile tanışmamış birinin olması pek olası olmasa da, yeni tanışacak bireylere yegane tavsiyem mangayı okuduktan sonra seriyi izlemeleridir. 

    1. Leffwn

      Leffwn

      Shingeki no kyojin'in animesinin çıkalı 10 sene olduğunu sen söyleyince fark ettim. 

    2. Estable

      Estable

      Bende başta farketmemiştim :)) 

    3. Perfectum

      Perfectum

      10 senemii?! 10 sene... :silence-onion-head-emoticon:abii dudu periyi çağırın zamanı durdursun. O değil de beni tanımlamışsın bende 1. sezonu izleyip bırakanlardanım ama kötü huyumdur böyle yeni bölümleri YT den tiftikliyorum parça parça sonrada zevki kaçıyor izlemiyorum tabii. 

  11. MAL sıralamasında animelerin sezonları, movieleri ve ovaları ayrı ayrı değerlendirmeye tabii tutulmuş, bundan dolayı bazı animelerin sezonları ve movieleri sıralamada yer işgal etmiş. Sıralamayı daha geniş tutmak veya tamamen kaldırmak bu işi daha sağlıklı hale getirir diye düşünüyorum. Zira ne seriler var MAL’da değer görmüyor :) Yanlış anlamadıysam top 200 içerisinden dilediğimiz kadar seri yazabiliyoruz. Bu yüzden bir tık kalabalık bir liste yazacağım, Berserk Rainbow Jormungand Planets Gantz Hellsing Ultimate Monster ACCA Black Lagoon Blame Drifters ve yazılamayan niceleri
  12. Manhwa gördüğümde istemsizce gözümde yarım kalan veya anlamsızca, ansızın final veren seriler canlanıyor. Farketmeden kaçtığımı farkettim.
    Beni bu hallere siz soktunuz eski Koreli yazar ve çizerler! :bad-atmosphere-onion-head-emoticon:

    1. Gallardo

      Gallardo

      Veritas ve yeni sezonunun ne zaman geleceği belli olmayan The Breaker.

    2. Estable

      Estable

      The Breaker 2014'te son güncelini verdi diye hatırlıyorum. 6 senedir sezon çıkaracaktı güya. Nice seriler var yarıda kalmış, kimisi de sözde final vermiş. (bknz. Noblesse) Manwhaların sonu hüsran bitiyor genelde. Özellikle Boichi abimiz bu işi gelenek haline getirmiş gibi.

  13. Kimetsu no Yaiba, apar topar toplanan valiz gibi aceleyle final vermiş sanki manga. Bu kadar güzel işlenirken her şey havada kalıp ansızın final yapıştırılmış, uğraşılmamış. Hayli hayal kırıklığına uğradım.

  14. Kengan Ashura’ya başlayışımla bitirişim bir oldu. Aylar belki yıllar sonra ilk defa izlediğim anime sardı. Netflix 3. Sezonu ne zaman çıkarır bilinmez, serinin devamı Kengan Omega(manga) olarak isim değiştirmiş vaziyette güncel veriyor. 

  15. Artık One Piece’yi okurken gözlerimin yorulduğu farkettim. Eechiro Oda Bey çok yoğun çizmeye başlamış gibi değil mi? Bir bana mı öyle geliyor :)

    1. Önceki yorumları göster  %s tane daha
    2. lntegral

      lntegral

      Adam gibi bilgi vermeye 20 sene sonra başladı adam.Ben o sürede hikayeden bıkardım iyi sabretti

    3. Estable

      Estable

      Son arcları sıkıla bayıla okuduydum, artık güzel bir şeyler görmenin rahatlığı mı bilemedim saldı gözler kendini artık onlarda pek inanmıyor :))

  16. Solo Leveling'in Light Novel'ini güncel olarak okuyan var mı? Light Noveli okumaya mı başlasam, Manga bölümleri tatmin etmeden bitiverip gidiyor

  17. Estable

    Ben Buraya Çıktım ama Neden Çıktım?

    Hoş geldin, güzel ve ilginç bir tanıtım fikirlerinle renklendirmen hoş olmuş. Benimde en sevdiğim serilerin başında net Berserk vardır ardından Gantz gibi niceleri. Bleach'ın yeri benim için çok ayrıdır ama bugün baktığımda bende sadece piyasa üzerinde olarak görüyorum. Tabii, eleştiri olarak algılama fikir ve düşünce haliyle :) Keyifli forumlar.
  18. Estable

    En Son Bitirdiğiniz Anime?

    B: The Beginning. Netflixte karşılaştığım sanırım Netflix yapımlı bir anime. Uzun süredir animelerden uzak kalmışken netflix yaptığı için izleyeyim dedim, Netflix anime sektöründe de başarılı olduğunu kanıtlamış. Hikaye ve kurgu 4 4'lük. Son yılların animelerinde ACCA dışında keyifle izlediğim 2. anime oldu. ? Acaba şu rezalet gidişe sahip anime sektörüne bu tarz seriler katmaya devam edecekler mi merak konum.
  19. Ben hep buralardayım da belli ki gören yok İyi dileklerine minnettarım abla teşekkür ederimm ama şu doğum günüm hiç bir zaman bu dileklerle uyumlu ortamlara denk gelmiyor hep hüzün hüzünn
  20. Estable

    Bu gün hangi Manga'yı okudunuz?

    Re Life, animesi hakkında olumlu şeyler konuşulmuyor ama mangası gayet akıcı ve sürükleyici. Klasik konusu var gibi gözükse de sadece buz dağının görünen kısmı. Bugün vakit ayırıp bitirdim vakit geçirmek için güzel bir seri.
  21.  Aklımdan tamamen silinip gitmiş olan bir soundtrackı bugün tesadüf eseri hatırladım dinlemekten de büyük keyif alırdım nasıl unuttum ula bu güzelim soundtrackı. 

     Aynı zamanda bu soundtrackı Feng Shen Ji okurken dinliyordum şuan dinlediğimde Feng Shen Ji’yi ve ne kadar efsane bir manga olduğunu hatırladım. 

     Bilinçaltım tokat gibi ger yüklüyor galiba her şeyi ? Gidip tekrar Feng Shen Ji okuyacağım şimdi. 

    Birde ek olarak bir tek ben mi yaşıyorum yahu; Şarkıları soundtrackları genel olarak okuduğum mangalarla eşleştirmiş beynim. Bu ost dışında bir çok şarkı var bana sevdiğim mangaları anımsatan. Şu sıralar Bad Karma dinliyorum sürekli Gantzın mangasında ki sahnelerini anımsatıyor

    1. LeornKayn

      LeornKayn

      Evet güzel soundtrack bu animesini merak ettiriyor bana.Ben  bu soundtracke nette en iyi soundtracklarda dolanırken denk gelmiştim.

    2. Estable

      Estable

      KHR güzel animedir konusu yüzeysel olarak güzel ama fazla derin değil. Sonuç olarak shounen :) Soundtrackları güzel ama ben her zaman öncelikli manganın okunması taraftarıyım 

    3. Gallardo

      Gallardo

      Güzel parça. Benzer iki tane aklıma geldi ben de onları atayım :)

      Spoiler

      https://www.youtube.com/watch?v=I33u_EHLI3w

      Spoiler

      https://www.youtube.com/watch?v=CnatmSZC-Dg

       

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.