Jump to content

Estable

Üyeler
  • İçerik sayısı

    618
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    18

Durum yanıtları bölümüne Estable kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. İnsan buraya girince yaşlandığını hissediyor

    1. Estable

      Estable

      Şöyle bir bakındım da aşağı yukarı 10 sene etmiş..

    2. (See 2 other replies to this status update)

  2. Re:Zero'nun novelini hali hazırda okumuş olan ve güncelde olan biri var mı?  Kafamda deli sorular :hate-onion-head-emoticon:

    1. Estable

      Estable

      @AldebaranTau Normalde manga(vb.) okumak varken anime izlemek pek tercihim değildir ama novel olunca Re:zero'yu izledim. Animelerin bütün sezonlarını izledim fakat noveli henüz okumadım ama okuyacağım. Aklımda çok soru vardı anlamdıramadığım ama artık unuttum bir hayli zaman geçti :D En azından şunu sorayım anime sezonlarını kapsayan novel bölümleri ele alındığında animeyle arasında ne kadar kopukluk var? Benim aklımda animenin son sezonunu kapsayan novel sezonunu okuyup novele başlamak var.( son sezonda hikaye çok kopuk anlaşılıyor. ) Kısaca, anime noveli anlatmakta kısmen başarılıysa animenin son sezonunu kapsayan novelle okumaya başlayacağım. Yok dostum inanılmaz detaylar atladılar sil baştan oku her şey daha değişik diyorsan sil baştan başlayacağım.

    2. (See 2 other replies to this status update)

  3. Spy X Family fanı olmayan var mı gerçekten

    1. Estable

      Estable

      İşin esprisi arkadaşlar :) minik tatlış bi manga-anime serisi.

    2. (See 4 other replies to this status update)

    1. Estable

      Estable

      Hikaye bazında Nier:Automata çıktığı yıldan beri en iyiler arasında kendine yer buluyor. Ayrıca müzikleri birer başyapıt. Anime serisi özen gösterilerek yapılırsa eminim oldukça büyük etki bırakacaktır. Oyunlara ilgin varsa oynamanı da şiddetle tavsiye ederim. :)

    2. (See 2 other replies to this status update)

  4. telefon zil sesim.( 2:54ten sonrası)
     

     

    1. Estable

      Estable

      Bayılıyorum NIER soundtracklarına. Oyunun kendisi gibi soundtrackları da efsane. Mest edici.

    2. (See 2 other replies to this status update)

  5. Kentaro Miura hayatını kaybetmiş. Berserk ve diğer tüm çalışmaların için teşekkürler Miura Sensei. Huzur içinde uyu.

    1. Estable

      Estable

      Koca efsane maalesef aramızdan ayrıldı. Kendisiyle beraber ardından belki de manga tarihinin gördüğü en efsane serisi ve karakteri de onunla beraber aramızdan ayrılıyor. Bizleri Berserk gibi bir hikaye ile tanıştırmasının yanı sıra özellikle oyun olmak üzere birçok film, sanat vb. konulara ilham kaynağı olduğu için ne kadar minnet duysak az. "Souls"un babasıdır benim için Berserkte yarattığı evren ve atmosfer daha iyisini görmeyecek sanırım. Huzur içinde uyusun. 

    2. (See 5 other replies to this status update)

  6. Castlevania 4. sezonu ile yıkacak gene ortalığı >:) Heyecanla bekliyorum.

     

  7. Claymore, Teresa karakteri anime ve manga dünyasının en havalı karakterlerinden biri bence. Hiçbir listede denk gelememek beni üzüyor.. 

    1. Estable

      Estable

      @Gallardo Tadında bitti bence, biraz imaj çizerdi malum durumda kimin savaşacağı vsvs. 

    2. (See 10 other replies to this status update)

  8. Claymore, Teresa karakteri anime ve manga dünyasının en havalı karakterlerinden biri bence. Hiçbir listede denk gelememek beni üzüyor.. 

    1. Estable

      Estable

      Manga güzel bitiyor aslında, 
       

      Spoiler

      Claire'nin içinde yaşıyor aslında hatta Claire'nin canavar(okuyalı seneler oluyor canavar güçlerine ayrı bir isim takılmış mıydı hatırlamıyorum.) uyanışı Teresa'nın kendisi oluyor. Teresa ablamız bu sefer acımadan Priscilla'ya tek atarak hem onu hem sözde(!) dünyayı kısa bir süreliğine refaha ulaştırıyor :) Teresa'nın son havası Teresa'nın kendine ait olan bütün canavar gücünü saldığında canavar değil sadece kanat çıkarmasıyla gerçekleşiyor. Bir nevi One Punch Man misali..

       

    2. (See 10 other replies to this status update)

  9. Hunter X Hunter hiç izlememiş biri olarak acaba kendimi şanslı görmeli miyim yoksa one piece'de yaşadığım hüsranı bunda da mı yaşayacağım, iki seri de fazla övülüyordu malum zamanda biri övgüleri o kadarda hak etmediğini düşünüyorum.

    1. Estable

      Estable

      @LeornKayn One Piece bir süredir sıkıcı, yoğun ve durgun ilerliyordu. Hatta ben manga bölümlerini okurken yoruluyordum. Ama mangadaki son arc aşırı iyi ilerliyor eski havayı vermeye başladı One Piece. Neredeyse 4 senedir OP'un animeyi izlemiyorum fakat bu arc'ı animeden de takip edeceğim sanırım. 
       HxH'de başta akıp gidiyor. HxH izleyipte beğenmeyene rastlamadım. O başyapıt hissiyatını ben yakalayamadım belki sen yakalarsın :)) 

       Gerçi Shounen baş yapıtı olarak Naruto'yu gören ben, genelde linçlenirim.. :D

    2. (See 6 other replies to this status update)

  10. Attack On Titanın soundtrackları gördüğüm bütün eserler arasında en iyileri galiba buram buram kalite

     

    Spoiler

     

     

    1. Estable

      Estable

      Katılıyorum mükemmel soundtrackları var. Serinin efsaneleşmesinde büyük payı oluyor soundtrackların. Bir diğeri de Bleach olabilir. 

  11. Hunter X Hunter hiç izlememiş biri olarak acaba kendimi şanslı görmeli miyim yoksa one piece'de yaşadığım hüsranı bunda da mı yaşayacağım, iki seri de fazla övülüyordu malum zamanda biri övgüleri o kadarda hak etmediğini düşünüyorum.

    1. Estable

      Estable

      One Piece'ye kısmen bende geç başlamıştım fakat hüsran yaşamadım. Onun aksine bende hüsranı HxH'de yaşadım :) biraz da ne beklediğine bağlı. Şahsen HxH'yi yarım bırakıp ardıma bakmadım. :yawn-onion-head-emoticon:

    2. (See 6 other replies to this status update)

  12. Yaklaşık 10 sene önce Shingeki No Kyojin'in ilk sezonu çıktığında izleyip overrated olduğunu düşünüp sonraki sezonları hiç izlememiş ve okumamıştım. Yaklaşık 1 hafta önce youtubede karşıma çıkınca ön yargılarımı kırıp mangayı baştan sonra okudum ve bugün itibariyle manganın güncel bölümüne ulaştım. Y A N I L M I Ş I M. :) Üstün körü ilerleyen, hikayenin tek düze olduğu ve klişe devlerle savaşın gerçekleştiği bir seri değilmiş meğer.  Hajime İsayama beye özürlerimi iletiyorum... :bad-luck-crazy-rabbit-emoticon: 

    Henüz bu seri ile tanışmamış birinin olması pek olası olmasa da, yeni tanışacak bireylere yegane tavsiyem mangayı okuduktan sonra seriyi izlemeleridir. 

  13. Şöyle final vermiş, adam akıllı kurgu ve konusu olan, aksiyonu bol, romantizm mümkünse olmayan, hafif uzun soluklu  webtoon aranıyor...

     

    1. Estable

      Estable

      Romantizmi olmayan webtoona rastlamak neredeyse imkansız :D Manhua önereyim, muhtemelen okumuşsundur ama ben söyleyeyim yine söyleyeyim Feng Shen Ji.
      Bir de aklımda LESSA kalmış webtoon olarak. Çevirisini yapan site kapanmış. şuan çevirisi mevcut mu bilmiyorum. 
      Okuduğum hiçbir serinin adını hatırlamıyorum artık  :(

    2. (See 5 other replies to this status update)

  14. Manhwa gördüğümde istemsizce gözümde yarım kalan veya anlamsızca, ansızın final veren seriler canlanıyor. Farketmeden kaçtığımı farkettim.
    Beni bu hallere siz soktunuz eski Koreli yazar ve çizerler! :bad-atmosphere-onion-head-emoticon:

    1. Estable

      Estable

      The Breaker 2014'te son güncelini verdi diye hatırlıyorum. 6 senedir sezon çıkaracaktı güya. Nice seriler var yarıda kalmış, kimisi de sözde final vermiş. (bknz. Noblesse) Manwhaların sonu hüsran bitiyor genelde. Özellikle Boichi abimiz bu işi gelenek haline getirmiş gibi.

    2. (See 1 other reply to this status update)

  15. Level atlamak adına ileti atan bir kitle olduğunu düşünüyorum, böyle giderse ya o üyelerin level atlamalarını kaldırır yada forumda tüm level sisteminin kaldırılması için pankart açarım. Daha kolayı var aslında unutmuşum ileti sayılarını sıfırlarım :evil-smile-onion-head-emoticon:

    1. Estable

      Estable

      Tüh, bende yıllardır ''düzenli üye'' diye duruyor, tam da aklımda ileti yağdırıp ''havalı üye'' olma hayali vardı  ^^

    2. (See 5 other replies to this status update)

  16. Artık One Piece’yi okurken gözlerimin yorulduğu farkettim. Eechiro Oda Bey çok yoğun çizmeye başlamış gibi değil mi? Bir bana mı öyle geliyor :)

    1. Estable

      Estable

      Son arcları sıkıla bayıla okuduydum, artık güzel bir şeyler görmenin rahatlığı mı bilemedim saldı gözler kendini artık onlarda pek inanmıyor :))

    2. (See 3 other replies to this status update)

  17. Hem Solo Leveling,  hem Tate no Yuusha no Nariagari de güncele gelmek :'( Zalimsin 3M dünyası :'(

    1. Estable

      Estable

      Güncele geldiysen asla kesmiyor, novele başla :D

    2. (See 2 other replies to this status update)

  18. Ah forum ah bitmişsin, nerde eski günler, nerde o güzel ortam

  19. Given mangasına anime serisi geliyormuş :muajajaja__how_funny__onion_by_elcerbero: Ne güzel haberler bunlar :embarrassed4-onion-head-emoticon:

    1. Estable

      Estable

      Bi baktım da, shounen ai imiş :P  Vinland Saga'da duyurulmuştu, şimdi de Solo Leveling bekliyorum Netflixe yükleniyorlar yapın diye :relax1-onion-head-emoticon:

    2. (See 1 other reply to this status update)

  20. Maç izlemekten ilk kez fb-bjk maçını izlerken zevk aldım. İlk yarıda bu kadar güzel oynamışlarken böyle devam ederler umarım. 

    1. Estable

      Estable

      GS derbisinde de Fenerbahçe aynısını yaptı, iş alaya geçince olmuyor arkadaş :D

    2. (See 3 other replies to this status update)

  21. Mesaj kutum dolmuş :O Ama mesajlarımı silmeye kıyamıyorum :'( Bunları bir ara yedek neyim yapabiliyorduk hala yapabiliyor muyuz ?_? Forumu kullanmayı bilmeyen admin val.9165415451  Araştırmaya üşendim bilen biri söylesin yawf :P 

  22. Sadece Kakegurui'nin mangası animeden kat kat daha güzel demeye geldim. :floating-crazy-rabbit-emoticon:

    1. Estable

      Estable

      Tamda yeni bitirmiştim, mangası mı varmış yahu netflixte gördüğümden dolayı yoktur sandıydım. Bildiğim iyi oldu :)

    2. (See 1 other reply to this status update)

  23. Şu Sinsine,fiber çevirmen,biraz fazla sert hissettiriyor kendini böyle ofis kadınıymış ve rütbesi ofiste yüksekmişte mükemmel olmayan işlere karışanları cezalandırıyormuş gibi.

    1. Estable

      Estable

      Anime izleyici kitlesinin yobazlaştığı doğru çünkü sadece izleyici kitlesi olarak kalıyorlar ve güncel anime sektörünün sadece para için çıkardığı serileri izliyorlar. Artık maalesef insanlar mangadan bi haber bulunuyor bu ortamlarda. Ama benim bahsettiğim konu ise eski forum kitlesinin tamamen aktifliğini kaybetmiş olması. Aşağı yukarı 5-6 senedir bu forumdayım; çok daha önceden beri manga okuyorum anime izliyorum. Eski aktif kitlenin büyük bir bölümü saydığım konularda bilgili ve ağzının tadını bilen kişilerdi. Bu kişileri forumdan iten etmenler arasında tabiki sizin bahsettiğiniz konuda etmen olabilir ama ben zaten yukarıda 'büyük bir bölümünün' sıkı yönetim olduğunu belirttim zira çatışmalarda konu kilit, fikir ayrılıklarında tartışma çıkmasın diye konu kilit hata yapan kullanıcıya anında uyarı konuya çok zarar vermeyen iletileri silme vs sayabiliriz. (Gerekte üyelere kullanılan üslubun çok yanlış olması.) sıkı yapıldığını gözlemledim. Evet soracaksanız eskiden sizin yaptığınız şekilde değildi biraz tartışmalar olurdu fikirleri paylaşırdık gülerdik geçerdik veya kızgın kalırdık ama o şeyler orada kalırdı. Buda ben dahil aktifliğin kaybolmasına sebebiyet verdi. Ben artık girdiğimde eleştiri, tartışma, fikir yazma anime incelemeleri manga incelemeleri ve konu çerçevesinde geyik döndüğünü görmüyorum. 
       Hoş bunlar benim gözlem ve fikirlerim, siz katılmıyor veya böyle olması gerekiyordu diyorsanız öyledir haliyle. 

    2. (See 17 other replies to this status update)

  24. Şu Sinsine,fiber çevirmen,biraz fazla sert hissettiriyor kendini böyle ofis kadınıymış ve rütbesi ofiste yüksekmişte mükemmel olmayan işlere karışanları cezalandırıyormuş gibi.

    1. Estable

      Estable

      Kendisini pek tanımıyorum ama bahsi geçmişken bende benzer konuda yakınayım, forumun şuan ki hali eski haline nazaran tam anlamıyla ölü. Eski samimiyet ve aktiflik neredeyse 0'a inmiş durumda. Bunun en büyük nedeni zannımca katı kural ve yönetim biçimi oldu. Hoş eski hali bir anime ve çeviri platformunda olması gereken bir konu muydu bilemem ama eski forumu özlemiyor değilim. Çok katı davranıldı çok. 

    2. (See 17 other replies to this status update)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.