Jump to content

Pyskhe

Üyeler
  • İçerik sayısı

    166
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    Pyskhe got a reaction from Rindo in Ünlü Olmayan Güzel ve Ünlü Olan Berbat Animeler   
    Dragon Ball için kötü tabirini görmek çok garibime gitti. Shounen animelerin pek çoğunun babasıdır Dragon Ball. Bence daha da abartılması gereken en iyi seridir benim gözümde. :D
    Gintama Bi' ön plana çıkar gibi oldu ama zamanında ne altyazı sorunları çektiğimi bilirim. Çok iyi ama değeri geç anlaşılmaya başlayan bi seridir.
    Toriko Keza aynı şekilde, güzeldir, pek ünlü olamadı nedense.
    Hakuouki İzlediğim en güzel samuray serilerindendir. Ama değil, ünlü değil.
    Açıkcası bu üç animenin baya geri planda da kalmasını istiyorum. Gintama ünlendikçe üzülüyodum mesela. Çoluk çocuğun eline düşecek diye korkuyorum. :D
    Toradora Shoujo anime diyince bi' ısrar kıyamet izle denildiği için izledim de... Tamam şirindi falan da o kadar abartılacak bi' seri değil gözümde.
    Elfen Lied İlk izlediklerimdendir, o zamanlar hoşuma gitmişti belki de geriye dönüp bakınca baya baya abartıldığını düşünüyorum.
  2. Beğen
    Pyskhe reacted to Toprakezgi in Tite Kubo’dan Korkunç Kapak   
    Bence hos olmus.
  3. Beğen
    Pyskhe reacted to Skadi in Hunter x Hunter Mangasından Haber Var   
    Seriyle ilgili resmi bir açıklama yapıldı
     
    Ara verdiği son 2 yıldan beri devam edip etmeyeceği merak konusu olan Hunter x Hunter mangası ile ilgili bugün resmi bir açıklama yapıldı. Haziran ayından itibaren Haftalık Shonen Jump dergisinde yayınlanacak olan manga kaldığı yerden devam edecek. Manganın en son sayısı Mart 2012′de yayınlanmıştı.

    Manganın dönüşü ile ilgili detaylar Shonen Jump’ın 22/23. sayısındaki ekle belli olacak.
    AnimeFantastica
     
  4. Beğen
    Pyskhe reacted to Kasei in Japonların İngilizcesi   
    47 Ronin'deki japonların ingilizcesi kendi ingilizceleri, dublaj değil. 
     
    Japon ingilizcesine gelirsek, japonlar yabancı dilden aldıkları kelimeleri kendi dillerine göre uyarlıyorlar. Bizim television için televijın değil de televizyon dememiz gibi. Onlar da kendi dil yapılarına uygun olacak hale getiriyorlar. Tabii her kelimeyi ingilizceden almıyorlar. Mesela Türkiye için Turkey'e yakın bi kelime değil de Toruko diyorlar ki yanılmıyorsam italyancadan filan geçmiş bu da dillerine. Genel olarak telaffuz yetenekleri biraz kısıtlı, ama tabii ki güzel ingilizce konuşan çok fazla Japon var(bizzat gördüm, düz öğrenciler üstelik). Biraz aksanlı bir ingilizce olabiliyor tabii, kaldı ki türk aksanlı ingilizce diye bi şey de var baktığınız zaman. Bunun dışında özel adlarda ya da yabancı kelimelerde kendi kurallarına has bir kelime/ses değişimi yapıyorlar.
     
    Sinbad mesela, japoncada "si" ve tek haliyle "d" sesleri yok. "Si" sesine en yakın ses shi, d ise kelime sonunda olduğu için -ddo şekline getirilebiliyor. Bunun sesle söyleyebilir olmalarından ziyade yazılabilmesiyle ilgisi var. Bir japona "sinbad desene bi" derseniz bunu söyleyebilir ama japon harfleriyle yazamaz. Haliyle japon dili içerisinde o kelimenin kullanılması için yazılabilir olması lazım. Yazılamıyorsa da yazılabilir hale getirilmesi lazım. 
     
    Katakana ile adınızı yazmak diye bir başlık açmıştım burada. Bu da aynı mantık. Bir japon adınız ahmet ise size ahmet diyebilir ama yazarken afumetto yazması gerekir. Bununla ilgili. 
  5. Beğen
    Pyskhe got a reaction from Haruka in Animeler gerçek Olsa Sizde içinde Olsanız   
    Öhöhö
     
    GTO* 'da olsaydım... Tamamen kendim olarak Onizuka'nın sevdiceği olmak isterdim. ühühü Devamıyla ilgili düşüncelerim bende kalsın.  :bled1-onion-head-emoticon:
    HunterxHunter 'da olsaydım Hisoka'nın dövüşmek için can attığı çocukluk-gençlik rakibi olmak isterdim. 
     
    Gintama  'da olsaydım... Gintama'da pek ölüm olmaz biliyorum fakat kendime ait küçük bi kaç arc olsa yeter... Shoyou sensei'nin kızı olmak isterdim. Yani bu dörtlünün geçmişlerini bilen, onlarla iç içe olmuş biri. Babamın intikamı için çıktığım yolda Takasugi zaafı yüzünden ölüp giderdim falan... :(
     
    Hakuouki 'de.... Hğğğğ hepsi beğni... Yok hayır. Harada'cığımın aşık olduğu güçlü bir geyşa olmak isterdim... Kimigiku gibi gibi.  
     
    Samurai Champloo... Mugen... öhöm...
     
    Bleach 'de olsaydım Zaraki'nin takımında olmak isterdim. Ikkaku, Yumichika ben takılırdık haşin haşin. Shikai'm de Kratos'un kılıçları hatta djoısgkl   
     
     
    Bir güç ve erkek karakter hastalığı var bende, napalım...  :D
  6. Beğen
    Pyskhe reacted to Toprakezgi in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    Muko ben sana uc vakte kadar dogum gunu goruyorum dedigimde onay verdiydin ama niye o gun dogum gunun oldugunu soylemedin kanka ya ben de hic buralarda degilim ki of ya. :( Yeni yasinin 3. gunu vatana millete hayirli ugurlu olsun arkadasim. (Opucuk atan seksi kiz ifadesi)
    Ezgi kankam, senin dogum gununu ezbere bilmiyodum ya sadece burcunu biliyodum. Seher soylemese karambole gidecektin kankam ya. Valla ozur dilerim. Yazacagim bi yere Muko ile seninkini. Yanaciklarindan oper 33 dk ile kacirmis oldugum dogum gununu kutlarim.
    İki hatunu da cok seviyorum. Unutulmayi hak etmediler. Vurun lan beni.
  7. Beğen
    Pyskhe reacted to Hokage_Minato in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    Pek tanışmıyor olsakta doğum günün kutlu olsun ezgi hanım    :rolleyes: 
  8. Beğen
    Pyskhe reacted to Haruka in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    Peki ya en bi mal kisi olmam... Bi ara Meltem soylemisti ona ragmen unuttum. (zirlayan surat) Affet Mukoooggg. :( Su an o kadar gec oldu ki kutlu olsun demege dilim varmiyor. agajahakks
    Bugun de Ezgi'nin dogum gunusuymus. Gunusuymus dedim cunku onu da yeni ogrendim. Simdi hatirlamis gibi davranmanin bir alemi yok. Dovun beni... Neyse... Dogum gunun kutlu olsun Pyskhe. :D Her ne kadar hatirlamamis olsam da seni seviyom umarim biliyorsundur. :*:* agajahisk
  9. Beğen
    Pyskhe got a reaction from Toprakezgi in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    Demek öyle;

     
     



  10. Beğen
    Pyskhe reacted to Ghettosan in Eski animeler hakkında...   
    Merhaba arkadaşlar yeri ve zamanımı tam bilemiyorum ama forumda gezinmeyi eski konuları okumayı seviyorum ve bunu yaparken bir şey gördüm bir saattir böyle bir konu açmamak için kendimi tutmaya çalıştım ama yapamadım. Neyse bahsetmek istediğim şeye geleyim hemen.
    Çizgi film ve Anime hakkında bir konu idi okuduğum arasındaki farklar aynılıklar düşünceler falan konuşuluyordu okuduğum şeyde ama forumda tanınan yada o zaman için söyleyeyim şuan durumunu bilmiyorum Tsubasa, Yu-gi-oh ve Pokemon gibi serilere çizgi film demiş. Doğrudur yanlıştır sizin görüşünüze göre bilemiyorum ama kendisi bu forumda FF yazan bir birey izlediği şeylerin kökenini bilmezse ne yapmamız gerekir gerçekten merak ediyorum ve ben Anime ve Çizgi filmlerin %99 luk kısmını size ayırmayı söyleyeyim benim görüşüme göre eğer Japon yapımı ve ise Japon kültürünü baz alan animasyonlar ise kesinlikle animedir. 50 tane farklı görüş çıkabilir anlarım ama bugün bu yazdığın 3 seriye Anime değil diyen arkadaş ertesi gün Slam Dunk gibi bir efsaneye yada Oe Piece, Naruto gibi serilere de aynısını diyebilir. Gerçekten merak ediyorum sizin egonuz cart curt diye bahsetmiş ama kendisinden yaşça büyük bu kadar insan bir şeyler izah etmeye çalışırken dinlememesi ne demek oluyor. Yazıda da bahsettiğim gibi Animasyonların temeli ve konusu Japonlara dayanıyorsa Animedir. Onların kültürüne göre bu böyle bir şey. Okulda karşılaştığım en bariz şey Kayıp balık Nemo izleyip anime izledim diyen insanlar var. Buradakiler bari bunlardan olmasın yani en azından ne izlediğini bil. İnşallah küçük kardeşim hala forumda dolanıyordur ve bu yazımı görür demek istediğimi anlar. Bu kadar uzun bir yazıyı okuma zahmetine giren arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim ne demek istediğimi umarım net bir şekilde anlatabilmişimdir. Yanlışım varsa affola :)
  11. Beğen
    Pyskhe reacted to Çevirmen-J in TürkAnime TV Favori Baş Karakter Anketi   
    Haksızlık ya :D GTO'nun en çok izlenen anime olması gerekirdi oysaki :( Favori karakterlerimin yarısı yok şu aksiyon manyaklığı yüzünden :| Neyse, FMA candır yine de :D
  12. Beğen
    Pyskhe reacted in Goku'nun Annesi Ortaya Çıkıyor !   
    Dragon Ball'ın yaratıcısı ünlü manga-ka Akira Toriyama, bilindiği üzere yeni bir seri yayınlamakta. İşte bu "Jaco the Galactic Patrolman" isimli serinin, Mart 2014 sayısında Goku'nun annesi ortaya çıkacak. İsmi ise "Gine" olarak açıklandı. Ayrıca 4 Nisan'da seri ile beraber verilecek bir bonus mangada da Goku'nun annesinden bahsedilecek. Daha önce de Akira Sensei'nin buna benzer bir çalışmasını Dragon Ball'da görmüştük. Hafızamızı zorlarsak, Goku ile Tai pai pai bir bölümde, Penguen köyüne konuk olmuş ve Arale-chan ile maceralarını göstermişti. 
     

     
    Akira Sensei, karakter hakkında biraz bilgi de verdi. O, diğer Saiyan ırkının aksine, savaş yanlısı değildir ve nazik bir yapıya sahiptir. Gine, Goku'nun babası Bardock ile aynı takım üyesidir. ve alışılmışın dışında bir aşk yaşamışlardır. 

    Şimdi ise akıllarda iki soru var, birincisi Akira Torayama'nın yarattığı karakterlerin iki yada üç anlamı vardır? Peki Gine'nin anlamı nedir?

    İkincisi ise Goku'nun kişiliğinin anlamı ortaya mı çıkıyor? Bilindiği üzere Goku, çocukken kafasını çarpması sonucu, uysallaşıp büyükbaba Gohan tarafından nazik birisi olarak yetiştiriliyor. Şimdi ise soru şu? Goku'nun nazik ve merhametli tarafı annesinden, gerektiğinde ortaya çıkan savaşçı içgüdüleri babası tarafından mı gelmekte? Serinin hayranları tarafından şimdiden tartışılmaya başlayan bu soruların cevabını sanırım Mart ve Nisan'dan önce öğrenemeyeceğiz.
     
    Kaynak: OAYOK
  13. Beğen
    Pyskhe reacted to ame in Daha Çok Sekai-ichi Hatsukoi   
    Tuhafsınız gerçekten insanların birbirini gözlerini kırpmadan öldürdüğü animeleri izleyip vaay be ne güzel anime diyorsunuz , iki kişinin aşkını anlatan bir animeye de bu ne biçim anime .s .s. Hımmm -_-
  14. Beğen
    Pyskhe got a reaction from Amygirl in En Etkileyici Ses   
    Sugita Tomokazu'nun çılgın tonlamalarına hayran olmakla beraber sesinin en etkileyici olduğunu düşündüğüm seiyuu Nakai Kazuya'dır. 
    Adam Mugen, Hijikata, Masamune, Zoro, Tres gibi tapılası karakterleri sesiyle tanrılaştırmış.
  15. Beğen
    Pyskhe reacted to mert24214 in Miyazaki Emekli Olmuyor   
    Stüdyo Ghibli ‘nin dünyaca ünlü yönetmeni Hayao Miyazaki bir kez daha emekli olmaktan vazgeçti.
     

     
    Beklendiği üzere Hayao Miyazaki emekli olmaktan yine vazgeçti. Bir radyo kanalına demeç veren Miyazaki emeklilikten vazgeçtiğini kendisi için doğru olanın bu olduğuna inandığını söyledi.
     
    Kendisini yakından takip eden pek çok insan bu karara pek şaşırmamış görünüyor çünkü Miyazaki bundan önce tam 6 kez emeklilik kararı almış ve yine vazgeçmişti. Bazıları yönetmenin her büyük bütçeli stüdyo Ghibli yapımın yayınlanmasından sonra emeklilik açıklaması yapmasını pazarlama stratejisi olarak görüyor.
     
    _____________________________________________________________________
     
    Kaynak: Anitoryum: http://www.anitoryum.com/site/miyazaki-emekli-olmuyor/
     
     
    Not: Haberin doğrulundan emin değilim.
    Not 2: Şahsen ,beni mutlu eden bu haber ,umarım herkesi mutlu etmiştir.
  16. Beğen
    Pyskhe reacted to Barış D. Baryshx in Animelerde Küfürlü Altyazılar Hakkında Fikirleriniz   
    böyle uydurma altyazılar hoşuma gitmiyor, kendileri katıyor bunları çevirmenler :P hani küfürlerin türkçe'de daha hafif çeşitli eş anlamlıları var, onları kullanabilirler çok ağır geliyorsa çevirmenlere küfürler ;)
  17. Beğen
    Pyskhe reacted to Hokage_Minato in Kuroko no Basket 2. Sezonun Kesin Tarihi   
    Anime ne zaman devam edecek?

    “Kuroko’nun Oynadığı Basketbol” (Kuroko’nun Basketbolu) gibi müthiş bir isme sahip olan animenin 2. sezonun 1 yıl sonra devam edeceğini sizlere duyurmuştuk. Weekly Shonen Jump’ta verilen bilgiye göre Kuroko no Basuke 2. sezonu Ekim ayında başlayacak. Animenin ilk sezonu geçtiğimiz yıl Eylül ayında sona ermişti.

    Kaynak AnimeFantastica
  18. Beğen
    Pyskhe reacted to Morgion in Bu gün hangi Manga'yı okudunuz?   
    Toriko ya başladım. Denildiği kadar varmış. Japonya da 3 büyükler one piece naruto toriko diye başlamıştım.
    Evren genişliği konusunda,one piece rakip çıkmış. Karakter boluğu da dikkat çekiyor. Naruto seneye bitiyor zaten,onun yerini alır. One piece in 10 yılı var daha op biterse,toriko geçer yerine.
  19. Beğen
    Pyskhe reacted to Toprakezgi in İtiraf Köşesi   
    Arkadaşlarıma karşı güven eksikliği yaşıyorum. Yani hepsine değil de.. Çok boşmuş gibi geliyor, koca bir yalan gibi. Göstermelik, bazılarıyla mezun olunca konuşmayacağım bazılarıyla forumdan ayrılınca konuşmayacağım. 2 ay kimseye görünmesem unutulacağım sanki..
    İki noktamı koyar giderim. Kafama sıkamam daha çok gencim. Benim kendime zarar verme huyum yoktur. -_-
    Bu ergen yine ne saçmalıyor ya. :wacko:
  20. Beğen
    Pyskhe reacted to Haruka in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    Bir insanın sıfatından öküzlük akarsa...
  21. Beğen
    Pyskhe got a reaction from SUNA in 2013 Yaz Sezonunda Yayımlanacak Animeler   
    Gekijouban Gintama dışında beklediğim bi' seri/OVA/movie olmicakmış demekki bu yaz... -_-
  22. Beğen
    Pyskhe got a reaction from mayhos in 2013 Yaz Sezonunda Yayımlanacak Animeler   
    Gekijouban Gintama dışında beklediğim bi' seri/OVA/movie olmicakmış demekki bu yaz... -_-
  23. Beğen
    Pyskhe reacted to 3n4bL3 in 2013 Yaz Sezonunda Yayımlanacak Animeler   
    2013 yaz sezonunda gelecek olan, bir birinden güzel animeler görmekteyim. İlgimi çeken birkaç anime mevcut sabırsızlıkla beklemekteyim.
    Not: Anketi kullanmak için her iki grubada oy vermeniz gerekmektedir.

  24. Beğen
    Pyskhe reacted to Toprakezgi in Resim Odasını Böyle Süsledik ^.^   
    Merhaba arkadaşlar :D Ben, Haruka ve birkaç sınıf arkadaşımız resim odasının duvarlarını boyadık. Uzun süredir yılmadan çalışıyoruz. Çok büyük sorunlar yaşadık. :( Biz çizip boyadıktan sonra duvara badana yaptılar falan. Ama şuan her şey çok güzel gidiyor ve okula animeleri aşılıyoruz. Buyrun çalışmalarımız. :D
    Edit: Bunlar bayağı büyük aslında. Buradan anlaşılamayabilir ama öyle :D
    One Piece: Bunu başta tonlama yaparak boyamıştık ama badanadan sonra mahvoldu. Biz de böyle devam ettik. Sanırım en çok bunda uğraştık. -_-



    Bleach: İlk göz ağrımız. :wub:



    Fairy Tail: Bu ne kadar hızlı bitti öyle ya :o



    Gintama: Bunu da bugün yaptık. Hala bitmedi ama çok bir şey de kalmadı. -_-



  25. Beğen
    Pyskhe got a reaction from Lynx in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    Betiiiimmmm. Geç olmuş olacak ama doğum günün kutlu olsun balığım. Seviliyosun. :*
    Bu arada, poponuzu kaşıyın sevgi yumakları allaam ya. :D
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.