Jump to content

DeathKnight

Üyeler
  • İçerik sayısı

    3
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    DeathKnight reacted to torotoro in Türk Anime için Fikirleriniz, Birlikte Beyin Fırtınası Yapalım!   
    Siteyi yenilememizin üzerinden neredeyse 4,5 sene geçti. Bu zaman zarfında sizlerin bilmediği iyi kötü birçok şey yaşadık. Sürekli artan yoğun saldırılar, son 1 senedir pandeminin de etkisiyle yaşanan yoğunluk derken sizlere yansıyan sorunlarda olmaya başladı.
     
    Birçok yerden istek özellik ve hata düzeltme bildirimleri geliyor, elimizden geldiğince bunları not almaya çalışıyorduk. Bu istek ve fikirleri, düzenli bir şekilde tek bir yerde toplamak istedik. Bu yüzden Trello.com'da bir fikir panosu oluşturduk.
    Türkçesi düzgün, görsellerle ve açıklamalarıyla anlaşılır bir şekilde; kaliteli ve yaratıcı fikirleri olan kişileri de bu panoya fikir eklemeye davet ediyoruz.
    Panoyu görüntülemek ve eklenen fikirlere göz atmak isterseniz: https://trello.com/b/9mHYMJRh
     
    Panoya fikir eklemek isterseniz forum üyeliğinizde kayıtlı olan e-posta adresinizle Trello.com'a üye olun ve bu konuya "Katılmak istiyorum." yazın.
     
    Trello'ya fikrimi nasıl eklerim?
    Fikirler kısmındaki "Başka bir kart ekle" seçeneğinden kartınızı oluşturup fikrinizi yazın. 
    -Anlaşılır bir Türkçe kullanmaya özen gösterin.
    -Başlığı kısa ve net tutun, açıklama kısmına ise fikrinizi detaylıca yazın. 
    -Örnek resimler, referans kodlar ve siteler kullanarak fikrinizi bize gösterin, anlatın.
    -Kartlara kötü niyetli ekleme yapanların forum üyelikleri süresiz banlanacaktır.
     

     
     
  2. Beğen
    DeathKnight reacted to oscars_andre in 40 Yaşında Otaku (Oğlum için anime arşivi hazırlıyorum. Önerileriniz beni sevindirir.)   
    Merhabalar
     
    Evet 40 yaşında ve hala usanmadan anime takip eden, yeni animeler keşfetmeye çalışan, eski animeleri düzenli aralıklarla tekrar izleyen, izleten, çevresine yayan, kişiliği belirli animelerden oldukça etkilenmiş bir öğretmenim. Evliyim ve bir oğlum var (o da anime gibi çocuk resmen:) Karımı dahi, kısmen, ona önerip izlettiğim animelerle tavladım. Yani anime, özellikle uzak doğu felsefesi ve yaşam tarzını yansıtması açısından, yaşamıma maddi ve manevi tesirleri olan bir kavram. Anime benim için anlama ve anlaşılma vasıtası.
     
    Anime, benim için "The Greats" ve "others" diye ikiye ayrılır. Belirli bir mesajı ve alt mesajı olmalı, belirli duyguları harekete geçirmeli ve transfer etmeli, bir kavrayışa sebep olmalı ve hayata dokunmalı. Bunların da ötesinde varlığında bile habersiz olduğumuz hayatları deneyimlememizi sağlayarak empati becerimizi keskinleştirmeli. Bu sebeple oğluma büyüdükçe izlemesi için önereceğim animelerin listesini yapmak istiyorum ancak elime kalem kağıt almadan önce bu siteye sarılmam çok da şaşırtıcı değildir sanırım.
     
    Özellikle Ghibli yapımı ve Miyazaki eli değmiş her çalışmaya değer veririm. Ancak artık neredeyse klasik haline gelmiş yapımlarla kendimi sınırlamamayı, zamanın yanında getirdiği yeni tatlara karşı açık fikirli olmayı da öğrendim. Ama yine de değerli bir anime benim için bir "buluş" niteliği taşımalıdır.
     
    Ghibli başyapıtlarının dışında, Lady Oscar, Çocuk ve Canavar, Cowboy Bebop, Magic Knights Rayearth, Cobra Space Adventure, Monster, Berserk, Hellsing, Vampir Hunter D, Casshern, Wolf's Rain ve adını hatırlayamadığım daha bir çok seri ve film anime sevgisini kalbimin bir kenarına nakış gibi işlememi sağladı. Tabi ki yaşım itibariyle hala yayında olan ve herkesce takip edilen animelerden değil de 2000 ve öncesi animelerden zevk aldığımı belirmem gerek. 500, 600, 900 bölümlük seriler benim hiç ilgimi çekmedi. Bence anime tadında bırakılmalı. Haddinden fazla uzun bir anime sanat değiş para kaygısıyla üretiliyordur.
     
    Bu sitedeki listelerden de epey yararlandım. Burada paylaşım yapan ve bilgilerini ve yorumlarını bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Uzun zamandır sitenin sessiz ama aktiflerindendim ve artık bir merhaba bile dememenin bunca emeğe karşı kendi adıma büyük ayıp olacağını hissettim.
     
    İyi ki varsınız.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.