Jump to content

Forum Kuralları (Güncellendi-11.06.2020)


Toprakezgi

Önerilen İletiler

Forum kuralları, forum adminleri tarafından 22.06.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurallarda değişiklik olduğunda üyelere duyurulacaktır.




1) Forumda diğer üyeleri küçük düşürücü, hakaret, küfür içeren mesajlar kesinlikle yasaktır, herkes birbirine karşı saygılı olursa daha sağlıklı bir forum ortamı oluşacaktır. ''Lan vs gibi kaba tabirlerden de uzak duralım.'

2) Siyasi içerikli, propaganda unsurları taşıyan, şiddete teşvik edici ve onur kırıcı mesajlar yasaktır, burası bir anime platformudur, buraya ne amaçla üye olduğumuzu unutup konuları saptırmayalım.

3) +18 içerik, illegal ve pornografik içerikli paylaşımlar- mesajlar kesinlikle yasaktır.

4) Forumda takas, anime satışı kesinlikle yasaktır, istiyorlarsa üyeler kendi aralarında özel mesaj yoluyla anlaşabilirler.

5) Forumda din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı kesinlikle söz konusu olamaz.

6) Forumda kullanılan dil Türkçe'dir, mesaj atarken imla ve Türkçe kurallarına uymaya lütfen özen gösterelim. Formumuz Japon kültürü ile alakalı olduğundan Japon dili hariç, başka herhangi bir dil kullanımında uyarı yapılmaksızın ilgili ileti, durum yazısı veya imzalar bunu kapsayan diğer şeyler silinecektir. Bu kuralda sizden kesinlikle yabancı dil kullanmamanızı beklemiyoruz. Türkçesi var olan anime replikleri, kitap alıntıları ve normal konuşma sırasında Türkçe kullanabileceğiniz cümleleri yabancı dil olarak yazmamanız gerekir. Oh My God! yerine "Aman Allahım" kullanmanız gibi... Kısacası yabancı dilde abartı olmamalı

7) Tamamen büyük harflerden oluşan mesajlar atmak yasaktır, bu net ortamında bağırmak anlamına gelir. Tamamen büyük harf ile yazılan tüm iletiler, durum yazıları vs. uyarı verilmeden silinecektir.

8) Başka sitelerden alıntı yapılan içerikler mutlaka "alıntıdır" ibaresiyle kaynak gösterilerek paylaşılmalıdır.

9) Arka arkaya mesaj atmak(flood yapmak) yasaktır. Gerekiyorsa, eski mesajınız üzerinden düzenlemelerinizi yaparak forum kirliliğine neden olmazsınız.

10) Chat ortamındaymışçasına gereksiz mesajlar atmak(Spam) örneğin; "haklısın","ahahaha","süpersin!, bayıldaaaaaaaaam! muhteşemmm!! üsteki doğru" yada sadece ifadelerden oluşan manasız (post kasmaya yönelik) mesajlar yasaktır ve silinecektir.


11) Avatar ve imzalar forum boyutlarına uygun olmalıdır yani; avatarlar en fazla 150x150, imzalarsa en fazla 550x250 boyutlarında ve herhangi propaganda unsuru, cinsel öğeler (echi,hentai) şiddete teşvik edici, özendirici, onur kırıcı veya küfür içerikli özelikler taşımamalıdır. Ayrıca imzalarda spoiler içeren resim ve yazılar, videolar da imza boyutlarını aştığı için yasaktır..(Sayfa açılmasını yavaşlatan imza-avatar'lar uyarısız silinebilir.).
Üyeler imzasında maksimum 1 (bir) adet spoiler butonu bulundurabilir. Fan Kulüp imzaları da dahil olmak üzere imzalarda spoiler dışında birden fazla resim, gif vb bulundurmak yasaktır. Lütfen sosyal paylaşım bağlantılarınızı ve fan kulüp imzalarınızı da spoiler içine alınız.
İmzanızda ve konularda "Arial" yazı tipine göre puntosu 14 ün üstünde yazı bulundurmak yasaktır. Hem göze çok batmakta hem de forumun görsel güzelliğini bozmaktadır. İmzalarında açıkta resim, gif bulunduranların ayrıca yazı bulundurmasına sadece tek satır olarak izin vardır. İmzalarda bulunan metinlerin yazı ebatının da 14 puntoyu geçmemesi gerekmektedir. İmzalara konuşma, müzik vs.vs kısaca ses eklenmesi yasaktır.
Adminlerin kural ihlali yapılan imzaları uyarısız silme hakkı vardır.

12) Anime & manga inceleme başlığı altındaki incelemeler sadece size ait olmalıdır, başka forumlardan alıntı olmamalıdır.


13) Bir üye birden fazla hesap açamaz. Ve Kullanıcı adı ''kjgkgf'', ''asdsa5'' gibi anlamsız harflerden oluşamaz. Böyle kullanıcılar hiç uyarılmadan forumdan uzaklaştırılacaktır.(Üye olmadan önce kuralları bilmediğinizden rastgele bir isim aldıysanız sonradan değiştirilmesini istemek için yönetici ve adminlere başvurun.)

14) Forumdaki uyarı sistemi de; öncelikle üye sözlü olarak uyarılır. Hala devam ediyorsa, mesajı uyarılmadan silinebilir ve konuya bağlı olarak uyarı verilir. 3. uyarıyı alan üye forumdan uzaklaştırılır. Bazı durumlarda üyeye uyarı verilmeden veya 3 uyarısının dolması beklenmeden de forumdan uzaklaştırılabilir.

15)Üst rütbenin verdiği karara itiraz veya karşı çıkmak için aşağılayıcı, gözden düşürmeye yönelik konu açılması yasaktır. Bu konudaki şikayetler üst rütbeden kişilere özel mesaj yoluyla iletilmelidir. Forumda forum düzenini sağlayan en üst rütbe “genel admin” lerden sonra “forum admini” dir. Diğer rütbelerin de düzen sağlama görevleri vardır ancak forum admininin verdiği karara karışamazlar.

16)Tanışın Kaynaşın bölümünde açtığınız konulara cevap yazabilme süresi 3 gündür, 3 günden eski konulara cevap yazmak yasaktır. Konu açıldıktan 3 gün sonra o tanışma konusu adminler tarafından kapatılacaktır. Açılan konunun içeriği belirtilen kurallara (bkn. Tanışma Bölümü) uymuyorsa adminlerin konuyu silme, üyelere uyarı verme hakkı vardır. Tanışma konusun da anime önerisi istemek ve anime önerisinde bulunmak yasaktır.

17) Attığınız mesajların konu başlığına uygun içerikte olması gereklidir, başlıkları saptırmayalım. Ayrıca doğru forum konusu altında açılmayan başlıklar yöneticiler tarafından doğru konuya taşınabilir. Belli konular dışında spoiler içerikli mesajlardan kaçınmaya da dikkat ediniz.


18) 150 iletisini doldurmayan üyeler konu açamaz. Açarsa yetkililerin ihtarsız konuyu kapatma yetkisi vardır. Bu kuralın tekrarlayan ihlalinde ise üye banlanacaktır. Tanışma bölümü bu kural kapsamı dışındadır.

19) Fansub vb. çalışmaları yapan çevirmen arkadaşlara baskı yapacak mesajlar atmak yasaktır. Çevirilmesi istenilen seriler için ayrı konu açmak yasaktır. Forumumuz da "anime çeviri istekleri" şeklinde ayrı bir başlık vardır, öneri olarak çeviri isteklerinizi oraya yazabilirsiniz.
20) Yöneticilerin uyarılarını dikkate alalım..

21) Üyeler Fan art, wallpaper, imza, cosplay vb çalışmalarını ilgili bölümlerde kendilerine ait tek bir başlıkta açacaklardır. Örneğin; imza çalışmalarım-1, imza çalışmalarım-2 gibi ayrı ayrı konular forum kirliliğine ve eski başlıkların unutulmasına neden olmaktadır.

22) Amatör çeviri başlığı altında yaptığınız çevirileriniz yalnızca "TürkAnime" altında devam ediyorsa oraya açınız, her çeviri için farklı başlık açmayınız tek başlık altından güncellemelerinizi veriniz.


23) Ayrıca forum bir anime manga forumudur. Konuşmaların, tartışmaların anime,manga, japon kültürü ağırlıklı olması forumun kalitesini gösterir. Konu dışı bölümünün anime başlıklarından çok çok daha fazla ilgi görmesi ve forumun amacını kaybetmeye başlaması durumunda bu bölümün kapatılması söz konusu olacaktır.

24) Forum oyunları bölümüne sadece admin ve moderatörler konu açabilir. Üyelerin oyun önerileri ayrı bir başlık altında alınmaktadır.
25) Forum yöneticileri gerektiği(uygun gördüğü) zaman forum kurallarında oynama yapma yetkisine sahiptirler.

26) TurkAnime ile ilişkisiz altyazı, fansub, manga vb. gruplarının tanıtım başlığı açmadan ilgili grup, kişi veya kişilerden izin almaları gerekmektedir. İzin alınmayan başlıklar silinir.

27) Bir başlıkta başlık ile alakasız bir sohbet ortamı olduğunda ya da tartışma olduğunda forum admini konu dağılmasını engellemek amacı ile alakasız iletileri silebilir. Bu ileti sayınızda bir düşmeye neden olmayacaktır.

28) İletinizde paylaşılan resim video vb. spoiler içinde paylaşılmalıdır.

29) Site discord sunucusunda, disqussta ban yiyen, geçici uzaklaştırma alan şahsiyetlerin "Ban yedim " gibi konu başlıkları açması yasaktır. Konu kapatılacak ve o üye forumdan da uzaklaştırılacaktır. Gerekçesi hiç bir disqord ve disquss moderatörünün forumumuz ile alakası olmamasıdır ya da az olmasıdır. Bu kişiler forumu gereksiz yere işgal etmektedir.

 

30) Konunun açılma tarihinin veya konuya verilen son cevabın üzerinden belirli* bir zaman geçtikten sonra bahsedilen konuya cevap yazılmasına forum dilinde “konu hortlatma” denir. Forumda gereksiz konu hortlatan üyeler uyarılacaktır.

*Bu kural konu içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Hortlatılan konu cevaba açık olarak bırakılmışsa veya içerik olarak zamansız bir konuysa (Örneğin; Bugün Hangi Animeyi İzlediniz?, Muhabbet Mekanı vb.) konuya cevap verilmesinde sakınca yoktur. Ancak konuya cevap verilmiş veya konu adminlerin gözünden kaçıp kapatılmamışsa üyelerin bu tür konulara cevap vermesi yasaktır. (Örneğin; başlık, animenin sonunu tahmin etmek amacıyla açılmışsa ve mevcut zaman diliminde anime sonlanmışsa konuyu hortlatan üyenin uyarı alıp almaması duruma bağlı olarak adminin inisiyatifine bırakılmıştır.)

 

31) TAÇE çevirileri adı altında bulunan fansubumuza ait çeviriler bölümüne sınırlandırma getirilmiş olup yorum atmadan konu içeriği gözükmemektedir. Yorum atarken lütfen kurallara uyalım. Gereksiz yere laf atan, anlamsız saçma salak ileti atan, Türkçe yazmaktan aciz, TAÇE 'yi veya herhangi bir fansubu, açıkca veya kapalı bir şekilde yeren, kim olursa olsun uyarı verilmeden forumdan uzaklaştırılacak, tüm iletileri silinecektir. Banlanan üyeler konusuna da üyenin bilgilerinin ve sebebin yazılmasına gerek yoktur.

 

32) Forumda herhangi bir konu olması gerektiği bölüme açılmazsa ve kurallara uygun konular açılmazsa admin, konuyu uyarısız silme hakkına sahiptir.


33) Bütün üyeler yukarıdaki kuralları kabul etmiş sayılır, bu kurallara uymayan üyeler, yöneticiler tarafından uyarılırlar, hala aynı davranışlara devam ederlerse siteden uzaklaştırılır ya da atılırlar.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 28
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Forum kuralları, forum adminleri tarafından 22.06.2015 tarihinde güncellenmiştir. Kurallarda değişiklik olduğunda üyelere duyurulacaktır. 1) Forumda diğer üyeleri küçük düşürücü, hakaret, küfür i

Kimselere sormadan kurallara ekleme yaptım neden?   Girdiğim bir konuda bangır bangır çalan bir müzik yüzünden, sayın üyemiz üşenmemiş imzasına müzik eklemiş insanda azcık akıl olur, kimsenin aklına g

O 100 ileti sınırını ben getirdim de, bazı arkadaşlar onu istismar ediyor, onlara söyleyeceğim tek başına 100 iletiyi geçmeniz hemde birkaç günde veya 1 hafta da birşey ifade etmiyor, bu başlık açabil

O 100 ileti sınırını ben getirdim de, bazı arkadaşlar onu istismar ediyor, onlara söyleyeceğim tek başına 100 iletiyi geçmeniz hemde birkaç günde veya 1 hafta da birşey ifade etmiyor, bu başlık açabileceğiniz anlamına gelmiyor aksine banlanma tehlikesi doğurur (bir bakmışsınız ki banlanmışsınız, böyle sürpriz yaşamak istemiyorsanız dikkat edin ileti kasma işine), trollük ve ileti kasmadan dolayı, bunuda da belirtmek istedim, ayrıca bu kural daha sonra başka bölüm,başlık ve konulara da eklenebilir duruma binayen, FC bölümünde olduğu gibi ^_^

 

Ayrıca bazı troll tipler var, dandirik nickname'ler alıp, baştan savma iletiler atıyor ve başlıklar açıyorlar, onlar uyarılmadan banlanacak ;)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 sene sonra...
  • Forum Admin

 İmzalar küçülmedi dikkat ederseniz sadece yan kısım daraldı üst kısım biraz daha uzadı (anlatabildim mi  :ph34r:  ) 1.kural için mesela ben leyynn kelimesini kullanıyorum burada daha çok kullanım amacı bizim için önemli samimiyetten dolayı kullanılan bazı kelimeler vardır misal benim için leyynn ya da velet kelimesi gibi, bunun dışında kavga amaçlı, aşağılayıcı vs.vs kısaca ortaya kötü bir durum çıkartabilecek kelimeler yasaktır. Azcık da olsun o kadar bir noktaya kadar müsamaha göstermek gerekiyor sadece konu başlığına uygun bir sohbet beklemek biraz ütopik olurdu normal zamanlarda bile konu konuyu açar muhabbetimiz vardır ki bu aşırıya kaçmadığı zaman bence göz yumulabilir. Zaten bu gibi durumlarda iletileri silip yada taşıyıp gerekli önlemleri aldığımızı düşünüyorum.

 

Adminler astığım astık kestiğim kestik değildir elbette esnettiğimiz durumlar mevcut her ne kadar siz üyeler pek anlamasanızda emin olun bir çok şeyi görmezden geliyoruz, ancak siz de iyi niyetimizi kullanarak işin boyutlarını değiştirmeyin.

 

 

 

Tanışma konusu için ileti zorunluluğunun olmayacağını ayrıca belirtmek mi gerekiyor biraz mantıklı olunsa zaten o konuyu kapsamadığı anlaşılır. Neyse dediğiniz gibi olsun ayrıca belirtelim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...

Önemli bir soru Sorucağım;

Bir üye 3 kere Kısa aralıklarla uyarı aldığında Genelde Ban atılır

Peki Üye uzun aralıklarla 3 veya 4 uyarı alırsa bir sıkıntı çıkarmı ?

Ban atmadan önce Uyarıların zamanlarını dikkate alıyormusunuz ?

Bende merak ettim cevabını 1 ay aralıklarlar uyarı almakla 1-2 gün aralıkla almak bir değil bence.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Genelde bir üyeye 3 uyarısı olmuş hadi banlayalım şeklinde yaklaşılmıyor.. Üç uyarı almış bir üye genelde riskli olan adminlerin gözü üstünde olan üyelerdir... Ancak banlanması için üyenin 3 uyarısının olması da şart değil.. Çok büyük bir kural ihlali yapmıştır ( troll, küfür, ciddi kavga iletileri) o zaman direk forumdan uzaklaştırma yoluna gidilir...

 

 

Kısacası uyarıları hangi sıklıkla almış çok önemi yok.. Ha şu var bir haftalık üyedir ısrarla imza kuralına uymaz ya da konu dışına uyarıya rağmen konu açar o zaman hemen 3 uyarı verilmiştir gönderilir

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Ben aşırı merak içerisindeyim :D yaklaşık 7 ay önce bi uyarı aldım sonra geçen imza için 2. uyarıyı da aldım :D şimdi baktım da harbiden tam 7 ay olmuş :D :D 3. uyarıda yolcu muyum şimdi??? :D :D

Kişisel olarak şunu söyleyeyim ... Bir üyenin kural dışı ihlalini gördüm diyelim ona uyarı vereceğim girdiğimde önceden verilmiş iki uyarısı daha var fark ettim gidip de üçü bulmuş direk banlayayım demedim hiç bir zaman... Genelde üyenin banlanması için büyük bir son damla hareketi olması gerekiyor... Ancak şu da bir gerçek hangi süre içinde almışsa alsın üç uyarısı olan üye banlanmayı hak etmiş üyedir ...

Ancak bu uyarı olayına çok takmayın ... Kurallara dikkat edin.. Saygı ve sevgi çerçevesinde konularda iyi ya da kötü kişisel muhabbetlere girmeyin yeterli :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kişisel olarak şunu söyleyeyim ... Bir üyenin kural dışı ihlalini gördüm diyelim ona uyarı vereceğim girdiğimde önceden verilmiş iki uyarısı daha var fark ettim gidip de üçü bulmuş direk banlayayım demedim hiç bir zaman... Genelde üyenin banlanması için büyük bir son damla hareketi olması gerekiyor... Ancak şu da bir gerçek hangi süre içinde almışsa alsın üç uyarısı olan üye banlanmayı hak etmiş üyedir ...

Ancak bu uyarı olayına çok takmayın ... Kurallara dikkat edin.. Saygı ve sevgi çerçevesinde konularda iyi ya da kötü kişisel muhabbetlere girmeyin yeterli :)

 

dikkate alacağım bunu :) Peki Ban açılma gibi bi durum var mı?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.