Jump to content

Vasto Lorde

Üyeler
  • İçerik sayısı

    43
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

Vasto Lorde kullanıcısının paylaşımları

  1. Kimse popüler olan sanat eseri değildir gibi bir şey demedi. Sanat için kullanılan çıplaklık vardır, birde yeteneksizlik sebebinden ortaya çıkan sadece para kazanma amaçlı ortaya çıkan seriler de çıplaklık vardır. Bunları aynı kefeye koymak bir hata olur. Bu sadece cinsellik için değil; şiddet,dram ve romantizm içinde geçerli. Bence siz 1-2 yıl sonra dönüp kendinize bakın. Ayrıca kalite sorgulanabilir bir şeydir. Eğer kaliteyi sorgulamazsanız, boş boş izlemekten, olanı kabul etmekten başka bir şey yapmazsınız. Yapımcı sizi yönlendirir, parayı kazanır. Seyirci mutlu olduğunu zanneder. Ancak bu sadece yalan bir mutlulukdur. Bu Türkiye için değil, dünya için geçerli. Çok farklıdır. Öncelikle arkadaş ortamına girmek için anime izleyen bir kitle hakkında olumlu düşünmem. Kişiğini ortaya koyamamış bir kitledir. Ben araştırarak bir şeyi izleyen bir kitleyi kabul ederim. Sırf arkadaşı izliyor diye izleyen bir kitleyi değil.
  2. Hayır. Uzun süredir anime izleyen biri olarak söyledim. 5 yıl önce animeye başlamamın sebebi izleyebileceğim filmin kalmamasından dolayıydı. Yani neyin klişe, neyin özgün olduğunu anlayabilecek biriyim. (Yanlış anlaşılmasın, kibirlilik yapmıyorum.)
  3. Sanat eseri ortaya koymak isteyen bir sanatçı okuyucuyu/izleyiciyi düşünürse o iş sanat eseri olmaktan çıkar. Bu durum animelerde de geçerli. Şuanda çıkan animelerin %99'u buna uymadığı için sıradan değerlere sahipler.
  4. Vasto Lorde

    Bu Animeyi İzledin mi?

    İzledim. Alttaki Kaiji
  5. Tokyo Ghoul başta olmak üzere yazdıklarımın hepsi(sitedeki en çok beğenilenlerden aldım) klişe ve fan servis dolu. Oraya Bleach,Naruto, Fairy Tail gibi animeleride eklemem gerekirdi ancak bu tarz animeler karakter odaklı olduğu için bireysellik ön planda olabilir. Ancak bu yazdıklarım animelerde bireysellik yok. Bir yapıt kötüyse kötüdür. Popüler olmak için iyi olmaya gerek yok. Okuyucuya istediği şeyi vermek gerekli. Kitap olarak örnek vereyim: Grinin Elli Tonu, Kötü Çocuk ve dün gördüğüm Psikopat adındaki kitap. Bunlar çöp. Buna rağmen çok satıyorlar. Sebebi ise basit. SAO'ya gelecek olursak, sanal gerçeklik neydeyse 60-70 yıldır olan bir şey. Heinlen ve PKD kitaplarından çıkmayla günümüze kadar çok fazla kitapda, film ve anime de karşımıza çıkan bir şey sanal gerçeklik kaskları. Cyberpunk okumadın mı? Popüler mi değildi? Değil. Gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu yazarlarından biri olan PKD'nin kitaplar zor bulunuyor. İzlemiş olabileceğiniz Blade Runner, Azınlık Raporu, Total Recall, The Man in the High Castle (2 tanesi kült) yapımı 40-60 sene önce yazdı. Daha çok fazla yazardan örnek veririm ama kafa karıştırmaya gerek yok. SAO her ne kadar başlarda iyimiş gibi gözüksede ilerde açıkça anlaşılıyorki yazarın fantezilerini döktüğü bir anime. Japonlar başta olmak üzere dünyada fanservisler çok sevildiğinden dolayı bu yapıtlar popüler oluyor. Bu yapıtların hiçbiri gelecekte anılmayacak. Sıradan, hiçbir konuda yenilikçi bir fikir içermeyen, kültürel değer taşımayan, basit fantezilerin olduğu yapıtlar olarak kalacak. Aklıma gelmişken şöyle bir şeyden bahsedeyim. Amazonda bir deney yapıyorlar. Kapağında cinsellik içeren bir kitap satışa sunuluyor. Kitabın içi tamamen boş, beyaz sayfalardan oluşuyor. Kitap ilk gün binlerce satıyor. Umarım derdimi anlatabilmişimdir ve umarım izlediğin şeyleri eleştirme gereksinimi duyarsın.
  6. Sitedeki animelerin, kullanıcıların oylamalarıyla belirlenen puanlara bakıyorumda... Bu soruyu sorasım geldi. Siz bir anime izlerken ne kadar seçicisiniz? Şöyle popüler olanlardan sıralayacak olursam Sword Art Online, High School DxD, Kaichou Wa Maid-Sama,Mirai Nikki,Tokyo Ghoul,Akame ga Kill!,Noragami,Vampire Knight,Kiss X Sis,Guilty Crown gibi ve atladığım vasat animelerin popüler olmasından vardığım kanı şu ki sadece zaman öldürmek için izleyenler çoğunlukta. Bu kadar çok mu hoşunuza gidiyor fanservisler? Bu kadar çok mu hoşunuza gidiyor klişeler? Bu kadar çok mu hoşunuza gidiyor bir şeyi sadece ünlü olduğu için lzlemek ve sevmek?
  7. En İyi : Monster ve Legend of Galactic Heroes En Kötü: Tokyo Ghoul. Sebepleri say say bitmez.
  8. Vasto Lorde

    En Son İzlediğiniz Dizi ?

    Vikings'i bitirdim
  9. Vasto Lorde

    Japonyadan şok eden karar!

    Gayet güzel bir haber
  10. Vasto Lorde

    Planetside2

    Oynayan varsa yarın indirmeyi düşünüyorum
  11. Bu Psycho-Pass New Edit çıktımı ki?Turkannimede göremedim...Ayrıca normalden farklımı?
  12. Vasto Lorde

    No Game No Life

    Abartanlar var.Ancak abartılıcak bir anime değil.Basit olayları çok iyiymiş gibi gösterildi.Renkler ilk başta gözlere zarar zamanla alışılıyor.Ecchi bazı yerlerde gerksiz...10/7 2 sahne güzel...Santranç ve finaldeki o son para oyunu....Diğerleri saçmaydı.İmkansızlıklarla dolu oyunlardı...
  13. WoW en iyisidir...Warlords of Draenor paketide muhteşem olucaktır...
  14. NGNL yeri tamamda gerisi olmamış...
  15. Vasto Lorde

    En Son Bitirdiğiniz Anime?

    No Game No Life....Abartıldığı kadar iyi değil 10/7
  16. Vasto Lorde

    TURKAN!ME E-Dergi Temmuz 2014

    Beğendim açıkçası...
  17. Narutoyu sevmesemde çalışmanı beğendim.
  18. Vasto Lorde

    En Son Bitirdiğiniz Anime?

    Code Geass...O kadar çok abartılmış bir seriki... 10/6 veririm.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.