Jump to content

Under the Dog Projesinin Yapımcısı Değişti


historianWeeb

Önerilen İletiler

Kicstarter’da Büyük Başarı Elde Eden Under the Dog Projesinin Yapımcısı Değişti


under-the-dog.jpg


Hedeflediği rakamı fazlasıyla geçerek (hedeflenen: 580,000 dolar – elde edilen: 878,000 dolar) bir nevi yapımcılara göz dağı veren Kickstarter projesi Under the Dog yapımcısı Creative Intelligent Arts (CIA)’dan ilginç bir haber geldi. Buna göre 24 dakikalık bilim-kurgu animesinin yapımını üstlenen ve projeyle alakalı kampanyayı Kickstarter’da başlatan Creative Intelligent Arts tarafından projenin yönetiminin animasyon stüdyosu Kinema Citrus ve Koji Morimoto’ya bırakarak projeden ayrıldıklarını açıklandı.


under-the-dog.jpg


Creative Intelligent Arts’ın kurucusu ve CEO’su Hiroaki Yura tarafından yapılan duyuruda durumla alakalı herhangi belirli bir nedenden söz edilmezken; kendisi bu durumdan ötürü özür dileyerek, üzüntüsünü dile getirdi. Bu proje için bir araya gelen isimlerin çok iyi olduğunu ve bu nedenle projenin emin ellerde olduğuna inanmamızı isteyen Hiroaki Yura, projenin tasarlandığı gibi tamamlanacağına dair kendilerinden söz aldığını da ekledi.


Hiroaki Yura’nın bu sözleri sonrasında paylaşılan basın bülteninde, ilk olarak yine Hiroaki Yura, Under the Dog ekibinin belirli taleplerine uymak ve destekçilerimize daha engelsiz bir yapım sunabilmek adına CIA’in bu projeden çekildiğinden bahsediyor. Hedefler doğrultusunda, Under the Dog ekibinin haklarını mümkün olduğunca korumak ve yapımın tam gaz ilerlemesini sağlamak amacıyla bu kararın alındığını söylüyor. En başta bahsettiğim sözlerini destekler nitelikte; Under the Dog projesinin, Jiro Ishii (orijinal yazar), Muneki Ogasawara (Kinema Citrus CEO’su), Koji Morimoto (yeni yapımcı)’nun yetenekli elleriyle kendilerinin bıraktıkları yerden rahatlıkla devam edeceğine olan güvenini dile getiriyor. Under the Dog projesinin Kickstarter’daki kampanya yöneticisi Stuart Massie ise bu proje sayesine birçok hayranla iletişim kurduklarını, bu projeden çok şey öğrendiklerini ve planlananlar konusunda hayranları hayal kırıklığına uğratmayacaklarını belirtiyor.


under-the-dog.jpg


Projenin yeni yapımcısı, Aurora’nın yöneticisi Koji Morimoto da “CANAAN” anime serisinde birlikte çalıştıkları Masahiro Ando ve Jiro Ishii ile birlikte bu projede tekrar biraya gelmekten duyduğu heyecanı dile getiriyor. Under the Dog ekibinin bizlerin hayal ettiği gibi mükemmel bir iş ortaya koyabilmesine olanak sağlayacak rahat koşulların oluşturulması adına çabalayacağını belirten Koji Morimoto, projenin destekçilerini pişman etmeyecek şekilde mükemmel bir iş ortaya koyacaklarını söyleyerek, gözleriniz kulaklarınız bizde olsun diyor.


Yapımcıların eserin oluşum sürecine müdahale etmesinin engellenmesi adına takipçisi veya izleyicisi tarafından finanse edilmeyi mümkün kılan böylesi bir yolu seçen Creative Intelligent Arts ve Hiroaki Yura, anladığım kadarıyla bu uğurda kendilerini de feda ediyor.


Kickstarter’da böylesi bir başarı elde eden Under the Dog ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Alıntı:AnimeFantastica


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.