Red-King 399 Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığı (Japonca: 東京 2020), Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığının Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından onaylanması ve adaylık sürecidir. Şehir daha önce, 1964 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmıştır. Tokyo, 16 Temmuz 2011 tarihinde Japon Olimpiyat Komitesi tarafından seçilmiştir. Böylece, 2020 Yaz Olimpiyatları için Tokyo Japonyanın aday şehir olduğu teyit edilmiştir. Tokyo’dan önce ev sahibi adaylığı yapmayı Japonya’nın Nagasaki ve Hiroşima kentleri de planlıyordu. Ancak iki kent de maddi sıkıntı nedeniyle aday olamadılar. Bu yüzden Tokyo adaylığını koydu. 7 Eylül 2013 tarihinde yapılan 125. oturumla olimpiyatlara ev sahipliği yapacak ülke Tokyo seçildi ve her şeye hazır. Barış D. Baryshx and Jiangshi 2 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Jiangshi 83 Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Bu seneki olimpiyatları takip etmedim, asıl bunu heyecanla bekliyorum. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
krose99 0 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Bunun için Japonya'ya gitmek lazım. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadtin 0 Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Türkiye başbakanının "Olimpiyatları bize verin." çağrısı geldi aklıma metni okuduğumda. Bugüne kadar ortaya konulan tüm açılışları geride bırakacak bir açılış gösterisi bekliyorum. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts