Jump to content

drwholock

Üyeler
  • İçerik sayısı

    3
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    drwholock got a reaction from Senpai~ in 2014'ün En iyi 30 Animesi   
    Otakulara göre ayarlanmış bu liste herhalde normal anime izleyici kitlesi olsa psycho pass'in ilk 5'te yer alması gerekirdi.
  2. Beğen
    drwholock got a reaction from Taiyou in 2014'ün En iyi 30 Animesi   
    Otakulara göre ayarlanmış bu liste herhalde normal anime izleyici kitlesi olsa psycho pass'in ilk 5'te yer alması gerekirdi.
  3. Beğen
    drwholock reacted to Morgion in 2014'ün En iyi 30 Animesi   
    Kardeşim şöyle açıklayayım;
    3 yıldır her sene çıkan ve saçma sapan sebeplerden balon gibi şişirilen seriler yüzünden kahroldum desem yeridir. Hele 2012de benimde balon olarak şişirdiğim sao beni hayal kırıklığına uğratmasına rağmen bu kadar göklere çıkarılması dokunmuştu, çünkü insanlarda kalite anlayışı beni üzdü. Ben anime ve mangaları eğlenicek seriler olduğu kadar kaliteyide koruması taraftarı biriyim.  Bir aralar hala da süren moe akımı vardı, hep listelerde orta sıraları bu seriler çekerdi, hatta başı çeken serilerde hep moe tarzı çizmeye başladılar. Anime manga aleminin kanseri olarak görülen bir akım bu. 
     
    Ve son iki senedir sırf vahşet kan korku gibi ögeler var diye konu işleyişi adaptasyon gibi şeyleri önemsemeyip, bu seriler en iyisi abi ya, nasıl başta olmazlar onu bıraktım nasıl listede olmazlar gibi söylemleri mangayla bağımsız olması(Ki bu manga okuyan kitle için çok fazla önemli), artık izleyicinin birbirine benzeyen her yıl çıkan badas karakterlerin olduğu aksiyon serilerine tav olmaya başlaması.
     
    Açıkçası birinin o seriyle başlaması ve o seriyle animeyi sevmesi beni pek ilgilendirmiyor(çünkü bende sao ile animeyi sevdim ve şu an en çok sövdüğüm seri) 
     
    Bu aynı oyun oynuyorsan, her yıl çıkan aksiyon oyunlarına benziyor. Her yıl çok fazla abartılan 1-2 ay sonra yüzüne bakılmayan aksiyon oyunları çıkar, yani popüler müziklerle bir tutmamak lazım bu olayı. Çünkü listede gördüğün üzere sandığımız gibi popüler değiller   ;)   
     
     
    Sevilen seriler ama 2-3 yıl sonra çıkan serileri gördükçe sende fark ediceksin, her sene çıkıyor bu seriler diye tepki vericeksin. ama o listede gördüğün başı çeken seriler cidden orjinal bir kurguya sahip, iyi karakter işleyişi ve iyi bir hava yakalamış seriler.  Benimde listede görmek istediğim seriler vardı terör gibi ama tepki veremiyorum çünkü bu tür listelere etki eden etmenler çok fazla. Bunları tartışmamız daha mantıklı
     
     
    Edit: Bak canlı örnek, manga okuyan kişinin düşünceleri. 
     
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.