Jump to content

anes

Üyeler
  • İçerik sayısı

    243
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    4

İletiler bölümüne anes kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Ben pek fazla webtoon okumadım ama okuyacağım zaman Line Webtoon kullanıyorum. Hem telefon uygulaması da var. :cheer2-onion-head-emoticon:

    Buradaki webtoonlar İngilizce oluyor ama bazı serilerde fan çevirisi seçenekleri arasında Türkçe çeviriler de oluyor. Sanırım pek yaygın değil Türkçe çeviriler ama aradığınız bir seri olursa buradan da faydalanabilirsiniz. :magic-right-crazy-rabbit-emoticon:

  2. "Adil olanın peşinden gidilmesi doğrudur, en güçlünün peşinden gidilmesi ise kaçınılmazdır. Gücü olmayan adalet acizdir; adaleti olmayan güç ise zalim. Gücü olmayan adalete mutlaka bir karşı çıkan olur, çünkü kötü insanlar her zaman vardır. Adaleti olmayan güç ise töhmet altında kalır. Demek ki adalet ile gücü bir araya getirmek gerek; bunu yapabilmek için de adil olanın güçlü, güçlü olanın adil olması gerekir.

    Adalet tartışmaya açıktır. Güç ise ilk bakışta tartışılmaz biçimde anlaşılır. Bu nedenle gücü adalete veremedik, çünkü güç, adalete karşı çıkıp kendisinin adil olduğunu söylemişti. Haklı olanı güçlü kılamadığımız için de güçlü olanı haklı kıldık."

    -Zülfü Livaneli, Serenad

     

     

    "Annelere anlatılan kederler taksim değil, zarbedilmiş olur."

    -Peyami Safa, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu

     

     

    "...Güçsüz biri olan sen, her çeşit iktidarın sahibi olan benim üzerimdeydin. Çünkü olaylara müdahale etmeden hepimizi gören, seyreden sendin. Seni ezdiğimizde ağlıyordun. Güçsüzlük belirtisi olarak yorumlanabilen bu şey aslında senin yaşamındı. Oysa biz taşlar kadar güçlü, bir o kadar da cansızdık."

    -İhsan Oktay Anar, Puslu Kıtalar Atlası

  3. Durarara!!xTen

    Spoiler

    Shou'ya göre çizimler daha iyiydi bence.

    Konular hala asla toparlanmıyor. Sürekli yeni şeyler ortaya çıkıyor, her şey çok dağınık, çıldıracağım. Tam bir şey açıklandı, kafama oturdu derken o açıklanan şeyle ilgili başka bir gizem oluşuyor, yoruldum.? Final bölümünde de finalde olduğumu unuttum her şey ucu açı kaldı yine. Bütün umutlarımı Ketsu'ya saklıyorum artık. İnşallah seri bitmeden toparlanır biraz en azından. 

    Animedeki arka ses kullanımları çok hoşuma gidiyor ya bir de. ? Ayrıca karakter çeşitliliği de sevdiğim özelliklerindendi ama sürekli artıyor karakterler ve hepsiyle ilgili de bir gizem çıkıyor, beynim iflas edecek yakında. ?

    Neyse bir süredir anime çok sık izlemiyordum, Durarara!!'nın temposu aldı götürdü beni. ?

     

  4. Durarara!!x2 Shou

    Spoiler

    Animenin ikinci sezonunda yapan stüdyonun değiştiğini gördüm ve biraz ön yargım oluşmuştu. Başlarda pek garipsemedim birkaç sahne dışında ama son bölümlere yaklaştıkça çizimler biraz rahatsız etti. 

    Kurgu olarak da gerçekten bayıldığım anime aynı gazla devam ediyor. ? Sürekli konunun toparlanmasını bekledikçe her şey daha da çok dağılıyor. Bu seriyi güncel takip etseydim ipin ucunu kesin kaçırırdım ben. Yine en sevdiğim özelliklerinden, diğerlerine göre biraz daha öne çıkan karakterler olsa da hiçbirine ana karakter gözüyle bakmıyorum.

    Neyse sonuç olarak finalde heyecanlı şeyler oldu. Sıra Durarara!!x2 Ten'de. ?‍♀️

     

  5. Durarara!!

    Spoiler

    Uzun zaman önce izlediğim serinin ikinci sezonlarını izlemeden önce karakterleri ve konuyu tekrar hatırlamak için tekrar izleyeyim dedim. Yakın zamanda da Baccano! animesini izlemiştim. Şimdi Durarara!!'ya yeniden başlayınca iki serinin de openinglerinin benzediğini fark ettim. Biraz daha izleyince serilerinin kurgusunun, hikayenin anlatımının da benzediğini fark ettim. Sonra baktım ki hem aynı stüdyo yapmış animeleri hem de iki manganın da hikaye yazarı aynı kişiymiş. Az önce 11. bölümü bitirdim. Bölümdeki kalabalıkta Baccano! animesinden Isaac ve Miria çıktı karşıma, çok şaşırdım. ? Durarara!!'yı ilk izlediğimde Baccano!'dan bihaber olduğumdan dikkatimi çekmeyen sahne şimdi çok hoşuma gitti.

    Spoiler

    6a87bc8ed15839c66c6351a0e0d5a58a0a26df66

    İçimi de döktüğüme göre mutlu mesut animeye dönebilirim sanırım. ?

     

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.