Jump to content

saitamareis

Üyeler
  • İçerik sayısı

    2
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İletiler bölümüne saitamareis kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Ari01, 2 dakika önce tarihinde yazdı:

    Ben zaten bir şeyler okumayı ve ezberlemeyi seven birisiyim. O yüzden bana o kadar zor gelmiyor. :D Asıl sizin işiniz zor, senenin başına kadar Fen Lisesinde okuyordum dolayısıyla sayısal atmosferine de bayağı aşinayım, fizik biyoloji kimya... Gerçekten kolay gelsin size. :what-onion-head-emoticon: Hele o fizik yok mu geçen sene en zorlandığım dersti. 

    Hahaha nedense bana da en kolay gelen de fizik :)) 

  2. pegasusejder, 1 dakika önce tarihinde yazdı:

    Ankara Üniversitesinde okuyorum, burayı pek tavsiye etmiyorum çünkü Ankara Üniversitesinin mühendislik kısmı zayıf, daha çok tıp ve hukuğa önem veriyorlar. Bazı lab materyalleri 90'lardan kalma. Kaliteli hocalar olsa da imkanlar kısıtlı, tabii ki gene eğitim açısından iyi ama dediğim gibi daha iyi yerlere gidebilirsen gitmeye çalış. Birde elektrik kısmını düşünürsen eğer o konuda gerçekten çok kötü, bölüme elektronik bölümü desek daha doğru olur.

     

    Bölüm için de nasıl desem, bu çok spesifik bir konu ve tamamen sana bağlı bir durum. Elektrik-elektronik bölümünün avantajı olan şey aynı zamanda dezavantajı, şöyle bir şey var ki, yelpaze çok geniş, software/hardware yazılımcı olabilirsin, tasarımcı olabilirsin, elektrikçi olabilirsin yani herhangi bir şey ilgini çekerse ona yönelebilirsin ama uzmanlık için kendin çabalaman lazım çünkü yelpaze geniş olunca detaylarda bir o kadar az oluyor. Ben şu an yazılımcı olmayı düşünüyorum ve bizde yazılım dersleri sadece ilk sene verildi, ara ara ödev olarak falan kullansak da genel mana da pek yazılık içerikli bir şey yok, bu konu da eğer ben kendimi geliştirebilirim dersen sana kalıyor. 

     

    Üniversiteden ziyade bölüm düşünmeye çalış, çünkü istediğin bölüm olduğu sürece üniversitenin pek bir ehemmiyeti yok. Asıl soru şu, senin ilgini neler çekiyor?

    Hmm.. Anladım. Yazılım benim de aklımdan geçmişti bi ara. Ama pek hevesli değilim. Doğrusu sayısal mesleklerinde ilgimi çeken ya da çok istediğim bi meslek yok. Ama eninde sonunda bi mühendislik olacak gibi düşünüyorum, tıp okumayı kesinlikle istemiyorum pek de seçenek kalmıyo zaten geriye. Bu nedenle yazılım öğrenmeye başladım bii gün mutlaka bana yardım eder diye düşünüyorum.. Yanıtın için teşekkürler...

  3. pegasusejder, 1 dakika önce tarihinde yazdı:

    Hoş geldin Yunus, burada istediğin gibi muhabbet edebilirsin. :) Ben 24 yaşında elektrik-elektronik öğrencisiyim. :)

    Teşekkürler. Bu arada elektrik elektronik bölümünü hangi üniversitede okuyosun? Sınava hazırlanıyorum(sayısal) ama daha kafamda pek bi bölüm-üniversite yok sadece iyi bi sıralama yapmak için çalışıyorum. Elektrik elektronik bölümü nasıl önerir misin?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.