Jump to content

Müstehcen Doraemon Parodi Mangası Nozoemon Aniden Durduruldu


WLs

Önerilen İletiler

nozoemon01-209x300.jpg

Nihonbungeisha’ya ait Comic Heaven dergisinin  Hikari Fujisaki’ye ait Nozoemon manga serisi derginin Eylül sayısında durduruldu.  Cumartesi günü yayınlanan sayıda manga bulunmuyordu. Bunun üzerine derginin  sonunda bir mesaj vardı:

“Nozoemon’un bu sayıda yeni sayısının çıkması planlanıyordu. Fakat içeriğinin    yayınlamak için uygunsuz olduğu gerekçesiyle yargıladık ve seriyi yayınlamayı    durdurduk. Okurlarımıza rahatsızlık verdiğimiz için özür diliyoruz.”

 

Manga, Fujiko Fujio’nun Doraemon mangasının müstehcen parodisi olarak kötü şöhret edindi. Nozoemon’da Takashi adında bir çocuk Nozoemon adında  gelecekten  gelen robot bir kızla tanışır.Bu kız ona okuldaki kızlarla ilişki kurmasına yardım eder.

 

Fujisaki mangayı Comic Heaven’in geçen Eylül sayısında yayınladı. Nihonbungeisha manganın ilk ve tek derlenmiş kitap halindeki sayısını 9 Haziran’da  çıkarttı. Fakat çıkarttıktan kısa bir süre sonra tüm satış noktalarından kopyaları geri istedi. Gerekçe olarak gereksiz içerik bulundurmasını gösterdi.

 

Nihonbungeisha, Doraemon’un telif haklarını idare eden Asatsu DK’nın ikincil kuruluşunun sahibi.

 

 

Kaynak : Haber Anime 
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Serinin, takipçiler üzerinde yarattığı etki ve orjinal seriyle yapılan kıyaslamalar... Bir çok faktör, zaman içerisinde ortaya çıkar. İlk yayınlandığı dönemde hemen ortaya çıkacak, her şey o an belli olacak değil. Dolayısıyla, yaydığı kötü şöhret bir süre sonra ciddi boyutlara ulaştı... Ve artık, bu karara bağladılar. Çok basite indirirsek, Pokemon onca sene yayınlandı ama ortaya çıkan bir kaç durum sonucu yayından kaldırıldı. Bu pek benzer bir olay değil gibi ama etkisi aynı.

 

Stüdyolarda, biraz akışa bırakıyorlar. Sonra, kaldırıyorlar. Ve zaten eğer, istenen kâr oranı da elde edilemiyorsa, kaldırmak için ayrı bir sebep daha...

 

Ve iyi ki yayından kaldırıldı. Müstehcen olması beni ilgilendirmez ama parodisinin yapılması hoşuma gitmiyordu.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ecchidir o, müstehcen olsa yerinde duramazdı.

Edit: Şaka bi yana, kaldırılma nedeni tamamen saçmalık.

1. Parodiyse, ecchi katmaları gayet normal. Internette ne dounjishiler (yazamadim caktirmayin) paylaşılıyor kimsenin haberi yok. Hatta bazıları iyice abartmış, kalite olarak gerçeğinden ayırt edemiyosun.

2. Comic Heaven madem "mustehcen" serileri yayinlamiyor e o zaman ne demeye kabul etti bu seriyi?! Sonuçta editörler o bölümleri kaç gün oncesinden okuyor. Sadece son bölümde mi ecchi icerik başladı sanki?

3. Neyse işte... Ben mangaka olsam seriyi dounjushi olarak tamamlar en sona +18 i basar ve yayıncı firmanın parodisini yaparim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.