Jump to content

WookiePie

Üyeler
  • İçerik sayısı

    25
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    WookiePie got a reaction from Burakesan in Tema değil oyun mübarek - Sword Art Online fone - İnceleme   
    LG Nexus 5. Betasında günlük kullanımda sıkıntı yaşamamıştım. Pil açısından da pek bi farkı olmamıştı. Tam sürümünü yükleyeli 5 gün oluyor, telefonu hiç kapatmıyorum herhangi bir pil sorunuyla karşılaşmadım. . Günlük telefon kullanımım az olduğundandır belki. Betasının sevdiğim yanı kilit ekranıydı.  Ekranda süzülen Aincrad daha hoş duruyordu.   Ama neyse ki kilit ekranını değiştirme şansımız var. Bu bir süre idare eder daha iyisini açana dek.  Birde şu kilit açılırken akan renkli çubukları sevmedim önceki daha iyiydi. -_- Videoyu izledim, bahsettiğin Shop'taki görünmeyen şeylerle hiç karşılaşmadım. sadece sahne değiştirirken ufak takılmalar oluyor ve birde karakterlerin seviye atlama efekti sanırım ufak bir kasmaya sebep oluyor. Yapılacak güncellemelerle bu sorunu çözeceklerdir. 
     
    Kristali harcamasaydım 20.kata çıkmıştım şimdiye <_<  silip tekrar yükledim daha 11. kattayım  :P
  2. Beğen
    WookiePie got a reaction from Burakesan in Tema değil oyun mübarek - Sword Art Online fone - İnceleme   
    Uzun zamandır betasını kullanıyordum. daha 4-5 gün önce güncelleme gelip gelmediğini kontrol ederken tam sürüme geçtiklerini gördüm. Ancak bu sefer işi biraz paraya dökmüşler. Kat geçmek için kristal istiyor  <_< Biraz takılmalar ve donmalar yaşansa da yapılan genişletmeler ve değişiklikler bunu göz ardında bırakıyor. Boss savaşı da sorunsuz çalışıyor. Kilit ekran görüntü seçeneği arttırılmış ancak LvL olayı geldiği için yine kısıtlı seçenekleri kullanabiliyoruz. Daha fazla alarm sesleri eklenmiş ancak o da LvL engeline takılmış. Daha fazla karakter, kıyafet ve daha bir sürü şey LvL engelinde.
     
    İlk yüklemede verdiği 1 kristali harcamayın ilk bossu geçtikten sonra diğer kata geçmek için gerekiyor. yoksa benim gibi silip tekrar yüklemek zorunda kalırsınız  :P
    Bedava kullanıcılar sanırım en fazla 20. kata kadar çıkabilecek. Kaç kristal istediğine bağlı para bile verilir buna  :P  Gerçekten güzel bir uygulama. Geliştirme ve güncellemelerle daha iyi yerlere ulaşacağına eminim.
  3. Beğen
    WookiePie got a reaction from Yoichi D. Gremory in Anime Hearts Oyun Şirketi açılıyor!   
    Çok zor bir projeye daha başlamışsın. Kolaylıklar ve başarılar dilerim. Keşke bleach oyunu almış olsaydın.   :P
  4. Beğen
    WookiePie got a reaction from PSPGAME in Türkiye'ye Organize Fandub'ı Getiriyoruz - Mabushii Fandub [İlk Projemiz Sankarea Animesi]   
    Çalışma koşullarınız göz önüne alındığında seslendirmeler genel olarak başarılı. Kayda değer bir şeyler ortaya çıkarmışsınız. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi farklı cihazlardan kayıtlar pek hoş olmamış. Eğer bu işi ciddi olarak düşünüyorsanız ortak bir cihaz ya da tercihen bir stüdyo ortamı lazım. İşte o zaman tam verimli bir şeyler ortaya çıkarabilirsiniz. Onun dışında bazı seslendirmelerde duygu eksikti. Özellikle baba karakteri çok soğuktu (orjinalinde de böyle olabilir, bilmiyorum). Ama dede karakteri hoş olmuş güldürdü :lol:  Kız kardeş ve zengin kız da aynı şekilde soğuktu. Bir de dublajı bire bir yapmanızı önermem. Bazı cümlelerin çevirisi istenileni vermeyebiliyor. Seslendirme yaparken kendinizi karakterin yerine koyun. Onun hissettiği duyguları içinizde hissedin. Onun yerinde olsaydınız ne söylerdiniz, nasıl söylerdiniz ölçüp biçip öyle dublaj yapın. Örnek vermek gerekirse, kedinin buzunu yeniledikten sonra dolabı kapatırken "Gidiyorum" yerine "Sonra görüşürüz" demek daha uygun olabilirdi. Kendiniz de bir şeyler katın çeviriye. Ha bir de karakterin dublajı bittiği halde hala konuşuyormuş gibi görünmesi hoş durmuyor. 3 arkadaşın konuşması sırasında bu durumu fark ettim. Dublajı ağız hareketlerine göre ayarlayabilirseniz daha güzel olacağına inanıyorum. Yine tam oturmaz belki ama söylediğim sahnede bu ara çok uzundu. Televizyonda yayınlanan dublajlı animeleri (özellikle pokemon) referans olarak almalısınız. Profesyonel bir iş çıkarmak istiyorsanız daha çok çalışmalısınız.
     
    Yaptığınız işi elbette sonuna kadar takdir ediyorum. Ben olsam yapamam yani,siz daha iyisiniz bilirsiniz elbette. Bunlar bir izleyici olarak yorumumdu Bir eleştiri değil bir öneri olarak görün. Çalışmalarınızın devamını dilerim.
     
    Televizyonda yayınlanmış "Lastik Çocuk" dublajından iyi olduğu kesin ama  :P
  5. Beğen
    WookiePie got a reaction from Aksamov in Oyuncu Değil, Yapımcı Olmak İsteyenlere!   
    1 yıllık alan adı ve sunucu alındı. Beta forumumuzu oraya taşıyacağız. Yetiştirebilirsek 1 Temmuz'da siteyi ön gösterime sunmayı planlıyoruz. RP ye başlamadan önce sitemizde uygulanacak sistemler açıklanacak. Ayrıca her an yeni fikirler geliyor ya da mevcut sistemler üzerinde değişikler olabiliyor. Bir haftalık süre içerisinde de sitemize ekleyeceğimiz chat ekranından soru ve önerilerinizi de değerlendireceğiz. Oyuncularla kapalı beta yapmayı düşünmüyoruz. Yönetici ekibimizle kısa bir testin ardından açacağız. Yani site üyeliği açıldığında tamamen oynanılabilir durumda olmasını istiyoruz.
  6. Beğen
    WookiePie reacted to AdminSlayer in Oyuncu Değil, Yapımcı Olmak İsteyenlere!   
    Olumlu yaklaşımın için teşekkür ediyorum. Öncelikle bu iş zor bir iş. Gördüğüm kadarıyla siz de hevesten ibaret değilsiniz. Öncelikle ekibin son kararları veren bir mutlak lideri olmalı. Biz ortağız mantığı işi bozuyor. Aynı zamanda unutma lider herkesten çok çalışmalı. Liderlik konusu biraz Allah vergisi oluyor, o konuda içgüdülerini takip et, diyeceğim bir şey yok. Keza ekip arkadaşlarını iyice tanı, ondan sonra beraber çalışın. Ekip Jenga oyunu gibi bir şey. Projeyi ilk başlatan ekibe kemik kadro diyoruz. Onların üzerine gelen herkes kollar bacaklar. Kemik kadrodan bir kişinin yamuk yapması jengada en alttaki taşı çekmekle eşdeğer oluyor. 
     
    İkincisi başlarda mangayı pek vadetme kimseye, olur da projeniz oturursa extra olarak koy önlerine. Bunun sebebi şu, bir şey vadedip yapamazsan - ye düşersin. Ama vadetmediğin bir şeyi extra  olarak verirsen + ya çıkarsın. Bu çok önemli. 
     
    Üçüncüsü tayfa toplamadan önce insanlara gösterebileceğin bir prototip çalışman olsun. "Bakın ben daha önce ufak bir şey yaptım, ekiple daha iyisini yapacağız" de. Bunun da sebebi şu. Ortaya bir proje koyarsın, sen dahil herkesi heveslendirirsin, sonra hiç tecrüben olmadığı için projeyi yönetemezsin, bütün özgüveniniz ve şevkiniz kırılır. O yüzden bir prototip şart. Küçükten başlamak lazım. 
     
    Son olarak, kemik kadroyu dışardan toplama. Tamam burada tayfa toplamanı normal karşılayabilirim ama kemik kadro buradan olmaz. Beraber çok vakit geçirdiğin, öğrenebilme yetisine ve teknik kabiliyetine inandığın insanları seçmeye çalış. Bunun da sebebi şu. Kemik kadroyu oluşturursun. Sonra forumdan üç beş adam bulur ekibe dahil edersin. O bulduğun adamlardan biri ikisi senin kemik kadrondakilerden daha sağlam çıkar. Sonra adam şunu der: "Ben bu adamdan daha ilerideyim, bu adam benden daha yetkili olamaz.". Ciddi bir problemdir. 
     
    Bu forumdaki herkesi çok severim, bir şey yapacaksanız başarıya ulaştırmanızı isterim. O yüzden yazdım bunları. Yılmam diyorsan yaşayarak tecrübe et, daha etkili ol. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa ulaşırsınız bana. Seve seve bilgi paylaşırız. Selametle
  7. Beğen
    WookiePie reacted to Yabus in Kuroko no Basket 3. Sezon Duyuruldu!!   
    Haftalık Shounen Jump dergisinin bu yılki 27. sayısında Kuroko no Basket serisi için 3. sezon'a yeşil ışık yakıldığı duyuruldu. Tadoshi Fujimaki'nin çizdiği serinin yeni sezonuyla ilgili yayın tarihi ve daha fazla bilgi Shounen Jump'ın ilerideki sayılarında açıklanacak.
     
    Shounen Jump'da yayınlanan mangadan uyarlanan animenin ilk sezonu Nisan 2012'de, 2. sezonu ise Ekim 2013'te yayınlanmaya başlamıştı. Dergide ayrıca 2. sezon sonundaki Seirin ve Yousen High School arasındaki "Ölüm Kalım Mücadelesi"nden beri 2 ay bile geçmediği belirtildi.
     

    Kaynak: AnimeNewsNetwork
  8. Beğen
    WookiePie got a reaction from Allah diyen tirbüşon in Oyuncu Değil, Yapımcı Olmak İsteyenlere!   
    yapılacak her yorum değerlidir bizim için. Sanıyorum ki bu konuda tecrübelisiniz. Sizin yorumunuz, yapacağımız muhtemel  hataların önüne geçecektir. Lütfen yorumunuzu esirgemeyiniz. 
  9. Beğen
    WookiePie got a reaction from Allah diyen tirbüşon in Oyuncu Değil, Yapımcı Olmak İsteyenlere!   
    proje güzel ve kapsamlı. bu ekipte yer almak isterim. bi iletişim adresi falan bırakırsan detayları konuşuruz. 
  10. Beğen
    WookiePie reacted to Aksamov in Oyuncu Değil, Yapımcı Olmak İsteyenlere!   
    Merhaba arkadaşlar.
     
    Geniş çaplı bir projemiz var. Genel olarak, One Piece üzerine kurulu, ancak One Piece'den bağımsız bir RPG forumu oluşturacağız. Bu proje üzerinde bizimle birlikte yer alacak ekip arkadaşları arıyoruz.
     
    Öncelikle RPG nedir, ne değildir bilmeyen arkadaşlar için bir özet geçelim.
     



     
     
    •Rpg oluşturuyoruz, ancak bizim RPGmiz bilindik RPGlerden, pek çok yönden farklı olacak. Sadece yazıya döküp, canınızı sıkmayacağız :)
     
    Farklarıda kısaca özetlersek; çeşitli yazılımlarla-kodlamalarla süsleyeceğiz. Haritalar, şehir merkezleri, karakter profilleri ile görselliği arttıracağız. Haftalık manga oluşturmaya çalışacağız. Sistemlerle donatacağız. Her türlü alışveriş, ticaret işleri için gerçekçilik katacak eklentiler yapacağız. Oluşturacağınız tayfaları, grupları resmileştireceğiz. Gazete sistemimizle sizleri dünyaya duyuracağız, vesayre vesayre..
     
    Gelelim fasulyenin faydalarına. Oluşturacağımız RPG için ekip kuruyoruz demiştik. Projemiz geniş çaplı olduğu için, ekibimizi de aynı oranda genişletmemiz gerekiyor. Yeterli olamıyoruz şuanki grubumuzla. O yüzden, muhabbeti bol, sorumluluk sahibi, temiz aile çocuğu arkadaşlar arıyoruz :)
     
    "Benim görevim ne olacak" diye soracak arkadaşlar için;
     
    •Anlatıcı: Oyuncuların RPlerini devam ettirmekle, kurgusuna yön vermekle yükümlüdür. Hayal gücü geniş, bol yazmayı seven, FF yazarı arkadaşlar için uygun bir bölüm :)
     
    •Senarist: Oyunun mimarlığını yapmakla görevlidir. Ana kurguyu düzenleyecek, NPCleri oluşturacak, Oyunun kaderini ilk elden etkileyecek pozisyon.
     
    •Yazılımcı: Dediğimiz gibi forumumuzu çeşitli yazılımlarla süsleyeceğiz. Zaten bu görev üzerinde uğraşan arkadaşlarımız olsada, desteğe açız, e tabiki, yazılımdan anlayan arkadaşlar arıyoruz :)
     
    •Editör: Perde arkasında, forumu ayakta tutacak mevkii. Günlük online süresi yüksek, Türkçe'si düzgün, sorumluluktan kaçmayacak arkadaşları bekliyoruz.
     
    •Grafiker: Adından da anlaşılacağı gibi, forumun grafik işleriyle uğraşan pozisyon. Benimle beraber çalışacak arkadaşları arıyorum. Forumu görselleştireceğiz dedik. Yükü ağır bir pozisyon. Yardımlarınızı bekliyorum :)
     
    •Kodlamacı: Forum düzeninde, tema üzerinde çalışacak mevkii. Çoğunlukla grafikerlerle beraber çalışacaklar. Mybb kullanmayı bilen arkadaşlar varsa, çok makbule geçer :)
     
    •Çizer: Manga oluşturacağız dedik, çizerlere ihtiyacımız var. Çok kapsamlı çalışmalar olmayacak. Sadece haftalık, forumun ana olaylarını ele alacak çizimler yapacağız. Mangakalığa hevesli arkadaşları bekliyoruz :)
     
     
     
    Skype: onebahriye
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.