seahindeniz 4 Posted July 21, 2022 Share Posted July 21, 2022 Merhaba, anime izlemeye başlamadan önce bilgisayarımın fanının çok fazla hızlandığını ve görev yöneticisini kontrol ettiğimde, Turkanime sayfasının çok fazla RAM ve CPU tuketmey e başladığını fark ettim. Genelde bu durum yaşanınca, GPU/CPU tabanlı bit coin madenciliği yapan sitelerden şüpheleniyorum. Ama muhtemelen bir yerde bir bug vs benzeri bir şey vardır. Rica etsem kontrol edebilir misiniz? Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Darktower 45 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Aynı sorunu yaşıyorum. Test etmek için Alucard, Gdrive(oynatıcı süresi doldu dediği halde) Fembed oynatıcılarına baktım. Oynatıcıdan bağımsız video oynatma kısmı gelinceyüksek CPU tüketiyor. Başka sekme geçince azalıyor. Mining yapılıyor dersem yeridir. Sorun şeffaf olan şu arayüzden kaynaklanıyor. Bu arayüzü optimize etmenizi öneririm. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
pegasusejder 1239 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Forum ve site biraz farklı yerler diyeyim, buradaki yönetim ile Türkanime'de ki yönetim farklı. Bence bu sorunu Türkanime'nin discord sayfasında belirtirseniz daha hızlı bir dönüş alırsınız. :) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Darktower 45 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Discord üzerinden sorunu torotoro'ya ilettim. Siteye bazı güvenlik önlemleri eklenmiş. Bunlardan dolayı eski çerez vb. veriler, sitenin böyle sızıntılar yaşamasına yol açıyormuş. Farklı bir tarayıcıdan aynı siteyi test ettim ve sorun yaşamadım. Kendi kullandığım tarayıcının çerezler, ön bellek vb. tamamen temizleyince düzeldi. Siteye özel çerez temizleyince düzelmedi. İstiyorsanız önce siteye özel çerez temizleyip, tüm ön belleği temizlemeyi deneyin. Sorun çözülüyor. Bu arada Adblock yerine uBlock Origin öneririm. Daha iyidir ve düşük kaynak tüketir. Ayrıca Grammarly kullanmadığınız zamanlarda devre dışı bırakın. Sitelerin performansına etki ettiği ve bellek sızıntısı yaşattığına dair makaleler vardı. Çözmüş olduklarını pek sanmıyorum. https://www.debugbear.com/blog/chrome-extension-performance-2021 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Teto10 0 Posted August 24, 2022 Share Posted August 24, 2022 Oynatıcıdan bağımsız video oynatma kısmı gelinceyüksek CPU tüketiyor. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Darktower 45 Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 24.08.2022 - 19:12, Teto10 yazdı: Oynatıcıdan bağımsız video oynatma kısmı gelinceyüksek CPU tüketiyor. Sorunun çözümünü DC yetkilisi söylemişti. Çerezleri silince düzelmişti. Bundan önceki mesajımda anlattım. O yöntemi uygulayın. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
seahindeniz 4 Posted February 17 Author Share Posted February 17 Vatanı kurtaran moderatörler sağolsun Discord erişimim olmadığından buradan yazıyorum. (pun intended) Kontrol ettiğimde, şöyle bir timer loop açık bırakılmış. Açıkçası bunu kullanmak, CPU tüketmekten başka bir işe yaramıyor. Buradaki amaç console temizleyerek kullanıcının bir şeyi görmesini engellemek/kısıtlamak ise, bunu bypass etmek için kullanıcı clear methoduna prototype override yaparak engelin önüne geçebilir. Ya da `debugger` atarak interval id'si ile donguyu de durdurabilir devtools'da. Mantıklı bir güvenlik sağlamadığı ve ek CPU tüketen logic olduğu için şahsen kaldırılmasını taraftarıyım. MALSync eklentisine PR çıkabilmek için arada devtools'u da kullanmak durumundayım. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts