Merlin 63 Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 Dünyanın en büyük manga ödülleri olan Shogakukan Manga Ödülleri yaklaşıyor. Her yıl Ocak ayında verilen ödüllerde bir kez daha büyük bir rekabet söz konusu. Hangi isimler profösyönel Shogakukan jurileri tarafından manga dünyasına ismini yazdırmayı başaracak? Geçtiğimiz yıl, Sakamichi no Apollon mangası ile Shogakukan Ödülü’nü kazanan mangaka Yuki Kodama ,uzun bir süre gündemden düşmemişti. Bu yılın en çok konuşulan mangakası Tadatoshi Fujimaki (Kuroko no Basuke) dikkatleri çekse de en popüler serilerin Shogakukan Ödülü almakta zorlandığı da bir gerçek. One Piece ile 15. yılını dolduran Eiichiro Oda ve 2014’te Naruto’yu sonlandıracağını söyleyen Masashi Kishimoto gibi mangakalar bu yıl 58. kez gerçekleştirilecek olan Shogakukan Manga Ödülleri’nde, ödül kazanabilmiş değil. Shogakukan Manga Ödülü, bir mangakaya hayatında yalnızca 1 kere verilmesiyle dikkat çekiyor. Dr. Slump ile bu ödülü almaya hak kazanan Akira Toriyama’nın, Dragon Ball ile yeniden ödül alma şansı olmamıştı. Aynı şekilde üç büyüklerden Bleach ile Shogakukan Manga Ödülü’nü almayı başarabilen tek mangaka Tite Kubo’nun da yeniden ödül alma şansı bulunmuyor. Alıntı : AnimeFantastica Sakuragi 1 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Hokage_Minato 1297 Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 One Piece ile 15. yılını dolduran Eiichiro Oda ve 2014’te Naruto’yu sonlandıracağını söyleyen Masashi Kishimoto gibi mangakalar bu yıl 58. kez gerçekleştirilecek olan Shogakukan Manga Ödülleri’nde, ödül kazanabilmiş değil. Alıntı : AnimeFantastica Kimmiş bu juriler nasıl alamazlar ne biçim iştir :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Merlin 63 Posted December 17, 2012 Author Share Posted December 17, 2012 Bu jüri sanırım manga dünyasının en önemli isimleri :D öyle ki One Piece'in bile ödül alamamasına çok şaşırdım . Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Sakuragi 148 Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Shogakukan Manga Ödülü, bir mangakaya hayatında yalnızca 1 kere verilmesiyle dikkat çekiyor. Dr. Slump ile bu ödülü almaya hak kazanan Akira Toriyama’nın,Yalnızca bir kere verilmesi ilginç gerçekten :) Akira üstad, ilk zamanlarında götürmüş ödülü helal olsun ;) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
LeornKayn 557 Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Tite adamım benim almış ödülü...Kishide hak ediyor bence...one piece hiç izlemedim ama pek benim tarzım değil gibi duruyor 1 bölmüne öyle göz atmıştım pek beni sarıcak olay göremedim ancak zaman bulunca oturup ar arda 10 bölüm izleyeceğim bakalım saracakmı... Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
YuXu 15 Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 merakla bekliyorum bu senenin ödülünü büyük serilerden birine gelir mi acaba? :rolleyes: Gerçi tanınmayan seriler içinde büyük bir avantaj oluşturuyor. İyi olan kazansın :P Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts