vuu 18 Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Budist tapınaklarının kum, çakıl, kaya ve bazen çimen gibi doğal unsurlar kullanılarak düzenlenen Japon kayalık bahçelerine, zen deniyor. Dinginlik ve huzur verdiğine inanılıyor. Dar alanları daha ferah gösteriyor. Zen bahçelerinin amacı ve çıkışıyla ilgili uzun yıllardır farklı fikirler ortaya atılıyor. Örneğin; bazı Japon bahçıvan ve Budizm uzmanları, kavramın bir mit olduğunu, 20. yüzyılda batılılar tarafından bulunduğunu, Japon bahçeciliğiyle ilgisi olmadığını iddia ediyor. Japon bilgelerinin, “zen bahçesi” kavramını yabancılar tarafından kullanıldığı için onaylamış olabilecekleri de düşünülüyor. Yorumlarda zen rahiplerinin bu bahçelerde meditasyon yapmadığı da söyleniyor. Japonyada Zen rahipleri kendi mabetlerinin bahçesini bir heykeltraş ustlığı ve estetik duyguları ile her gün yeniden oluşttururlar. Kullandıkları malzemeler su, kum, çakıl taşı, kaya parçaları ve taşların üzerinde yetişen yeşil yosunlardır. Bu malzemelerin sembolik anlamları vardır. Kaya-- kutsallığı temsil eder. Kum boş bir zihni sembolize eder. Yosun-- kendini suyun akışına bırakma fikrini çağrıştırır. Su -- yaşamın ana damarıdır. Birde Kayalar Japon adalarını, bir ejdere doğru yüzmekte olan anne kaplanla yavrularını ve zihne karşılık gelen kanji karakterinin bir parçasını oluşturuyor. Çakıllar da okyanusu simgeliyor.Kayaları çevreleyen halkalar dalgalar olarak yorumlanır. Sembollerin oluşturduğu Zen bahçeleri, ruhu sakinleştirmek ve derin düşünceye dala bilmek için birebir.... ALEJANDRO and Barış D. Baryshx 2 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
ALEJANDRO 25 Posted April 1, 2013 Share Posted April 1, 2013 Böyle yerler gördük sıra oralarda olası geliyor insanın Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
ozmet1231 107 Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 O bahçelerden birine gitmek istiyorum (: Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Songena 530 Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Benim aklım Bonsai'lerde. :D Ama gitmek isterdim doğrusu. :) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
ALEJANDRO 25 Posted April 4, 2013 Share Posted April 4, 2013 Aynen bonsailerde iyi.. Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Kenshi 29 Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Düşünsene evde yokken misafirler gelmiş ve ufak misafir çocuğu bahçeye bir keşif düzenlemiş :dying-onion-head-emoticon: Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
£ɱŔ£Қה¥Ŕ 202 Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Ya bir tek bana mı saçma geldi ? :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Strix. 504 Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Ya bir tek bana mı saçma geldi ? :D Banada saçma geldi su olsa neyse :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts