Jump to content

Güzel Bir Cosplay Yapmak İçin


Misafir

Önerilen İletiler

Cosplay, costume+play kelimelerinden oluşan bir performans sanatı/hobisi. bir karaktere veya konsepte kostüm ve tavır ile bürünme hali. genelde anime, film, oyun, dizi karakterlerinin cosplayi yapılmakla beraber sınır hayal gücü. lotr karakterlerinden kelt elflerine, zeus'tan darth vader'a, iron man'den doctor who'ya, number six'tenedward elric'e bi sürü cosplay yapılabilir. 
 
Türkiye'de son yıllarda gelişmekte olan bu hobi kostüm partilerinde, conventionlarda, mini partilerde sergilenmekte. workshoplar, cosplayerların küçük topluluklar halinde çıktığı alışverişlerle, fotoğraf çekimleriyle şenlendirilmekte. 
 
Aktivitelere örnek vermek gerekirse reflexion (+18), kontakt & kontakt 2 (tüm yaş grupları). 
 
Yeni başlayanlaren çok kafasını karıştıran şey nasıl kostüm toparlanacağı.
 
Kostümlerin kaliteli ve bedenine uygun olması için profesyonel terziler en iyi seçenekler tabii ama pahalılar.
 
Dikiş dikmeyi bilen insanlar (anne baba teyze vs.) kesinlikle yararlanılması gereken kaynaklar. bi sürü cosplayer eeeh eytere bea diyip kendi dikiş dikmeyi bile öğrenmekte. ayrıca hazır giyimi modifiye etmek de bir seçenek.
 
Bir diğer seçenek de türkiye'deki kostüm dükkanlarını karıştırmak, bunların içeriği hakkında bilgi sahibi değilim, ama aradığınızı bulma olasılığınız var:http://www.kostumcum.com/, http://www.garderobe-ist.com/,http://www.sakaoyunlari.com/, http://www.horozlusmokin.com/index.html
 
Vaktiniz ve imkanınız var ise özellikle eminönü'de bulabileceğiniz şeylere dibiniz düşer. özellikle silah ve steampunk konusunda epik şeyler çıkabilmekte.
 
Yurtdışı söz konusu olunca ise işler büyüyor. çok fazla site ve çok fazla olasılık var. ben genelde amazon ve ebay gibi klasikleri tercih ediyorum özellikler ebay'de bolca seçenek oluyor. ama bunlardan gelecek kostümün kalitesinden çok bişi beklememek gerek. artı kargo süresi çığrından çıkabilmekte.
 
Ayrıca istanbul'da ikamet etmekte olan sensee cosplay ve aksesuar ile istanbul/kocaeli'nde ikamet etmekte olan kirin cosplay türk cosplayer'lar için şahane kaynaklar olabiliyor. diktikleri kıyafetlere ve sattıkları aksesuarlara sitelerinden bakabilirsiniz. ayrıca sanıyorum başka şehirlere de kargo ile gönderim yapıyorlar.
 
Peruk seçimi
 
Saç renginiz uyuyorsa ama boyu kısaysa postiş kullanabilirsiniz, internetten almayın, sokakta rastgele denk gelebileceğiniz bi sürü perukçuda bulursunuz, gidip tam saçınızın renginde alabilmek varken internetten riske girmek gereksiz.
 
Peruk için yurtdışından sipariş verebilirsiniz. ebay ve amazon yine en ünlü örnekler. 
kargonun ulaşması için de yeterli zaman (bence en az 1 ay) lazım. evet 14 günde elime geçtiği de oluyor ama bi yere yetişecekseniz hiçbi garantisi yok. bunlardan sırf hızlı kargo için ekstra 25-30 liradan fazlasını gözden çıkarmak gerekiyor.
 
Peruk konusunda gene yurtdışından http://www.cosplaywigs.com/ çok ünlü. ama yine kargolar konusunda dikkatli olmak lazım. benim daha önce alışveriş yaptığım bi site değil, o yüzden pek bir şey diyemeyeceğim.
 
Türkiye'den ise http://www.olsaolsa.com/ var. çeşit olarak türkiye'nin en fazla renkli peruğuna sahip ve 3 gün içinde evinizde olması garantisi veriyorlar.
 
Ayrıca istanbul'da yaşıyorsanız tarlabaşı civarındaki perukçulara bakabilirsiniz, özellikle doğal saç renklerinde bolca çeşit var.

 

Hangi karakteri seçmeliyiz ?

 

Bunu cidden paşa gönlünüz bilir. çoğu insan cosplayi yapılan karaktere fiziksel olarak benzerlik aramakta. evet belki bu cosplay yarışmaları için bi gereklilik kabul edilebilir. ama eğlencesine yapıyorsanız çok takılmamak lazım diye düşünmekteyim.
 
Bence peruğun iğreti durmaması, kıyafetin üzerinize düzgün oturması vb kısımlar çok daha mühim.
 
Tabii karakter seçerken bi faktör de yapmaya çalıştığınız şeyin ne kadar zor olduğu, ne kadar emek ayırabileceğiniz, ne kadar becerikli olacağınız. 
Yeni başlayan biri için iron man suit'i yapmak biraz zor evet. ama internette binlerce tutorial ve kaynak var. istediğiniz karakter çok bilinmeyen biri olmadıkça hakkında tutorial bulma olasılığınız yüksek. internet iron man suitleri yapan çatlaklarla dolu 
 
Tabii bir de kostümü hazırlayacağınız etkinliğin olacağı alanı ve hava sıcaklığını düşünmek lazım. yazın ortasında deri ceketle güneş altında gezmek hiç hoşunuza gitmeyecek, emin olabilirsiniz.
 
Unutulmaması gereken nokta da çoğu organizasyonun keskin silahlarla alana girmenize izin vermeyecek. gidip gerçek katana alayım diye hiç kasmayın, hayatta öyle içeri giremezsiniz.
 
Yazı tam olarak bana ait değil araştırma yaptım yararlanmalar yaptım bilgiler topladım yapacak olan arkadaşlara kolay gelsin.
 
 
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...

Güzel bir cosplay yapabilmek için bir sürü kostümün olması lazım , sonracığıma bir ton makyaj malzemenin olması lazım,sonra ülke ülke gezmek lazım,sonra senin fanlarının sana maddi destekte bulunması lazım........Kısacası  Reika olmak lazım :D Bu kıza özenmekten ölücem  -_-

tanımayanlar için reika

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.