Jump to content

Akumetsu


Önerilen İletiler

YvVk1j.jpg


Yazar = Yoshiaki Tabata (Hikaye), Yuuki Yugo (Çizer)

Bölüm = 162

Durumu = Bitmiş

Yayın Tarihi = Ekim 2002'den, 6 Nisan 2006'ya kadar

Tür = Seinen, Action, Drama, Police, Psychological, Thriller

Tema = Suikast, Suç, Polis, Siyaset, Okul, Terör, Trajedi, Yakuza

Myanimelist Puanı = 8.37

Etkileşimler = V For Vendetta (Filmden 3 yıl önce çıkmıştır), Death Note (DN mangasından 1 yıl önce çıkmıştır)

Türkçe Çevirisi = http://mangayatta.blogspot.com.tr/p/a.html


Akumetsu


Ana karakterimiz kendine özgü bir adaket sistemi olan lise öğrencisi Hazasama Shou, Akumetsu olarak birden ortaya çıkar ve Japonya'nın kötü gidişatına dur demek için gerek aşırı yöntemler kullanarak dünyadan kötüyü silmeyi ve Japonyayı daha iyi bir yer haline getirmeyi planlamaktadır.

Shou'nun ilk eylemi Japonya'nın önde gelen adamlarının harem faaliyetidir. Birden bir maske ile Akumetsu olarak orada belirir ve eğlene eğlene bu adamların çoğunu öldürür. Tabi çatışmalara da girer ve en sonunda yakalanır. Bunun üzerine kendi kafasının patlamasına yol açarak Akumetsu intihar eder. İlginç olan ertesi gün Shou-Akumetsu'nun okula yine geç kalarak derse girmesidir.


Ana karakterimiz "Akumetsu" . Resimde görmüş olduğunuz maske ile özdeşleşmiş olan

DlG2Vz.jpg


Akumetsu, aslında 1 kişi değildir. Eskiden sonsuza kadar yaşamaya çalışan kötü bir patron varmış. Bu adam kendini klonlayıp, hatıralarını o klona aktararak sonsuza kadar kendini tekrar tekrar klonlayarak yaşamaya çalışmaktaymış. Yarattığı klonları çeşitli konularda eğitmiş ve her birini öldürüp hepsinin bilgisi tek bir klonda birleştirmiş. Bu yaratılan süper klon, bir kadın sayesinde yanlış yaptığını anlamış ve orjinaline karşı çıkmış. Sevdiği kadını kaybedince kendini kötüleri yok etmeye adamış.


zmy5rR.jpg


Gelelim "Shou"ya, süper klon yaşamının sonuna geldiğinde kendi düşüncelerini orjinali gibi birçok klona aktarmış, ve kendi ideolojisini onlar üzerinden devam ettirmiş. "Shou" klonların kullandığı ortak isim haline gelmiş. Bütün klonlar aynı hatıraları taşıdıkları için aynı düşünce, aynı fikir ve aynı kararları veriyorlarmış. Bu klonlar "1 adam, 1 ölüm" düşüncesiyle Japon yönetimini "düzeltmeye" çalışmış.


ZLnkMg.jpg


Akumetsu maskesini takan Shou her gün kendisini (klonlardan birini) öldürerek, bir politikacıya ya yaptığı yanlışı düzeltmesini, ya da öleceğini söyler. Genellikle Shou'yu ciddiye almayan politikacılar ölürler ama bu sadece 1-2 kişinin göreceği şekilde olmaz. Bütün yaptığı katliamları canlı yayında bütün Japonya'ya gösteren Shou, kısa zamanda bazı taraflarca kahraman, diğerleri tarafından da cani olarak adlandırılır. Shou ve Akumetsu arasındaki bağı polisler bilseler de ellerinde canlı somut olmadığı için kimse Shou'yu (Shou'lardan birini) tutuklayamaz. Polise kanıt bırakmamak için yaptıkları hamle çok basittir. Hedef öldükten sonra, taktıkları maske hem bomba, hem de verici görevi görür. Maskeyi takan kişinin kafası havaya uçtuktan sonra bütün hatıraları yeni doğacak olan nesil klonlara aktarılır.


"Guy Fawkes Maskesi"nin (Gezi'de en sık takılan maskelerden biri idi) Japon versiyonu olarak Akumetsu maskesi düşünülebilir. Bir şeyleri değiştirmek için canını bile feda eden belki de yüzlerce klon bu mangada hayatını kaybetmektedir. Biraz kanlı, vahşet dolu bir manga olsa da yine de okumaya değer olduğunu düşünüyorum.


Çizilen politikacı karakterler gerçek olmasa da yüzlerinin gerçek politikacılardan esinlenerek çizildiği bir gerçektir (belki yazar politikacılara mesaj göndermeye çalışıyor). Animeleştirimemesinin en büyük sebebi muhtemelen şiddet öğeleri aşırı görüldüğündendir. Hatta bazı manga siteleri bile okumadan önce +18 diye uyarlıyorlar ama gözünüz de korkmasın öyle. Adalet için katliam yolunu seçmiş bir ana karakter var yani biraz Death Note havası estiriyor ama öyle çok da benzerlik yok sadece ana karakterlerin tutumları aynı. Okumanızı tavsiye ederim, ben bitirdiğimde kendimi "eee şimdi ne olacak?" diye boşlukta hissetmiştim, o derece bağımlılık yapıcı.


Alıntıdır = http://avbrize.blogspot.com.tr/2014/03/akumetsu.html?m=1

Alıntı2 = http://forum.altyazi.org/index.php?showtopic=200558


akumetsu4ih.jpg

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Herhalde V ve DN göre daha şiddet içeriyor sanırsam. İnt. Görsellerde öyle gibi. Gerçi konusu gayet güzel ve orjinal geldi :D Biraz üstün ırk yaratma sezdim. Ayrıca merakta ettim şimdi sadece patron mu yaptırmış başka o tarz klon yaptıran yoksa var mı başkaları falan diye de.. Konu çok yere bağlanabilir.

Neyse Domdomda varsa,İndirip başlarım. Teşekkürler barış admin ^_^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.