Jump to content

Vinland Saga İnceleme #2


Önerilen İletiler

İyi Yanları

 

Muhteşem bir karakter gelişimi var.

Yan karakterler çok iyi işlenmiş arka plan hikayeleri vs ...

Savaş sahneleri muazzamdı.

Gereksiz mıç mıç sahneler ve gereksiz karakterler yoktu.

Şimdi daha çok şey yazmak istiyorum ama anlatılmaz yaşanır düyorum arkadaşlar kaçmaz izleyin.

 

Kötü Yanları

 

Benim için sadece finalinda az da olsa mutlu bir son görmek isterdim ama bu da muazzamdı.

Sadece çok pis beklentiye soktu.

 

Spoiler

Finalinde acayip duygulandığım bir animeydi hala aklıma gelince gözlerim doluyor.:boohoo-crazy-rabbit-emoticon:

10/10 benim için izleyin mutlaka.

Gerçi muhtemelen çoğu kişi izlemiştir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İyi yanlar

 

*Olaylar gerçekçi olmuş. Her ne kadar bazı olaylardan iyi bir son bekleseniz de gerçekler acı oluyor maalesef. Bu animede de bunu sıkça görüyoruz.

*Seslendirmenler genel olarak çok iyi ve yetenekli kişiler

*Karakterleri iyi ve kötü olarak tanımlayamıyorsunuz. Hepsinin yaptığı iyi ve kötü şeyler var. Bu yüzden iyi taraf ve kötü taraf diyerek kesin bir ayrım yapamıyorsunuz. Bu da sizin düşünmenizi sağlıyor. Hangi tarafın haklı olduğu size kalan bir durum. 

*Karakter gelişimi çok güzeldi. Ana karakter hala gelişim aşamasındaki bir çocuk ve bunu iyi yansıtmışlar bence

 

Kötü yanları

 

Bu anime favori animelerimdendir. Bu sebeple kötü bir yan düşünemiyorum. Fakat çoğu kişi gibi finali beni de biraz hayal kırıklığına uğrattı. Fakat tekrardan düşündüğümde

Spoiler

Animelerde sık sık gördüğümüz bir durumdur bu. Ana karakter bir şeyi kafasına takar ve gerisini düşünmez. Daha sonra karakter gelişimi esnasında birisi ona yanlış düşündüğünü anlatmaya çalışır. Ana karakter en sonunda yanlış yaptığını anlar. Kafasına taktığı şeyi bırakarak yoluna devam eder. Prince of tennis'de Echizen aklıma gelen iyi bir örnek mesela. Fakat hepimiz biliriz ki ana karakterin, yanlış düşündüğünü kabul etmeme olasılığı da vardır. Ama animeler iyi bir son olması için bu olasılığı elerler. Bu animede ise tam tersi oldu. Ana karakter son ana kadar kafasına taktığı intikam duygusundan vazgeçmedi, bir anda hedefi kaybolduğunda ne yapacağını bilemedi. En sonunda ise kötü bir son ile karşılaştık. Anime yapımcılarının bu kötü olasılığın varlığını bize hatırlatmaları iyi bir şeydi benim açımdan. Ama tabii ki de ana karakterin doğru yolu bulmasını, intikama bağlı kalmayıp önüne bakmasını çok isterdim. Fakat ne yaparsın :')

Umarım biraz fikir edinmenizde yardımım olmuştur. Bu animeyi izleyen kitleye baktığımızda seven ve sevmeyenler eşit seviyede neredeyse. Bu yüzden kendiniz izleyip karar vermelisiniz derim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş



Benim için mükemmel giden fiyasko diyebilirim.

Sebepleri;

Çok babacan ve efsanevi bir adamın ufak oğlu ana karakterimiz. Başına gelen bir takım olaylar silsilesi sonucu intikam, hırs gibi bir çok duyguyla dolup taşıp maceraya atılıyor ve kafasında net koca bir AMAÇ ile yapıyor bunu..
Fakat gel zaman git zaman ne bu intikam hırsına bürünmesine sebep olan şeylere müdahale ediyor, ne de bu olayın sebebini araştırıyor. Ufacık bir velet olan karakterimiz bi anda ailesinden geri kalanları umursamıyor bile.. Köylerinde bekleyen annesini kız kardeşini aklına bile getirmiyor. Kısaca mantıksız bir kafa yapısına bürünüyor ve daha ufacık bir veletken yapıyor bunu... Bir çocuğun o yaşta o kadar talihsizlikler yaşadıktan sonra ailesine dönmek istememesi ve özlem duymaması çok abes kaçmış.. Gerçekten soğutuyor ve durup durup "Yahu bu çocuk neden ailesine dönmeyi hiç masaya bile yatırmıyor, düşünmüyor" diyorsunuz. Ve işin komik tarafı buna sebep olan amacını gerçekleştirmeye de ciddi anlamda uğraşmıyor.. Daha çok düşmanı denecek kişilere yardım ediyor.. Dönüp intikam istemesine sebep olan konuyu açıp konuşmuyor, ulan sen niye yaptın demiyor. Çok aptal bi karakterin çok güçlenmesini konu aldığından.. Mükemmel bir FİYASKOdur bu anime. Sonu kimseyi tatmin etmez, edemez. Ailesi için çocuktan çok dıdısının dıdısı bir amca uğraşıyor. Komik yani, çok sinir bozuyor gerçekten. Gerçekçilikten uzak.


Mükemmel kelimesini neden kullandığıma gelirsek, hikaye ve karkaterler aptal olsa da yapım, animasyon; müzik seçimleri ve seslendirme sanatçıları çok iyi. Yani daha iyi bir hikaye yapısı olsaydı, baş yapıt olabilecek kalitede..

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.