Jump to content

İLK ÇİZİMLERİM


Horemahi

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 22
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Ne çektin be Aang. :D Renji hoş olmuş. :)   Yüz oranlarına bakarak başlayabilirsin. :)   http://www.anime.gen.tr/yaziliste.php?kategori=120   Bu sayfadaki çizim derslerine göz atabilirsin, Anlatımı da

Bunlar ilk çizimlerim o yüzden biraz kötü olabilir. Çizimlerimi nasıl geliştirebilirim öneri sunarsanız sevinirim. Avatar aang`ın tipi kaydı ama :D                                           

kalem önerisi: alelade bir 0.5 ve bi de silgi :D yeterli gelir ben tüm çalışmalarımı öyle yaptım bakabilirsin benim konumdan. önemli olan kalem değil çizme yeteneği. yetenek dedim de aslında çaba ve i

Bende çizime daha doğrusu anime-manga çizimine yeni yeni başlayan biriyim 4 ay oldu. Sanırım bende bir acemi olarak gelişmeye çalışma yöntemlerimi söyleyebilirim :) 

Yüz hatlarını orantılı çizmek tam bir eziyet elinin alışması için yapılan çizimlere fanartlara bakarak çizim yapman daha etkili olabilir.

Daha sonra ise izlediğin animenin karakterlerini bakmadan çizmeye çalış ama aşina olduğun biri olsun. 

Eğer bu şekilde sıkıcı diyorsan Youtube'de bir çok video var ve kesinlikle çok fazla yardımcı oluyorlar.

Etrafında yanlışlarına danışabileceğin biri varsa sor. (mesela benim ailem çizimi seviyor ama anime çizimlerini gösterince "yüzü çok sivri bunun" tarzı tepkiler alıyorum. ne demek istediğimi anlamışsındır) 

Bol bol çiz ve yanlış yapsan bile hiç bir çizimini atma. hatta onları dosyala ve sık sık incele yanlışlarını görmeye çalış. o hataları sen istesen bile elin yapmaz. 

Neredeyse 3 ay boyunca ne yazdıysam aynılarını yaptım ve daha yeni yeni orantılı bir şekilde vücut kafa çizebiliyorum :D 

Bence kalem olarak normal resim kalemleriyle başla. Şu an için HB ve 5 farklı ton resim kalemi kullanıyorum  hani öyle kasmaya gerek olmadığını düşünüyorum. 

 

Çok biliyormuş gibi bir sürü tavsiye verdim. Yanlış anlamanı istemiyorum bunlar benim 4 aylık tecrübem ve birilerinin işine yarayacaksa kullanmasını isterim :) 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Manga Studio var bildiğim ama nasıl kullanılıyor bilgim yok. http://www.youtube.com/watch?v=0o12D7DSLak şuda videosu sanırım.

Bir de resim kalemleri bunlar çok yaygın ama ben kullanmadığım için söylemeyi unuttum. 

faber-castell-pitt-manga-set-8.jpg

Aa kalemlerimin aynısı ! *-* Bende tavsiye ederim bu kalemleri. Normalde G-Pen daha iyi ama çok zor çizmesi. G-Pen de kalınlık incelik ayarlayabiliyorsun. Ama şu an resimdeki kalemler sana daha uygun.Alıştırma yap bolca.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ellerine sağlık. Kim söyledi hatırlamıyorum ama bir mangakanın sözü olması lazım, iyi bir çizer olmak için yapman gereken tek şey "çizmek, çizmek  ve çizmek"

Hiç durmadan her gün çizersen ki bir defter kullan zamanla nasıl geliştiğini görürsün ve en önemlisi taslaklardan çalış oranlamaları kullan 

Fan Art çizmek güzel ama özgün çizimler seni daha çok geliştirir  oranlamalarla taslaklarla çalış internette bir çok kaynak var arkadaşlarda vermiş bende ekleyeyim 

 

ganbare :)

 

 

http://dosya.co/i78vmrhjlnfw/35620908-how-to-draw-manga-vol-1.pdf.html

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.