Jump to content

forever young

Üyeler
  • İçerik sayısı

    48
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İletiler bölümüne forever young kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. çevirini biraz izleyebildim eray abi, çok güzel ve akıcı şekilde Türkçe'ye kazandırmışsın Suna hanımın dediği gibi, lakin teknik aksaklıklar var çeviride. timing arada şaşıyor oynuyor, satırların bazen çok uzun, okuması zor olabiliyor. tek başına tüm fansubı yapınca ister istemez olur böyle aksaklıklar tabi. belki yanına bunlara da bakacak bi yardımcı bulabilirsin o zaman çok daha güzel olur. kolay gelsin tekrardan :lol:

  2. sazae-san gintamanın bir bölümünde geçmişti hatırlıyorum, googledan aratmıştım ordan aklımda kalmıştı.

    myanimelist'e göre mangaka daha birçoğunuz piyasada yokken, 92 yılında vefat etmiş. mangayı ise 74 yılında bitirmiş kenara koymuş, animeyi nasıl bu kadar uzatabildilerse?

    yalnız mangaka ölmeden önce tuhaf bir vasiyet bırakmış. sazae-san'ın anime bölümleri hiçbir şekilde tv dışında video kaset cd tarzı bir şekilde satılmayacakmış.

    elde raw yok, bundan dolayı çevirisi de yapılmamış doğru dürüst. zaten yorumlarda da japon olmayan seyirciye hitap etmeyecek tarzda bir şey olduğu söylenmiş.

  3. songena hiç bir şey bilmiyorsun. özellikle harem hakkında. üniversitede insanlara birşeyler anlatmaktan iflah geldiği için gücüm yok sayfalarca birilerine birşey anlatmaya. ama bu kadar da düşman olmayın yahu. 600 sene dünyanın 3te 1ini yöneten bi ülkeden bahsediyoruz. bu kadar basit olabilirler mi, aklınız alıyor mu. yüzyıllarca insanlar sadece kılıçtan korktukları için mi yaşadılar osmanlı egemenliği altında. harem hele harem, Allah bin belasını versin onu size kötü tanıtanların, ahirette harem halkıyla beraber ben de olacağım yakalarında. ne kadar boşlar demişsin harem için. osmanlının son zamanlarında, sana göre ne kadar kötü çöktüğümüz zamanlarda, o haremdeki insanların koca bir osmanlı ordusunun kıyafetlerini elleriyle diktiklerini biliyormusun sen. ha. harem demek gizli demek. ancak çözülmeye başladığımızda haremin hizmetlerini çıplak gözle görebildik biz, gizleniyordu. sağ elini verdiğini sol el bilmiyordu! balkanlar bir avuç kan dökene mi teslim oldu ha. sence öyle olsaydı ne kadar dayanırdı o devlet, 10 yıl bile dayanmazdı. 600 yıl diyorum sana. gitmediysen bosnaya git. adamların şimdiki sefaletini, birbirine güvensizliğini gör. osmanlı özlemlerini dinle. bizim unuttuğumuz, hakaret ettiğimiz ecdadı bir de bosna halkından dinle. sana kızmıyorum. bilmiyosun ama düşün Allah rızası için.

  4. o kadar üzüldüm ki şu 5 sayfayı okurken anlatamam. içim acıdı. osmanlıyı fütursuz kardeş katili diye tanıtan sözde tarih, uçkur düşkünü diye tanıtan beyaz ekran, bu gençlerin beynini bu denli yıkadığı ve kendi ecdadından utandırdığı için gün gelecek hesap verecek. o bu dünyaya yetecek bir hesap değil ama. o hesap başka dünyalara sığacak ancak.

  5. aslında harem kurmayı düşünüyodum ama hadi yazıyım bari :D kimi to bokudan yukkiyle evlenmek isterdim :D aşırı cool ve her haltı yapabilen bir çocuk ayrıca manga anime ve oyun delisi aynı benim gibi :D

    eğer yukki olmazsa leviğ-sama olsun her gün elinden dayak yemek isterdim :3 ♥

    leviğsama içimizdeki mazoşisti ortaya çıkardı hahahaha dayak demiş ya aşlskjdaşlsd

  6. uçan kaçan çizgifilmi izleyip biz birşey yapmadık ama kendini pokemon sanıp camdan atlayan çocukla aynı ülkede yaşıyoruz. ve bu sadece bizim duyduğumuz bir olay, daha kimbilir neler oluyor. adamlar tedbir almakta haklı.

    osmanlı padişahları çizgifilmi kötü birşey değil, aynısını japonlar da yapmıyor mu? gintama izleyen herkes japonya'nın shougunate dönemi shinsengumi gücünün başındaki üç ismi sayabiliyor gençler: kondo, hijikata, okita. adam mangada gerçek karakterler kullanmış. araştırınca bir çok seride bu tür bilgiler edinilebiliyor.

    bir diğeri de genji monogatari, ilk japon romanıdır kendisi 800lerde yazılan, tuğla gibi edebiyat kitabını adam anime yapıyor bebelere öğretiyor. alpertunga destanını anlatın deseler kaçımız 3 cümle kurabilir.

    yani, bizimkiler de padişahlarla özgün birşey koyacaksa ortaya neden olmasın. öcü gözüyle bakmayalım, bi bakalım ne çıkacak ortaya.

  7. Levi değil de Rivaille diyen bir ben mi varım lan şu adama?

    RivailleRivailleRivailleRivailleRivaille!

    Rivaille işte.

    -,-

    rivaille kız ismi gibi böyle ne bilim levinin sadeliğini ve vurucu etkisini vermiyo bence. livaaaayyyysamaaağğğğğ :wub: :wub: :wub: :D :D ^_^ ^_^ ^_^

    günün en güzel haberi bu manga işi oldu. da aria shoujo denmiş, aynı mangaka mı çiziyo onu anlamadım. doujinshi gibi bişi değildir umarım..

    edit: o değil de bu video officialmış yauuu fanmade bişi sandıydım vuhuuuuuuuuu

  8. ben de ben dee. beni de ekleyin. :D

    bu arada ginchana aseksüel demişsin sana hiç yakış tıramadım -_-

    ölümüne straighttir kendisi, düzeltilmesini reca ediyorum. bebeğin ortaya çıktığı bölümde abi tek tek saydı, o muydu yok bumuydu, ama onda yok şöyle oldu diye anlattıydı, şimdi açık açık söyletmeyin burda. forumun yaş ortalaması düşük malum :P

    hazır gelmişken bikaç ss paylaşayım. telefondan izlediğim için düşük çözünürlükte vidyolarla izliyorum, ssler de kalitesiz, idare edin :ph34r:

    ginchan no koto daaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiisukiiiiiiii :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

    Resmi ekleyen

    Resmi ekleyen

    Resmi ekleyen

    Resmi ekleyen

    Resmi ekleyen

    Resmi ekleyen

    Resmi ekleyen

    Resmi ekleyen

  9. yarısına kadar izledim şimdi devam edeceğim, elinize sağlık.

    bir de sizin gibi güncel bir grubun hardsub encode dersini de ihtiyacımız var. mkv gömme anlatılmış çoğu yerde, hardsub anlatılan da oldukça eski videolar. malum artık programlar değişti. kısacası raw videoya gömülen gömülen altyazı ve ortaya çıkan mp4 dersi istiyoruz :)

    çeviri-encode gibi işlerle ilgilenmek isteyenlere de elli saat program anlatmaktan kurtulmuş olur çoğu grup. muhtemelen sizin masaüstündeki teamviewerı da bu amaçla kullanıyorsunuz :) grup işi zor hakikaten, vakit ayırıp ders hazırladığınız için tekrar teşekkürler.

  10. Hoşgeldin

    mersi

    Hoşgeldin

    mersi

    Hoşgeldiniz bağyan bende forumun en centilmen üyesi (övünmek gibi olmasın ama) :D Adım Berkay bu arada.

    hoşbuldum teşekkürler memnun oldum berkaysan

    Hoş geldin :)

    teşekkrler

    Hoşgeldin ^_^ İyi Forumlar...

    PS: Shingeki ye daha başlamadım ben :( Levilerin hepsi yakışıklı mı oluyor :ph34r: D.Grayman de ki lavide ( Haa a haaa e :D ) gibi

    levinin olayı yakışıklılık değil aslında ya. du bakıyım hımm.. bi sahnede elemanın birini öyle pis dövüyo, öyle itinayla dövüyo ki, o an aşık oldum kendisine. (: yabancıların bad ass dediği şey sanırsam tarif edemiyorum leviiiğğsamayı (:

    Hoşgeldin, iyi forumlar.

    hoşbuldum teşekkürler

    Demek o kaçak sendin. Az beklemedik morita sempai, hagu ve takemotoyu. Ama hayat şartları, sebeplerini görünce sana da hak verdim. En azından 6 bölümünü çevirmişsin, emeğin için teşekkürler. Honey and Clover benim en sevdiğim seriler arasındadır, özellikle ilk sezonu. Takemoto`nun yaptığı gezi, moritanın kişiliği ve diğer karakterler ile hayatıma yön veren animelerden biridir. Aynı şekilde Cowboy Bebop da öyle. Spike ve Faye anime dünyasında favori karakterlerimdendir.

    Sanırım pazartesileri kimse sevmez, bugünü de atlattık, gerisi kolay.

    Hoşgeldin.

    böhüğğ evet. neyseki başka bi aradaş bitirmiş gördüğümde sevindim. en kötü yerinde kalmıştı gerçekten, kusura bakmayın tekrar (: aynen benim için de hagu ve bilhassa morita çoook özel karakterler. izlediğim en sağlam konuyla karakterler o serideydi. morita deli dolu gibi görünüyodu ama ne kadar farklı bi insanmış dimi..

    Hoşgeldin.

    hoşbuldum

    smiley sayısında sınırlandırma olduğu için kendi smileylerimi tersten yaptım, anlaşılmıştır umarım (:

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.