Jump to content

Dpholyday

Üyeler
  • İçerik sayısı

    16
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Üzgün
    Dpholyday reacted to heymely in 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü   
    10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır.
     
     
     
    10 KASIM 1938’DE NE OLDU?
     
     
    Sağlık durumu kötüye gitmekte olan Atatürk’e 1938 yılı başlarında siroz teşhisi konuldu ve Avrupa’dan doktorlar getirilmiş olundu. Fakat tedaviler sonuç vermedi. Bunun devamında ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan ulu önder Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09:05’te İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumdu.

     

    ‘’Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.’’
     
     
     
  2. Beğen
    Dpholyday reacted to lntegral in 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü   
    Ulusal vefa günümüz.Tekrar ve tekrar saygıyla ve özlemle anıyoruz.
  3. Beğen
    Dpholyday reacted to TouaTokuchi in Bakemonogatari   
    Animenin tarzı ilk sezonda neyse diğer sezonlarda da o yani konuşma üzerine. Dövüş beklemek hata olur. Monogatariyi monogatari yapan diyaloglarıdır herkese hitap etmeyebilir ama bence efsane bir seridir. 
  4. Beğen
    Dpholyday reacted to awgrtweger in Bakemonogatari   
    konuşma faslı uzun ne abi animenin %90ının konuşma olması zaten monogatariyi çok iyi yapan şey
  5. Beğen
    Dpholyday reacted to Yavuz_zzY in Bakemonogatari   
    aslında güzel ama konuşma fasılları fazla uzun baya okuman gerekicek alt yazıları ona göre
  6. Beğen
    Dpholyday reacted to Gorkito in Bakemonogatari   
    kanka zaman akışına göre ana karakter ilk başta çok güçlü sonra gücünü kaybediyo izlediysen zaten ben vampirdim falan diyo bakemonogatari de, vampirlerde aşırı güçlü seride. Daha fazla bir şey söylemeyim spoiler a girer.
  7. Beğen
    Dpholyday reacted to Misket in Bakemonogatari   
    Şahsi fikrimi soruyorsan kesinlikle değer. İlk izlediğimde sürekli arada çıkan yazıları durdurup okumak zorunda olmak beni deli etmişti ve işin doğrusu sanki insanları sinir etmek için yapmışlar gibi bakemonogatari de diğer sezonlara oranla bu durum çok daha fazla var :( yani diğer sezonlarda bu kadar çok durdurmadan izleyebiliyorsun. Sıkılma sebebini söyleseydin daha iyi bir cevap vermeye çalışabilirdim ama şöyle söyleyeyim; gerek hikaye işlenişi gerek karakter gelişimi olsun monogatari series güzel bir seridir izledikten sonra ''eeee şimdi ne oldu demezsin'' çünkü zaten sona kadar tam olarak her şeyi kafanda oturtamıyorsun, çok uzattım; izle kanka sarar   ? ? ? (ayrıca kronolojik sıraya göre izlemeni tavsiye etmem yani yayın sırasına göre izle bence )
  8. Beğen
    Dpholyday reacted to awgrtweger in Bakemonogatari   
    ben bir monogatari hayranıyım monogatari serisini ilk sezon öyle tam olarak anlamlandıramazsın izlemeye devam ettikçe her şey açıklanır eğer bakemonogatariden önce ki oalyları anlamak istiyorsan kizu filmlerini izle her şekilde izleyen var zaten çok güzel bir seridir başka bu tarz bir seri bulamazsın ben 3 kere izledim 
  9. Beğen
    Dpholyday reacted to Pika-sama in Bakemonogatari   
    İlk sezon da ki yavaş ilerleyiş benim sinirimi bozmuştu diğer sezonlarda bunun bir nebze azaldığı ve ilk sezona bir tık açıklık getirdiği doğrudur ama eğer ilk sezondan fazlasıyla nefret etmiş veya sıkılmış isen sadece popüleritesinden dolayı kendini izlemek için zorlama bence gerçi her halükarda tercih sana kalmış güzel bir seri çünkü :)
  10. Beğen
    Dpholyday reacted to Fawy in Anime İstek ve Önerileri   
    Animedeki, ana karakterin zeki ve güçlü olan bir anime önerebilir misiniz ? Örneğin Classroom of the elite
     
    Şimdiden teşekkürler
  11. Beğen
    Dpholyday reacted to DaiSahir in izlemediğim bölümleri bulmakta zorlanıyorum   
    Evet bende de aynı sorun var  bir kaç gündür , geçen hafta böyle  sorun yoktu yeni olmuş olmalı tarayıcı kaynaklı değil bir kaç şey denedim çözemedim, site ile alakalı bir durum sanırım.
  12. Beğen
    Dpholyday reacted to ShadyRogue in Anime İstek ve Önerileri   
    İzlemediğin animeler olduğuna gerçekten çok sevindim, umarım beğenirsin hepsinii! 
  13. Harika
    Dpholyday got a reaction from ShadyRogue in Anime İstek ve Önerileri   
    Reis Adamlığa yeniden anlam kazandırırsın sen bu nece bir öneridir Kralsın 
  14. Teşekkür
    Dpholyday reacted to ShadyRogue in Anime İstek ve Önerileri   
    Söylediğin 2 animenin benzeri olarak gördüğüm çok güçlü ana karakterlere sahip animeleri yazıyorum:
     
    - Wise Man's Grandchild
    - The 8th Son? Are You Kidding Me?
    *Bu iki anime In Another World With My Smartphone'a benziyor bence*
     
    Eğer zeka ile ön plana çıkan karakter istiyorsan Alderamin on the Sky'a bakmanı öneririm. Askeri zekası ve ordu yönetme taktikleri ile aşırı ön plana çıkıyor ve daha ilk bölümlerden prenses kurtarıyor.
     
    Okçuluk konusunda aşşırı iyi bir ana karakter arıyorsan Lord Marksman and Vanadis öneririm. Ok ile yüzlerce metreyi rahatça indirebilir.
     
    İzlemişsindir bunu belki ama soğukkanlı yazdığın için bunu öneriyorum: Kaze no Stigma. Ana karakter güçlü ve çok soğukkanlı. Benim bir şekilde hoşuma gitmedi ve yarısını izleyip saldım, ama belki sen seversin.
     
    Seven Senses of the Re'Union da güzel bir anime, konusu: Eskiden bir oyunun en iyi klanındaki kişileri konu alıyor. Bir gün ekip üyelerinden biri oyundayken ölüyor ve oyun sunucuları kapatılıyor. Yıllar sonra ismi "Union" olan oyun "Re'Union" olarak tekrardan yayınlanıyor. Eski klan üyelerinden biri olan Haruto da oyuna yıllar sonra tekrar giriyor ve arkadaşları olan Asahi'nin aslında ölmediğini ve oyunun içinde sıkışıp kaldığını fark ediyor. Eski efsane klanlarını tekrar toplamaya çalışıyorlar.
     
    The King's Avatar: Ana karakter 10 yıl boyunca oynayıp artık efsane olarak tanındığı "Glory" oyununu bırakmak zorunda kalıyor çünkü kulüpten atıyorlar. O da bir internet kafede işe girip yeniden "Glory" oyununa başlıyor. Ana karakter gerçekten oyunda "EFSANE". Çin animesi ama öneririm. Çok soğukkanlı ve iyi oynuyor.
     
    Özellikle benim geç keşfettiğim animeleri yazmaya çalıştım, umarım sen de bunları izlememişsindir ve izlediğinde hoşuna giderler. @Dpholyday
  15. Beğen
    Dpholyday reacted to ShadyRogue in Anime İstek ve Önerileri   
    Hemen bakıyorum, o tarzdakileri listemden seçip yazacağım buraya 
  16. Teşekkür
    Dpholyday reacted to canatan in Anime İstek ve Önerileri   
    sana şöyle özet geçeyim, 7 tane olması lazım süper dahi bir başka dünyaya gidiyor birisi japonyanın başkanı, birisi ticaret şeytanı, birisi sihirbaz, birisi en iyi doktor, birisi en iyi bilim adamı, birisi en iyi ninja ve gazeteci diğeride en iyi kılıç kullanıcısı isekai evreninde termik santral kuruyorlar öyle diyim sana 
     
  17. Teşekkür
    Dpholyday reacted to canatan in Anime İstek ve Önerileri   
    direkt isekai öneriye bakabilirsin orada vardı. ama direkt buradan sana 1 tane önereyim choyoyo olması lazım yanlışsa zaten google düzeldir 
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.