Jump to content

TShujin

Üyeler
  • İçerik sayısı

    3
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    TShujin reacted to Singularity in YENİ GECE MODU   
    Forumun adınıda "sosyalist türk anime forumu" olsun faşist forumlara bot atıp saldıralım birde yanına ccc koyalım? Hoi4 mü kardeş burası bu tür şeylere gerek yok bence.
  2. Beğen
    TShujin reacted to FrostyStone in Frosty Auto Watch - Otomatik Bolum Gecisi   
    Frosty Auto Watch(Turkanime.tv)
     
    Turkanime.tv web sitesinde izlediginiz animelerin bir sonraki bolume gecisini otomatik olarak el ile dokunmadan yapmaniza olanak tanir,
    Bolum sonra erdigi zaman sonraki bolume gecis yapip sonraki bolumu oynatir.
    Not: Mevcut surum sadece 'RAPIDVIDEO'' kaynakli videolari destekliyor.
    Mevcut v1.0 surumu ilk surumdur ve farkinda olmadigim ufak hatalar olabilir lutfen bana bildirmekten cekinmeyin.
     
    Eklentiyi Chrome magazasindan indirebilirsiniz:
    https://chrome.google.com/webstore/detail/frosty-auto-watchturkanim/fofgdopadfhdhimchjeoiffibcbcdamk?hl=tr
     
    Kullanim
    -Eklentiyi kurun.
    -Onunuze bir anime bolumu acin (Fansub secmeyin)
    -Eklentinin simgesine tiklayip baslatá basin.
     
    Kisa bir video:
     
     
    FANSUBLAR ICIN BILGI
    Pek fazla fansublara dikkat etmiyorum bu yuzden onumdeki 2 adet fansubu ekledim tercih listesine, fansubunuz 'rapidvideo' kaynagina video yukluyorsa ve eklenmesini istiyorsaniz bana forum ustunden ozel mesaj veya [email protected] mail atarsaniz(tercihimdir) en kisa zamanda sizin fansubunuzu da tercih listesine ekleyebilirim.
     
     
  3. Beğen
    TShujin reacted to whosgoodbadass in Çeviri Kalitesi Düşüyor Mu?   
    Son yorumumu yaptıktan sonra yazılanlara baktım. Üzerine söylenecek:
    1- Resmî çeviri, en doğru çeviridir algısı yanlış. Parayla verilen her hizmet güzel/doğru olacak diye bi' kaide yok. Örnek; Hellsing (Anime) - Netflix. İzlerken gözlerim kanadı. Alt yazıyı kapatıp izledim. Özellikle anime tarafında Netflix için kötü diyebilirim.
    2-  Eleştiri olmazsa olmaz bu işte. Eleştiriyle kendinizi geliştirirsiniz ama yapanın kim olduğu önemli. Planetdp, çevirmenin kendini görmesi ve geliştirmesi için güzel bir platform.
    3- Çeviri işinde sadece İngilizce bilmek yetmez. Kelime dağarcığın iyi olacak, sürekli aynı cümleler etrafında dönüp durursan sıkarsın. Her zaman dediğim gibi dile uyarlama kısmını iyi yapacaksın, Translate gibi bire bir çevirmeye çalışmayacaksın. İmla kurallarını bileceksin. Bunlar da yetmiyor, upuzun cümleyi 2 saniyenin içine sıkıştırırsan insanlar alt yazıyı okuyamazlar. Üç satırlık çeviri yaparsan göz kanatırsın. Örnekleri çoğaltabiliriz. Kısacası teknik anlamda da işi bileceksin. 
    3- Muhtaçlık bir durum yok. Güzel vakit geçirmek için film/dizi/anime izlenir. Baktınız kötü çeviri ve tek kişi çevirmiş, boş verin, izlemeyin. Çevirmen doğru bir iş yaptığını düşünmesin, belki o zaman bu işi araştırmaya, öğrenmeye çabalar. Bu hayatta hoş vakit geçirmenizi sağlayacak tek şey izleyeceğiniz o anime/film/dizi değildir herhâlde. Sabretmeyi öğrenin.
    4- Yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi kimse anasının karnından çevirmen olarak doğmadı. Hatalar yapıldı elbette. İyi çevirmenler kendilerini zamanla geliştirdiler ve şu anki seviyelerine ulaştılar. İnsan öğrenmeye çabaladıktan sonra başarır. Araştırmaya, öğrenmeye vakti olmayanlara da lütfen işi ehline bırakın diyorum. Önce ama leş şekilde verip insanların zamanından çalacağınıza, yapmayın ya da iyice öğrenip ondan sonra çeviri olayına girişin. 
    5- Son olarak tüm bu söylediğim süreçlerden geçtim/geçiyorum. Çıkardığım dersleri burada paylaştım. Çok daha fazlası da var ama yazıyı uzatmaya gerek yok. Küçük çocukların da anime izlediğini unutmayarak Türkçelerinin düzgün olmasını sağlayalım. 
  4. Beğen
    TShujin reacted to sShoguNn in Çeviri Kalitesi Düşüyor Mu?   
    Tamamda bir kişi gönüllü olarak bir işi yapıyorsa sevdiği için yapıyor olmalı. Bir kişi bi işi seviyorsa o işi düzgün yapar. Düzgün yapmıyorsa ya trolcü bir velettir ya da kendisine bile saygısı olmayan bir küfür arsızıdır (kötü çeviri gördümmü sövgü yağmuruna tutuluyorda). Biz anime izlemek için çevirmenlere muhtaçsak onlar da işini düzgün yapmak zorunda. Emek harcıyosa düzgün yapıyordur düzgün yapmıyorsa emek harcamıyordur ve bedava ya da değil bence eleştirilebilir. Düzgün yapmayacaksa hiç yapmasın biz de kalitesiz işlere maruz kalmayalım. Bunların kontrol edilmesi lazım denetlenmesi lazım. Biz bunu eleştiremeyiz diye bişey yok çünkü fansubların başındaki kişiler çevirmenlerin ne kalitede çeviri yaptığını kontrol etmiyorsa ve uyarı yapmıyorsa suçludur. Bak son cümlede haklısın uyarılması gerekir ama işi direkt olarak paraya bağlaman ne derece mantıklı? Sırf bedava iş yapıyorlar diye kötü yapmak zorunda değiller ki? Çocuk versin babasının banka hesabını göndereyim 10-20 lira cips parası da işini düzgün yapsın o zaman yani illa para gerekiyorsa
  5. Beğen
    TShujin reacted to sShoguNn in Çeviri Kalitesi Düşüyor Mu?   
    Evet ben de "inşallah" "bismillah" gibi çevirilerden nefret ediyorum Türkçe deyim ve atasözleri kullanılmasından da nefret ediyorum. Karakter o an ne diyorsa onu duymak görmek istiyorum istediği kadar anlamsız olsun orjinal söylediği şeyi görmek Türkçeleştirilmiş çeviriden çok daha iyidir. Birde gereksiz çeviri notları encoder notları falan oluyor adamlar karakterlerin söylediklerine kendince komediye vuruyor yorum yapıyor falan bundan daha da çok nefret ediyorum gördüğüm an midem bulanıyor. Çeviri notu sadece bilgilendirmek amaçlı kullanılmalı.
  6. Üzgün
    TShujin reacted to Singularity in İtiraf Köşesi   
    İş yerindeki stresemi saymalıyım bana yaptıklarınamı ? yoksa hayatamı ?? son 2 aydır insanlar beni nasıl zorluyor haberleri yok lan zaten moralim öyle yerlerdeki resmen damara basıyorlar alttan alsam olmuyor görmezden gelsem olmuyor nerede patlayacağım acaba görmezden gelme muhabbetini bırakırsam ciddi ciddi sorunlar büyüyecek 
     
    Gelelim bana kendimden nefret ediyorum bu ara iyice.. zaten pek sevmiyorum  çocukluktan beri böyle gidiyor  kendime baktığımda falan hiçbişey hissetmiyorum.. bir olayı vs gidipte millete ifade edemiyorum zaten değer vermediğim insanlara ifade edememem umrumda olmuyor fakat gerçekten sevdiğim insanlarda acayip üzülüyorum evet gece boyunca ağladığım günler dolu çoğu arkadaşımı bu saçmalık yüzünden kaybettim bu yüzden güne uyanmak bile istemiyorum..  

    Hergün o kadar yoruluyorum ki resmen evde ceset dolanıyor çalıştığım işi çoğu insan biliyor forumdaki ağır yani  hadi ona tamam diyorum birde kalkıp beni oraya buraya yolluyorlar al sana gece 3 ten ertesi gün akşam 4 de kadar çalışma.. mesaimi ? elbette yok. sabaha kadar 15 tane ağzına kadar dolu arabayı indir üstüne birde saat 10:30 da eve gidecek iken akşam 4 de kadar adam eksik diye çalış 100 lerce kez öğlen yemeğini yemeği bile unuttum koca şirkette hep mi adam eksik gireli 1,5 yıl oluyor  hergün başka iş bakıyoruz oda yok alım yokmuşta cart curtmuşta hadi diyorum zaten şimdilik çalışıyorum burda durum biraz iyi olmadığı için sabır etmiştim ilk girdiğimde herneyse genede mecburuz bu kadar moral bozukken stresteyken nasıl çalışıyorum anlamıyorum yani delirmemek elde değil kargoda öyle çok geliyor ki bu ara insanlar ciddi ciddi yorgunluktan ayakta duramıyor..

    müşterilere kolay geliyor tabi kargom nerde ? eve niye gelmedin vs yahu be arkadaşım mantığın alıyormu adam o kargoyu sana getirmeyip amacı ne olacak ?? düşün ben 80 kilo sanayii parçası taşıdım diyelim adama gitmesem kendimi ezmiş olacağım sabah zaten koliyi arabaya zar zor atıyorum onu sana getirmesem arabadan akşam indireceğim sonra transfer merkezine yarın tekrar götürmek için araca atıcam ordan tekrar kendi aracıma taşıycam sonra sana gelip tekrar araçtan indircem böyle gerizekalı bir düşünce olabilirmi ?? kusura bakmayın yani niye 80 kiloluk koliyi 10 kere kaldırıp belimi mahvedeyim çoğunu sallamıyorum zatende resmen gülüyorum bu cevaplara işimi her zaman layıkıyla yapıyorum buna rağmen dün işyerinde henüz 2 aylık elaman gelip bana çalışmadı muhabbeti yapıyormuş gerçi cevabı almış "sen ümitin yarısı olamazsın" diye bana gerek kalmamış kalmaması iyi olmuş bence bu kafayla neler olurdu bilemem arada böyle arzalarda çıkıyor işte napcan 

    bunun dışındaki özel meseleleri yazamıyorum bu kadar geberip eve geldikten sonra birde ailevi meseleler özel meseleler başlıyor stresim gitsin diye hayatımda en değer verdiğim kişilere yazıyorum ama kalkıp gene derdimi anlatamıyorum hay bu içime atma sorunlarıma tüküreyim. Günya sigarayı bırakıcam gittikçe çoğalıyor haliyle oda teselli değilde psikolojik olmuş artık geçtiğini sanıyoruz. bir insana çok kızsamda kalkıp ona kızmıyorum insanların eksiklerini görüyorum ama surata vurmayı sevmem birşeye katalanacaksan o insanla herşeyine katlanmalısın yoksa yürümez hiçbieşy bu hatamıdır değilmidir tartışılır bence ama o insanlar gülünce bütün sinirlerimi stresimi ne halt varsa herşeyi unutuyorum yeterki yüzü gülsün  her neyse ne yazdım ben böyle ya kafam çorba oldu resmen 
  7. Beğen
    TShujin got a reaction from Barış D. Baryshx in Ani-ka Fansub   
    Fansubumuzu açmış bulunmaktayız. Şimdiden vatana millete hayırlı olsun. Doğal olarak takım topluyoruz eğer ilgilenenler varsa aramızda görmekten mutluluk duyarız. Alımlar aşağıdaki listedeki gibi olacak. En azından şimdilik. Desteklerinizi bekliyoruz.
    Çevirmen Alımı - Açık Encoder Alımı - Açık Editör Alımı - Kapalı Uploader Alımı - Kapalı Moderatör Alımı - Açık Çevirmenler İçin Aranan Kriterler;
    İyi seviye İngilizce yada Japonca bilgisine sahip olma. Türkçe'ye hakim. Haftada en az bir bölüm çeviri yapabilecek zamanı olan. Grup çalışmasını seven. - Kriterlere uyan arkadaşlar bana Ö.m göndererek başvuru yapabilirler.Encoderler İçin Aranan Kriterler;
    Karaoke ve altyazı düzenleme konusunda bilgili. Türkçe’ye hakim. Haftalık en az birkaç bölüm encode yapabilecek. Avs temeli olan ( Şu ve şu konuları inceleyebilirsiniz.) İyi bir bilgisayarı olan. (İşlemci modeli başvuruda belirtilmeli!) Grup çalışmasını seven. - Kriterlere uyan arkadaşlar bana Ö.m göndererek başvuru yapabilirler.- Mod. olmak isteyen arkadaşlar bana ö.m atarak gereken süreci başlatabilirler...
    Touhou Fansub
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.