Jump to content

Nevolika

Üyeler
  • İçerik sayısı

    20
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    1

İletiler bölümüne Nevolika kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Pseudohomophylus, 20.05.2021 - 03:55 tarihinde yazdı:

    @Nevolika Çizim konunu ilk gördüğümden orada da hoş geldin , iyi forumlar vıdı vıdı konuşmaları yapmış bulundum

    Buraya da yazmak istedim. Lisedeyken ben de Matematik öğretmeni olmak isterdim.

    Daha doğrusu yapabileceğim tek mesleğin o olduğuna inanırdım^-^

    Çizimler olsun, matematik olsun, kapak fotoğrafındaki Spring Day MV'sinden sahne olsun sevdiğimiz şeyler oldukça benzer.

    Umarım forumda uzun soluklu bir üyeliğin olur da bol bol sohbet ederiz.

    Keyifli forumlar Neva:embarrassed4-onion-head-emoticon:

    Pek sık giremiyorum ama arada böyle uğruyorum buralara işte :'', ne güzel ortak alanlarımız olmasına çok sevindim istediğin zaman yazabilirsin bana hem özelden hem ment olarak. Sohbet edelim, birbirimizi tanıyalım ben de çok isterim:muajajaja__how_funny__onion_by_elcerbero:

  2. Perfectum, 7 saat önce tarihinde yazdı:

    @Nevolika Merhaba, çizimlerini çok beğenmekle birlikte birkaç fikir sunabilirim diye düşündüm. H kalem serisi kullanmanı tavsiye ederim. Doğru çizgiyi elde edene kadar denemeler yap çünkü bu kalem serisinin uçları sert olmakla birlikte pigmenti de oldukça düşüktür bu nedenle taslak çizimlerinde çok güzel gidiyorlar. Ancak kalemi kağıda çok baskılama çünkü yırtabilir. Her neyse aha sonra doğru çizgiyi bulduğunda marker ile üstünden geçersin çizgilerin, geçtikten sonrada kalan kurşun izlerini silersin. Daha düzgün olabilir. Birinci çizimde burun, ağız ve saçların çizimini çok beğendim ancak başparmak yüze göre çok büyük ve göz yuvarları da dışarıya fırlayacak gibi duruyorlar. Ryuzaki baya bir zorlamış orada kendini Kira' yı bulmak için :D Ama ikinci olanı çok beğendim ikincisinde de gözlerin ışıltısı, iris ve göz bebeğinin durumu konusunda çalışılabilir. Bunlar şimdilik. Sende bir ışık var. Çalışmalarına devam et ve bize bir manga yap lütfen :) Şu aralar güzel bir mangaya hasret çekiyorum. Başarılar! :stars-crazy-rabbit-emoticon:

    Değerli yorumun ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim inan okurken istemsizce tebessüm ettim :) dediklerinde haklısın yumuşak uçlu kalemlerden almayı ben de uzun zamandır düşünüyorum ama malum sınav seneme girdim o yüzden şimdilik evde ne bulduysam onlarla idare ediyorum :'' Ryuzaki'nin ifadesi beni gerçekten zorladı, beyefendi gözlerini öyle bir belertmişti ki soğuk terler döktüm çizerken ama başaracağım inşallah. İleride başarılı bir mangaka da olabilirsem ne mutlu bana :loveloveplz:

  3. Pseudohomophylus, 20.05.2021 - 03:33 tarihinde yazdı:

    @NevolikaÖncelikle hoş gelmişsin

    Çizimlerin çok güzel fikir olarak da kolaj yapmayı çok sevdim

    Eleştirecek olursam çizgilerinde kararlılık eksikliği sanırım en iyi ifade olur yani kalemi yavaş hareket ettirdiğinde ister istemez tam bir çizgi oluşturmak yerine  çizgilerinde düzensizlik oluşur, bunu önlemek için de bilek hareketlerini geliştirmen sana fayda sağlayacaktır. Düz çizgi, oval veya yuvarlaklar çizmek gibi... Bir çeşit kas hafızası oluşturmana yardımcı olur daha net çizimler yaparsın. 

    Öneri olarak aralarındaki hatları kaldırıp tüm karakterleri iç içe görmek isterdim yine de ressam sensin tercihlerine saygı duyarım. Çizimlerinde başarılar her ikisine de bayıldım. İyi forumlar:thank_you__onion_by_elcerbero:

    Değerli yorumunuz ve güzel eleştirileriniz için çok teşekkür ederim, farklı bakış açısına sahip oluyorum buradaki güzel yorumlar sayesinde. Haklısınız biraz korkak çiziyorum sanırım ve bundan kaynaklı bir belirsizlik var ama bilek egzersizlerini yapacağım bence de faydası dokunacak, bu arada hoş buldum burada sizlerle olmak büyük zevk:admire-onion-head-emoticon:

  4. Freesia, 57 dakika önce tarihinde yazdı:

     

    :D Bende yeni yeni girmeye başladım. :D

     

     

    Yaz dostum.<3 :embarrassed1-onion-head-emoticon:

      İçeriği Görüntüle

     

     

    pekii i:muajajaja__how_funny__onion_by_elcerbero:

    pegasusejder, Bir saat önce tarihinde yazdı:

    Eğer bir çok kişinin mesajını yanıtlayacaksan evet, ufak tefek art arda mesajlar göz ardı ediliyor ama merak etme. :) Evet sadece cevaplamak istediğin mesajı alıntıla. :) 

    Forumlar genel manada ölüyor sadece burası değil, ilk baş gelenler olur ama bir o kadar da geçici olur, çünkü artık herkes discord/whatsapp gibi hızlı akan ortamlara alıştı ve buralar çok yavaş geliyor. Ayrıca ben böyle az kişinin bulunduğu yerleri daha çok seviyorum, öbür türlü konuyu takip edemiyorsun. :D 

    Hahaha merak etme başka kişilerde var sadece sen denk gelmemişsin, bir de dönemlik değişiyor buralar. :D 

    Üzülecek bir şey yok ya, buralar en çok 2016'lara kadar aktifti, sonra 2020 haziran ayı gibi @BURUN arkadaşla beraber konuşmaya başladık bizi gören katıldı derken tekrar aktif olmaya başladı, şimdi de ara ara aktif oluyor ara ara ölü. :D Hevesin kırılmasın, kurallara uyduğun sürece istediğin gibi konu açabilirsin. :) 

    olur o zaman :cheer1-onion-head-emoticon:

  5. Ohayou_Kerem, 47 dakika önce tarihinde yazdı:

    Öyle gerçekten. İnsanların ağzı torba değil ki büzesin... Konuşsunlar boş ver. Sen zevk aldığın şeyi yapmaya devam et. Ben de arada heves edip karalıyorum bir şeyler ama şu aralar başka başka bir sürü hobi edindiğimden pek bakmıyorum o tarafa ama arada senin gibi güzel şeyler çizenlere bakınca biraz gaza geliyorum :D Sosyal medyadan seni uzak tutuyorsa da ne âlâ. Ben de bırakalı baya oldu, çok çok nadiren giriyorum, bir şey kaçırmıyorsun inan :D

     

    Nasıl rahat ediyorsan öyle hitap edebilirsin :D

    Gerçekten boş boş sayfayı yenilediğimi fark edince azalttım süreyi elimden geldiğince, teşekkür ederim bu arada çizimlerim çok iyi değil ama sizlere heves veriyorsa doğru yoldayım demektir :cheer1-onion-head-emoticon:

  6. burakwoz, 20 dakika önce tarihinde yazdı:

    Olsun yinede yaz. Bende buldukça kendime göre başlıklar yazıyorum.İlk olamadık , kalabalıkken bulunamadık ama sonuncuda olmayacağız. :yesss-crazy-rabbit-emoticon: 

    Bir gaza geldim bu mesajından sonra yazacağım valla bulmuşum mis gibi forum, dediğin gibi üç kişi de kalsak sorun değil. Yeter ki tamamen terk edilmesin böyle uzun geçmişli ve kaliteli mekan:super-onion-head-emoticon:

  7. Nevolika, 25 dakika önce tarihinde yazdı:

    Haklısın belki de bir alanda ustalaşmayı bekleyip sonra diğerine geçmem gerek belki ama ig'da veya twitter'da güzel ve farklı bir teknik görünce denemeden geçmek istemiyorum. Belki de kendi tarzımı böyle böyle bulacağım ve zamanla oturtacağım. Sen de resimle uğraştığını yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam, neden bıraktın?

    Ohayou_Kerem, 5 dakika önce tarihinde yazdı:

    Öyle tabi ki sen de haklısın, eğer tam manasıyla karar veremediysen bol bol yeni şeyler denemek lazım. Zevk almaya bak :D

     

    Liseye başlarken bırakmıştım çünkü açıkçası lise bir tık ağır gelmişti, derslere fazla odaklanmıştım. Çok nadiren çiziyordum o da elim çok soğumasın diye. Sonra baya koptum zaten. Sanırım pek tutkum kalmadı bir yerden sonra, tekrardan çizmek istediğimde de zaman kaybı olduğunu, derslerime bakmamı söylediler. Ben de tekrardan çizmeye korktum açıkçası, yapamam edemem korkusu yaşadım. Hepsi bir anda olunca, pek hevesim de kalmadı işte. Üniversite de pek yardımcı olmadı :D Şimdi yeni yeni çizmeye tekrardan çizmeye başladım ama büyük zaman aralıklarıyla oluyor genelde :/

    İnsanlar değişik gerçekten, benim anime çizdiğimi görenler de hep ''bırak bu işleri, derslerin aksayacak'' diye diye beni yönlendirmeye çalışıyorlar. O kadar sinir oluyorum ki bazen ama çok faydasını gördüm üzerimde. Bir kere sosyal medyada geçirdiğim süre hayli kısaldı ve bunun yerine çizim yapmaya başladım, derslerimi aksatmadan boş vakitlerimi bu şekilde değerlendiriyorum ve dinleniyorum resmen kafam dağılıyor yani yaparken:stars-crazy-rabbit-emoticon:Bu arada benden büyüksün o yüzden sorun yoksa sana abi diyeceğim :D

     

  8. Nevolika, 8 dakika önce tarihinde yazdı:

    Forum çok sık kullanılmıyor sanırım, ben de yeniyim buralarda. Daha bir gün oldu katılalı ama vakit buldukça girmeye çalışacağım. Discord sunucunuz aktif oluyor mu? Yoksa burası gibi tek tük mü insan var? 

     

    burakwoz, 2 dakika önce tarihinde yazdı:

    Hoş geldin ikinci kez diyorum ama :hi-onion-head-emoticon: Discord konusunda epey bilgisizim pek kullanmadım açıkcası.Türkanime sitesinde görmüştüm çevrimiçi kullanıcıları. Gözlemlediğim kadarıyla @Ohayou_Kerem @pegasusejder @Freesia bide arada ben varım :embarrassed3-onion-head-emoticon: şaka bir yana eski gönderileri gördükçe daha da bir aktif olasım geliyor. Bu bana da böyle gelmiş olabilir yanlış anlama. 

    Tekrar hoş buldum :teehee-crazy-rabbit-emoticon:biraz göz attım discord grubuna ama ben de senin gibi fransız kaldım sanırım. Neden yanlış anlayayım dslfjsd benim de gözüme çarptı bu kişiler ve üzüldüm açıkçası bu kadar az kişinin aktif olmasına. Etkinlikleri ve sohbet konularını gördükçe çok heveslendim bir şeyler yazmak için ama kimse görmeyecek diye vazgeçtim :sigh-crazy-rabbit-emoticon:

  9. burakwoz, 1 dakika önce tarihinde yazdı:

    Merhabalar herkese. Aklıma bir fikir geldi ama sizlere de bir sorayım dedim. Forumu diritlmek için ne yapabiliriz diye düşündüm. Bu konuda başlık açmak çeşitli yerlerde insanları davet etmek gibi. Discord sunucusunda 6000 kişiye varan bir kitle var ama burası biraz çorak tabiri caizse. Bu belki benim haddime bir şey değil ama elimden geleni yapmak isterim. Her ne kadar aşırı aktif biri olmasamda elimden geleni yapmamak kötü olurdu. Fikirlerinizi rica ediyorum:yesss-crazy-rabbit-emoticon:

    Forum çok sık kullanılmıyor sanırım, ben de yeniyim buralarda. Daha bir gün oldu katılalı ama vakit buldukça girmeye çalışacağım. Discord sunucunuz aktif oluyor mu? Yoksa burası gibi tek tük mü insan var? 

  10. pegasusejder, 2 dakika önce tarihinde yazdı:

    Yeyyy tebriklerr :cheer3-onion-head-emoticon:

     

    Bir de resim atmak için eğer internetten bir resim/gif atacaksan bağlantısını kopyala buraya yapıştır site otomatik olarak gömecektir resmi, öbür türlü boyut sıkıntısına takılırsın. :)

     

    Forumda yapacağın şeylerin büyük bir kısmını öğrendin, tekrardan hoş geldin ve iyi forumlar. :) 

     

    Nevolika, 8 dakika önce tarihinde yazdı:

     

    Tamamdır, bu sefer yaptığım inşallah doğru olmuştur. Olmadıysa söyle lütfen :D Gif ve fotoğraflar için de dikkat edeceğim, tekrar teşekkür ederim. 

    Ay valla çok sevindim bir an anlamadım sanıp korktum uyarı yiyeceğim diye :D Tüyolar için teşekkürlerr, tekrardan hoş buldum:pheew-crazy-rabbit-emoticon:

  11. Ohayou_Kerem, 29 dakika önce tarihinde yazdı:

    Rica ederim :) Haha farklı şeyler denemek çok güzel tabi ama çok daldan dala atlamamaya bak. Bir şeyde ustalaşmak genelde daha yararlı oluyor. Gelişir gelişir merak etme. Bu işler biraz istikrar istiyor. Çizmeye devam ettiğin sürece sorun yok :yesss-crazy-rabbit-emoticon:

    Haklısın belki de bir alanda ustalaşmayı bekleyip sonra diğerine geçmem gerek belki ama ig'da veya twitter'da güzel ve farklı bir teknik görünce denemeden geçmek istemiyorum. Belki de kendi tarzımı böyle böyle bulacağım ve zamanla oturtacağım. Sen de resimle uğraştığını yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam, neden bıraktın?

  12. pegasusejder, 28 dakika önce tarihinde yazdı:

    Evet alıntılamak istediğin mesajların hepsini artık ile topluyorsun, sağ altta bi bildirim çıkıyor "Alıntı X ileti" diye, alıntıladığın mesajların sayısını gösteren, alıntılayacağın bütün mesajları seçtikten sonra oraya basıyorsun ve öyle yazıyorsun. :) 

     

      İçeriği Gizle

    image.png.87751c4373272c0a508f5fc2228279b1.png

    Bu arada şunu da söyleyeyim, resim/gif/videoları spoiler kutusu içerisinde paylaşmalısın. :) 

     

    Nevolika, 40 dakika önce tarihinde yazdı:

    Hiç sorun değil, yavaş yavaş alışıyorum işte yeniliğime verin dikkat edeceğim artık. Yani şimdi birine cevap yazmak için alıntı butonunun yanındaki artıya basıyorum ve bu sayede sayfayı kirletmemiş oluyorum değil mi?  Aslında başından beri o artıya basıyordum neden öyle oldu anlamadım :confused-onion-head-emoticon:

    Tamamdır, bu sefer yaptığım inşallah doğru olmuştur. Olmadıysa söyle lütfen :D Gif ve fotoğraflar için de dikkat edeceğim, tekrar teşekkür ederim. 

  13. pegasusejder, 2 dakika önce tarihinde yazdı:

    Rica ederim, evet insanları şaşırtmayı severiz. :) Gel, gel her daim muhabbete açığız. :) Bu arada kusura bakmazsan hemen bir konuda seni uyarayım, art arda mesaj yazmak fload yapmaya giriyor ve uyarı/ban alabilirsin. Mesajları toplu alıntılamak için "Alıntı" butonunun yanındaki "+" sembolüne tıklayarak yapabilirsin. :) 

    Hiç sorun değil, yavaş yavaş alışıyorum işte yeniliğime verin dikkat edeceğim artık. Yani şimdi birine cevap yazmak için alıntı butonunun yanındaki artıya basıyorum ve bu sayede sayfayı kirletmemiş oluyorum değil mi?  Aslında başından beri o artıya basıyordum neden öyle oldu anlamadım :confused-onion-head-emoticon:

  14. pegasusejder, 4 saat önce tarihinde yazdı:

    Hoş geldin Neva, ben 24 yaşında son sınıf elektrik-elektronik öğrencisiyim, muhabbet etmek istersen mekanın linkini bırakmışlar zaten... Mekanda istediğin zaman beni görürsün diyeyim. :) Sormak istediğin bir şey olursa genelden veya özelden çekinmeden sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. :) 

    Çok teşekkür ederim, çok ilgiliydi buradakiler gerçekten açıkçası şaşırmadım desem yalan olur:loveloveplz:zaman buldukça foruma girip sohbet etmeyi kafa dağıtmayı isterim. İlgin için ayrıca tekrar teşekkür ederim.

  15. Ohayou_Kerem, 4 saat önce tarihinde yazdı:

    Ellerine sağlık, gayet güzel duruyor. :admire-onion-head-emoticon: Öyle çok teknik bilen biri değilim ama özellikle ikinci resimdeki orantılar çok düzgün bence. Tonlamalarında çok iyi. Vazgeçmeden devam edersen kesinlikle yolun açık. Maaşallah diyelim <3

    Yorumun için teşekkür ederim ? Manga çizmede yeni sayılırım daha çok fanart ve suluboya odaklı yapıyordum çizimlerimi ama yazdığım gibi gözüme hoş gelen bir şey gördüm mü ilgim hemen ona kayıyor dskjlfsd ileride daha da gelişir umarım :yesss-crazy-rabbit-emoticon:

  16. Ohayou_Kerem, 4 saat önce tarihinde yazdı:

    Efenim öncelikle hoş geldiniz :D Merak etmeyiniz sizler gibi forumu çok sonradan keşfeden veya geç üye bir sürü üye var, yalnız değilsin :D Biz de seni aramızda gördüğümüze sevindik :D

     

    Ben Kerem, eskiden ben de çizimle uğraşırdım ama bıraktım. :( Güncel veya eski demeden sevdiğim türlerde her türlü animeye bakıyorum. Genelde romantik, slice of life veya shounen animeler ilgimi çekiyor. Mangayı da sadece çok sevdiğim animeler yarım kalırsa okuyorum :D Umarım iyi anlaşırız :)

     

    Eğer muhabbet etmek istersen, mekana mutlaka bekleriz

     

     

    Memnun oldum Kerem, umarım güzel anlaşırız. Benim için de yeni bir deneyim herhangi bir foruma katılmak, arada yazmak iyi geliyor kafamı dağıtıyorum. Ortak zevklerde birkaç kişi de bulsam fena olmaz diye düşündüm, bakalım umarım güzel geçer :D Davetin için teşekkür ederim, derslerden bulabildiğim boşluklarda katılmayı isterim aranıza. 

  17. Freesia, 5 saat önce tarihinde yazdı:

    Merhaba hoş geldin. Ben Freesia animeler ve mangalarla 4-5 yıldır ilgileniyorum. 18 yaşında üniversite 1 öğrencisiyim. Son yıllarda animeden çok mangaya kaydım. O yüzden güncel serileri pek bilmiyorum. :D Bende bu forumda yeni sayılırım, bir şeye ihtiyacın olursa elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım. :3 İyi forumlar. Matematiği bende çok seviyorum. <3 

    Hoş buldum Freesia, aslına bakarsan ben de güncel animeleri derslerden dolayı pek takip etme fırsatı bulamadım. Boş zamanlarımda manga okuyorum arada eskilere göz atıyorum öyle işte. Umarım burada güzel zaman geçiririz ??

  18. Herkese yeniden merhaba, kısaca kendimi tanıtmam gerek sanırım. Öhöm:booger-crazy-rabbit-emoticon:ismim Neva, 17 yaşındayım 5 sene falan oldu anime izlemeye başlayalı ama forumu fark etmem biraz geç oldu ne yazık ki. Neyse anam geç olsun güç olmasın mottosuyla ilerleyerekten nihayet forumun üyesi olmaktan mutluluk duyduğumu belirteyim. Yavaştan alışmaya çalışıyorum ve aranızda yardımcı olmak isteyen olursa soracağım tonla şey olduğunu bilmesine rağmen hala yardım etmek isterse mesaj kutum hep açıktır. 

     

    Biraz hobilerimden bahsedeyim ki ortak birilerini bulabileyim. Uzun zamandır çizimle uğraşıyorum, manga olsun fanart olsun gözüme hitap eden ne olursa çizmeye gayret ediyorum. Kitap ve manga okumayı  severim, daha çok polisiye ve shounen okurum. İleride matematik öğretmeni olmak istiyorum *söylemesi ayıp matematiğim iyidir ehehü*  

     

    Neyse gacılar, kendimi de tanıttım siz de yazın tanışalım kaynaşalım sohbet edelim. Hepinize hayırlı günler bol güneşler :yesss-crazy-rabbit-emoticon:

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.