Jump to content

ame

Üyeler
  • İçerik sayısı

    496
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    5

İletiler bölümüne ame kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Tanıtımın çok güzel olmuş. Ben başta bu filme sinemaya gidecektim ama 1 gün ile gösterim tarihini kaçırdım çok içimde kalmıştı .. Filmi açıkçası ben çok sevdim başlarda kendine bağladı bir kaç yerde durağan oldu ama sıkmadı hiç. Görsel olarak beni çok etkiledi Anna'nın kaldığı eve hayran kaldım mesela çok değişik bir havası vardı. Belki filmin beğenilmemesinin nedeni diğer Ghibli filmleri ile kıyaslandırılmış olmasıdır sonuçta bu biraz daha yavaş ilerleyen her ne kadar kız hayaller görse de gerçekçi bir anime. Ben Ghibli filmlerindeki o sihirli havayı çok seviyorum tamamen farklı bir yere götürüyor insanı, bu film sihirli bir dünyaya götürmedi ama çok güzeldi duygusal açıdan.Filmin sonunda çıkan olayı açıkçası hiç düşünmemiştim değişik ve güzel bitti.Sonunda duygulandım ama müzik başlayınca daha da bir duygulandım gerçekten çok güzeldi.

  2. Ben Aikidoya gidiyorum ve orda kamiza denilen bir yer var Aikidonun kurucusu olan O Sensei'in resmi ve saygı anıtı sayılan bir yer ona selam veririz derse girerken neyse orda 3-4 tane katana var ve aşırı güzel her ders onlara bakıp iç geçiyorum zaten bizim yaptığımız her teknikğin temelinde kılıç teknikleri var ve ken denilen tahta kılıçlarla da çalışıyoruz benden başka orda anime izleyen var mı bilmiyorum ama anime izleyen biri için cennet gibi bir yer yüksek kuşaklara senpai diyoruz onlar hakama giyiyor bazen kendimi animede hissediyorum :D Mesela derse başlarken onegaishimasu diyerek selam verip ders sonunda domo arigatou gozaimashita diye dersi bitiririz.

    Benim de ordaki ışıldayan katanalara baka baka baya bi merakım oldu ama hepsi çok pahalı almışken güzel ve kaliteli bir şey almak isterim :(

  3. GoSick'ten Victorique bu kadar tatlı gülünemez  :lol:

     

    Natsume Yuujinchou-Nyanko-sensei  :13:

     

    Naruto'dan  İtachi,Obito,Pain 

     

    Cowboy Bebop- Spike aslında normal bi ses ama heralde karakter havalı olduğundan sesi de etkiliyor .. Ve tabiki de Ed  :lol:

     

    Shingeki no Kyojin-Levi

     

    Arawaka Under the Bridge- Nino

  4. bu konuyu açmak seni pek rahatlatmadı sanırım[emoji6]

    Bu başlığı zaten sinirle açmıştım da asıl beni rahatlatmayan pek anlaşılmamış olmam galiba.. Senin yorumlarına bakarak anlayabiliyorum

     

    Ame'cim her yer subliminal, her şey illuminati Zehahahahahahaha ( Sözler bana, gülme efekti Marshall D. Teach - Blackbeard'e ait)

    One Piece ve Berserk'in yeri ayrıdır bende, one piece'e sırf shounen gözüyle bakarsanız yanılırsınız, günümüz dünyasınıda güzel bir şekilde yansıtır. Sivil Halk, Devrimciler, Birleşmiş Milletler...yani diyeceğim o ki one piece izleyin :P

    Ayrıca o vurdulu kırdı serilerden de bazen iyi karakterler ve düşünceler çıkartılabilir. Mesela imzamdaki karakterleri ve animeleri hepsini iyi dövüşüyor diye değil, düşünceleri ve verdikleri mesajlar yüzünden sevdim. Dünya görüşleri, hayata, yaşama ve insana bakışları önemli...

    Kötü adam dediğimiz Madara'nın ay'ın gözü projesi bile bir güzellik taşıyor, aynı şekilde Marshall D teach'in hayalleri, Jiraiya'nın dünya görüşü ve karakteri, monkey d dragon'un dünya görüşü ve karakteri, berserk ve gattsu, gantz'dan nishi Joichiro, Psycho-Pass ve Makishima shougo, steins; gate ve karakterleri, sayanora zetsubou Sensei, monster, hisoka

    Buna karşı bir görüş benimsemiyorum aynı şeyleri düşünüyoruz. Animelerin kötü taraflarını da görmemiz gerek iyi yanları yanında buna değindim.

    Benim bahsettiğim animeler zaten senin yazdığın animeler olmuyor pek. Şuan popüler ve kalitesiz olan animeler için konuşuyorum. Bunların popüler olması sinirimi bozuyor.

     

    Forumda tartışmak güzel olur diye düşündüm ne kadar sinirle yazsam da ama herkes benim tüm animelerden nefret ettiğimi sandı galiba  :mellow:

  5. sanırım sorun başlıkta

    kullandığın başlık sanki bütün animeleri kötülermiş gibi duruyor ama aslında anlatmak istediğin( benim anladığım kadarıyla ):

    anime izlemekte sorun olmadığını ama izlerken kontrolümüzü kaybetmememiz gerektiğini söylemek istiyorsun sanırım

    zaten o yüzden alıntı yaparak yazdım ya tırnak içinde :D bunu söyleyen ben değilim Hayao Miyazaki ben de onun bu sözüyle ne anlatmak istediklerini tahmin etmeye çalışltım ve bazı şeyleri düşünüp bir şeyler paylaşmak istedim. Tüm animeleri kötülemiyorum. Sadece biraz daha bilinçli olmalıyız diyorum.Tüm animeleri kötülesem neden hala anime izleyeyim ya da anime hakkında bu kadar çok şey yazayım hiç ilgilenmem olur biter değil mi aksine anime izlemeyi çok sevdiğim için bu konular üzerinde duruyorum.

  6. İlk diyeceğim Miyazaki ustanın bu lafı ile ironi yaptığıdır. Seninde dikkat çektiğin gibi animelerin ve anime sektörünün bu hale gelmesi, popüler kültürün ve kapitalist sistemin kurbanı olmasına içerliyor tahminim. Çünkü böyle harika seriler yaratan birinin, böyle yüzeysel bir laf edeceğine inanmıyorum, altında derin bir anlamı ve eleştirisi vardır.

    Vurdulu kırdılı ve ecchi seriler işin eğlencesi yani zurnanın son deliği anime işinde.

    Animelerdeki felsefi, devrimci, ütopik ve distopik şaheserlerde var. Çocukların ve gençlerin çoğu bu tür şeyleri takmadığı veya ilgilenmediği için ön plana çıkamıyor.

    Annenin dediği gerçek hayattan kopma değil, hayallere dalma oluyor. One Piece'de teach'in dediği gibi "İnsanların hayalleri asla bitmez". Animeler olmasada insanlar hayaller ve ütopyalar alemine dalacak. Büyük düşünürlerin çoğuda bu özellikleri sayesinde büyük olmadılar mı, dünyayı etkileyen sistemler ve düşünceler üretmediler mi.

    Hatta tam tersi, bu düşünceler ve hayaller ile gerçek hayatta daha sağlam durursun ve bir şeyleri değiştirmek istersin, bu hayallerin sana güç verir.

    Son olarak diyeceğim, izlediğin anime ve anime türleride önemli, işlenen konuda önemli.

    Hotaru no Haka - Ateşböceklerinin Mezarı animesi gibi savaşların gerçek yüzünü gösteren...

    Bir Matrix filminin esin kaynağı olmuş, ona öncülük etmiş "Ghost in the Shell" gibi animeler...bir Psyco-pass, aynı şekilde eve no jikan...ilerideki insan hayatına ışık tutan ve bu konuda düşünmeye iten.

    Berserk gibi, Bir adamın hayalleri uğruna neleri yapabileceğini, nasıl değişebileceği, çaresizlik, ihanet, dostluk ve aşk'a aslında nasıl farklı gözle bakılabileciğini gösteren seriler...

    Aoi bungaku gibi, insanların iç dünyaları ile olan çekişmelerini yansıtan.

    Kino no tabi the beautiful world, xxxholic, Mushishi gibi mevlana vari öğüt verici hikayeler içeren seriler.

    Colorful, Wolf's Rain, Komşum Totoro, Princess Mononoke, Ruhların Kaçışı, Now and then here and there, Jin-rou, Memories, Paprika, Perfect Blue, Roujin Z, Sakasama no Patema, Paranoia Agent, Serial Experiments Lain, Shinsekai Yori, No.6, Tokyo Godfathers gibi serilerden feyz alacaksın, hadi yine iyisiniz anime öneriside yaptım sizlere :)

     

     

    Ya herşey kişide bitiyor.

    Bence anlattıklarına bakılırsa bu aralar biraz animeleri gerçekliğe bağlamışsın gibi geliyor.

    Benim ailem animeye başladığımı ilk öğrendiklerinde çizgi film mi izliyorsunda demişlerdi.Çoğu anime dışında kalan insana göre bu tarz şeyleri izlemek bir kaçış modeli.

    Animelerde esas oğlan kızı kapıyor diye dünyayı kurtarıyor diye kalkıpta bir psikoloji okuyan sana dönüp içinde bir yerlerde bu duyguları yaşamak istiyorsun diyebilr.

    Animeleri günlük hayattan kaçmak için izliyorsunuz demeleri o kadarda yanlış birşey değil.Sınav zamanı kalkıp izlemem mesela sınava çalışma isteğimin olmamasıdır.Kalkıpta paso takip ettiğim bir karakter için özeniyorsun demeleri yanlış olmaz.Çünkü bu böyledir.

    Ama burda ayrılması gereken şey şurası bence.

    Ben kalkıpta özeniyorsam ne olmuş sorusunu soruyorum ?

    Hayatımıza giren filmler ,diziler,oyunlarda buna örnek.Çoğumuz ne kadar vahşi olsa bile kalkıp bir zombienin kafasını parçalamak istemez ki ? Yada kılıç sallamak ? Animelerdeki gibi olmak...

    Kalkıpta kendini normal yaşadığın hayattan soyutluyorsan,yapman gerekenleri yapmıyorsan buna saplantı denir.Ve evet gerçeklikten kaçıştır bana görede...

    Ama birde çooooooook büyük bir faktör var ...Hayal gücü...

    İnsanın hayal gücü kendi sınırladığı kadardır.Kalkıpta sınav zamanı anime izliyorsam bu sınavdan kaçıştır hayattan değil.Ve işin sonunda kendimin hatasını görebiliyorsam bu hala dönülemez noktaya gelmediğimin göstergesidir.

    En verimlisi en oluru günlük işlerin ve sorumlu olduğun görevlerin ile yapmak istediklerinin arasına bir çizgi çekmendir.Sınava adam gibi hazırlanmışsam geri kalan zamanımda ister hayalimde dünyayı kurtarırım istersemde aklımda kendi hikayemi kendim yazarım.O ayrımı adam akıllı yaptıktan sonra sana karışamazlar.

    Ben animeleri eğlence için izliyorum.Kalkıp bir aksiyon animesinde ölenlerleri görüp etkilenmiyorum.Bir Ecchide kızla oğlanın yaklaşması normal geliyor.Okullarında festival yapmaları normal geliyor...

    Sebeb onların Japon olup farklı bir zihin ve eğiteme sahip olmaları...Ben aklımda bu ayrımı tam oturttuktan sonra gerisi sadece izleyip izlememene kalıyor :)< :)>

    Aksiyon oyunları oynayıp gerçekte öldürenler yada Pokemon izleyip atlayanlar falan.Bunlar aslında zihinlerinde ayrımı tam oturtamayanlar...

     

    PS: Sana tavsiyem,animeyi bırakmak senin kararın lakin izlediklerinin aslında hayal ürünü olduğunu kendine benimsetmen ^_^ ^_^>

     

     

    Anime izlemeyi ve animelerde olan biteni yaşamında uygulamayı iş edinmiş kaç kişi vardır bilmiyorum... Sonuçta anime karakterlerinden etkilenerek pencereden atlayan çocuğu çoğumuz biliyoruz... Yalnız bir şey daha var ki anime dünyasında geçen şeyler içinde yaşadığımız reel dünyadan farklı şeyler, bunun yanında içinde yaşadığımız dünya ile alakalı olarak doğru yönde etkileneceğimiz animeler de yok diyemem tabii. Bakuman'ı buna en iyi örneklerden biri olarak verebilirim ya da Barakamon'u. Aklı başında kimse bir binanın 25. katından atladığında ölmeyeceğini düşünmez ama ideallerini gerçekleştirmek için canla başla çalışabilir. Bazı animelerdeki gibi öldükten sonra dirilemez, bir kalenin surlarından atlayamaz ama bazı animelerdeki gibi dostunun yanında olmanın önemini, ailesinin kendisini sevip koruyacak insanlar olduğunu görebilir. Bu sektördeki her tür birbirinden farklı. Sonuçta bu dünyada o çok hoşlandığı kişi ile olan işler shoujo animelerdeki gibi olmuyor. Anime izlerken hayattan kaçmamalı insan.

     

    Uzunca bir süredir anime izlerim ve bir animeye başladığımda eğer yapacak başka bir işim varsa önce onu bitiririm ki içim rahat vicdanım rahat o animeye kendimi kaptırabileyim. O dakikalar boyunca kafamdaki hayal dünyasını biraz daha genişletebiliyorum, gülüyorum, ağlıyorum, seviniyorum, vay canına diyorum ama bunları gerçek hayatta aramak gibi bir rüya aleminde değilim; ki hiç birimiz olmamalıyız. Ecchi izlemem bir iki taneden sonra ciddi bir karşıtlık edindim. İzleyen çok arkadaşımız var fakat zannetmiyorum ki komşularının 9 yaşındaki kızını ya da sınıflarındaki ön sırada oturan arkadaşlarını o şekilde hayal etsinler...! Edenler varsa da bir psikoloğa görünmeli acilen. 

    Kısacası tüm animeler sadece şiddet ve cinsellik içeren yayınlar değil, aynı zamanda sevgi, arkadaşlık, aile gibi kavramları da içeren yayınlardır. Sen 16 yaşında animelerin bu gibi etkilerinden şikayet ederken senden yaşça büyük ya da eşit insanlar TVlerde yayınlanan daha nice film dizi vb den etkilenerek neler yapıyorlar. Sorun izlenen yapımla beraber izleyen kişiye de bağlı diye düşünüyorum. 

    Benim düşüncelerim de bu yönde zaten düşüncelerimi pek yazıya dökemiyorum ve biraz da yanlış anlaşıldım ya da anlatamadım. Ben en çok beğenilen animelere karşı bir eleştiri yaptım biraz düşünmek gerektiğini belirtmek istedim. Ve anime bizi etkiler derken demek istediğim doğru olmayan şeyleri göre göre normal karşılayabiliriz ve kayıtsız kalabiliriz. Çünkü ben biliçaltımızı çok etkilediğini düşünüyorum. Ve herkesin düşündüğü gibi animeler beni tabi ki etkiler ama bu sinirim ve etkilenmemin nedeni güncel olayların sonucunda çıkmış bir şey. Bunun sonuncunda da anime izleyen bir kişi olarak bu konuya değinmek istedim. 

     

    "İlk diyeceğim Miyazaki ustanın bu lafı ile ironi yaptığıdır. Seninde dikkat çektiğin gibi animelerin ve anime sektörünün bu hale gelmesi, popüler kültürün ve kapitalist sistemin kurbanı olmasına içerliyor tahminim. Çünkü böyle harika seriler yaratan birinin, böyle yüzeysel bir laf edeceğine inanmıyorum, altında derin bir anlamı ve eleştirisi vardır."

     

    -_-  -_-  -_-

  7. Düşünceni anladım ben şuan anime izlemek yerine ders çalışsam whuu adamım şuanki lisemi sollarım ben :D ama mutlu olamam neden biliyor musun animeleri izleyince daha çok insanları anladım daha ısındım tabi dışarı çıkıp insanlarla birlikte olmadıkça bunun ne faydası var diyebilirsin :D 2D insanlar ve olaylar daha iyi gelir bana ondan asıl yaşantımdakileri yargılarım ama farklı olduğumu hissederim hayal dünyasında yaşadığım için değil bir erkek hakkında konuşmak yerine (tenefüste kızların yaptığı şey genel olarak ) anime izlerim evet ecchi çok izlerdim ben artık insanların beyinleri ile yaptıkları animeleri izlemek daha mantıklı geliyor bana :D ne de olsa hayallerimiz bizi hayata bağlıyor değil mi ? farklıyız düşünce sistemimiz farklı işliyor ki zaten dünya farklı olana karşı :D hiçbir şeye çok bağlanmamak en iyisi gerçi sadece animeler değil bir anime izleyip etkilenip gerçek hayata körü körüne yansıtmaktan bahsetmiyorum onu hangi akılla yapıyorlarsa çoğu haberlerde duyduğum gibi çizgi film izleyip kardeşini öldürdü :/ anime benim hayatımdan pek bişi almadı gerçek hayattan bişi kaybettiğimi düşünmüyorum ne de olsa yalanlarla yaşamaktansa kendi oluşturduğum yalan dünyaya adepte olmak , daha iyi geliyor ama bu konuyu seninle tartışmak isterim :D

    İşte madem kendi hayal dünyamızda yaşamayı seviyoruz kötü olan şeyleri normal olarak karşılamamalıyız bence. Ben de anime izlemesem başka bir şey yapardım anime izlemekten pişman değilim zaten bunu anlatamadım galiba.Sadece animeleri izlerken biraz da düşünmeliyiz madem kendimizi o dünyaya kapatmak istiyoruz ben böyle düşünüyorum . Zaten demiyorum burdan biri anime izledi diye gidip birini öldürecek Ama zaten kötü bir insan varsa bu onu körükleyebilir. Madem doğru olmayan şeyler var bunları normal gibi karşılamayalım bunlara alışmayalım bu şeyler hep olabilir animeler böyle olabilir hep olabilir. Ama ben büyüttüğümü de düşünmüyorum. Dünyada onca kötülük var tamam ama bu kadar var diye bunlar doğru mu 

     

    sen çok etkilenmişsin gerçekten ya da bi şekilde sevmediğin kısımlara çok odaklanmışsın.

    başıma gelmedi ama duyduklarım ve gördüklerimle gerçek hayat aslında animelerdekinden fazla kötü şey içerebiliyo bazen belki de çoğu zaman.

    Animelere yansıtılan insan duyguları zaten ,bu duyguları animeler yaratmadı bu açıdan bak.

    .Gerçek hayat seni yalnış yola saptırmasın animeler hiç saptırmaz

    Kötülük tohumu animelerden gelmiyo. 

    Anime izlemek seni kötü biri yapmaz. Zaetn senin eleştiri yeteneğin sana yalnış gelenleri  ayırt ettirmiş değill mi.

    bence aksine animeler daha geniş düşünen daha duyarlı insanlar yaratabilir.Nerden bakıcağını bilmen gerek. Düşün bunları bence 

    animeleri suçlamadan önce. İzlediğin güzel şeylere bi nevi haksızlık bence bu bütün animeleri değerlendirme şeklin.

    Çok etkilenmem güncel olaylar ve buna bağlı olarak bazı insanların tepkisi ve ülkeme dünyaya ve insanlara öfke duymam. Bu çağda insanların yapımlardan farkında olmadan çok etkileniyor kötü olan biri etkilenip yaptığı şeyleri doğru sanabilir. Ben demiyorum ki anime herkesi kötü yola saptırır. Kötü yolları normal gibi gösteren animeler var bunlardan etkilenebilir.

    İzleyen kitle o kadar büyük ki, bizim gibi düşünen küçük toplulukların pek fazla önemseneceğini sanmıyorum. Sen animeleri ders çıkarmak için izliyosun ama yapılan çoğu animenin para kazanmaktan başka amacı yok. Görüyosun işte son zamanlarda çıkan serileri.

    Evet haklısın zaten ben de hadi arkadaşlar herkes birbirini sevsin çiçekler böcekler :) demiyorum. Şiddet her zaman var. Sanki olmazsa da olmaz insanların doğasında var gibi. Benim bahsettiğim durumlar abartılı şeyleri normal olarak görmememiz gerektiği. Evet para kazanmaktan başka amaçları yok bunu kabul etmek istemesem de insanların beklentisini karşılamak için yapılıyor ve insanların beklentileri bu kadar yavan şeyler..

  8.  

     

    Seni gerçekten bu kadar çok etkilediğini düşünüyosan izlemen yararına değil, zararına olur. Bunlar animelerin gerçekleri. Ne ecchiler var, ne ensest ilişkiler var animelerde. Sen sadece basit bir seriden bu kadar etkilenmişsin. School Days, Yosuga no Sora gibi serilere kesinlikle bulaşmamanı tavsiye ederim.

    Beni o kadar etkiliyor mu bilmem ama bu etkilenmem güncel olaylar ve böyle psikopat bir ülkede en ufak şeyler bile insanları nelere yöneltiyor bunun sonucundaki sinirim. Bazı animeler de bilinçaltımızda fark etmediğimiz sonuçlar doğurabilir. Bahsettiğim olay "animelerin gerçekleri" olabilir ama bunları normal bir şey olarak karşılayamam. Bunlara en çok tepki gösterenlerin anime izleyenler olması lazım bence normal olarak görmemeliyiz.

     

    Ya, ne bileyim bence anime kafayı dağıtmak için, boş zamanları doldurmak için açılıp izlenir, veya dediğin gibi gerçek hayattan kaçmak için.

     

    Ama tabiki de bu kadar kaptırmamak lazım, anime izlerken falan eğlenirim ben çoğu zaman, aksiyon, dövüş sahnelerinde falan. Ama beni de çok etkileyen seriler var şimdi, tekrar açıp izlesem depresyona girer 1 ay çıkamam belki. (Özellikle Kuroshitsuji serisi.)

     

    İşte sınırı bilmek lazım yani. Her şeyin bir ölçüsü var sonuçta. 

     

    Ayrıca, Loli Hentai diye bir tür de var ki, en sevmediğim türlerdendir.

    Yahu çocuk 7-8 yaşında, 25 yaşında kadın vücudu yapmışlar resmen.

    Hiç hoş durmuyor, hatta tiksindiriyor beni.

    Normal ecchi varken, neden çocuklar....?  :help-onion-head-emoticon: 

     

    Ayrıca, sadece animelerden değil, yabancı diziler veya filmlerden de aynı şekilde etkilenebilirsin.

     

    Bence de her şeyin bir ölçütü olmalı. Ben de farkındayım filmlerde ve dizilerde bu-etkilenme- daha çok bile olabilir çünkü düşününce izleyicisi daha fazla ama burası bir anime forumu olduğu için bahsetmek istedim.

     

    Sorun şu... Anlattığın şeyler sadece animelerde değil Gülşahcığım :(

    Bu dünyada Spartacüs ve neydi o çok ünlü dizi Attack of Titans mıydı baştan aşağı iğrenç cinssellik ve şiddet içeren çok tutan yapımlar var...

    Animelerde en azından doğruyu seçmeye teşvik var. Bütün shoujolarda yakışıklı süper ötesi erkekler sade olan saf iyi yürekli düz göğüslü kızlara aşık olur... Ha şu var dediklerine sonuna kadar katılıyorum... Anime sektörü para ile çalışır insanlar ne izlemek istiyorsa o rağbet görür aslında filmler diziler ya da animeler bizlere bu kötü ve ahlaksız olan şeyleri aşılamaz biz onları böyle yönlendiririz. Demek istediğimi anlatabildim umarım :)

    Anime bir sanat dalı daha doğrusu manga... Dolayısı ile hayattaki her şeyi konu almalı.. Sevgiyi saygıyı barışı savaşı cinselliği şiddeti ile... Ama demek istediğin şeyi anlıyorum :)

    Ünlü yönetmenin demek istediği şey aslında bu değil bence... Senin bahsettiğin gerçek hayattan çalma anlamında söylemiş bana göre.. Yıllarını bu sanata bu sektöre vermiş birisi... Zamanının çoğunu buna harcayarak gerçek hayatta kaçırdığı güzellikleri dile getirmiş bence.. Bu tıpkı şey gibi: Hayal dünyasına bağlı kalıp gerçek dünyaya inememek...

    Bana sorarsan ben şuan ambulansla hastaneye gitmeyi reddeden hipertansiyon hastamın başında beklemektense sabahlara kadar anime izlemeyi tercih ederim :)

     

    Malesef zaten ben de bunların farkındayım o yazıyı bir anlık sinirle yazdım internetten bir kaç haber daha okuyup. Burası bir anime forumu olduğu için bunların konuşulması lazım bence. Ben hiç şiddet olmasın hiç cinsellik olmasın demiyorum hayatta olan şeyler bunlar değinmek istediğim o kadar ufak detaylarda bile düşününce öyle şeyler var ki hiç de ufak şeyler değiller bence bunlara tahammül edilmemeli olsun bu kadarı denmemeli.Bu bahsettiğim tüm animelerde mi tabi ki hayır

    Benim zaten animeden kopmam mümkün değil. Animeler hayatımızda bu kadar yer kaplarken kötü olan şeylerin de farkına varmalıyız bence bunlara tepki gösterilmeli.  Demek istediğini anladım zaten benim düşüncem de bu. Tüm animeler hata hiç izlemeyin demiyorum Hayao Miyazaki  anime bir hataydı demiş  ve bunu üzerinde yorumlarımı yaptım. Anlık bir sinir de değil aslında birikmiş bir sinir diyelim .

    Öncelikle şunu söyleyeyim. Kesinlikle dibine kadar haklısın. Ülkemizde kadınların başına gelmeyen şey kalmıyor. Yakın zamanda çıkan Özgecan olayı mesela. (Adından emin değilim şuan düşünemiyorum.) Yapılanların farkında olmak için bir kere 'çağdaş' insanlar olmak lazım. Ki bu da maalesefki ülkemizde çok az kişide görülen birşey. Neyse konuyu dağıtmayıp asıl demek istediğime geliyorum.
    'Anime bir hataydı.' dememelisin. Evet bak haklı olduğun noktalar elbet var. Ancak şunu söyleyeyim ki 'kaliteli' animelerde öyle birşeye rastlayamazsın. Evet o boku wa bilmemnesinde ciddi ciddi bende hiç doğru bulmamıştım o küçücük kızı o durumlara sokmalarını. Neyse. Demek istediğim şey şu ki ecchiyi izleyen insanların yorumlarına bakarsan zaten nasıl insanlar olduklarını anlarsın. Bunu ecchi izleyen arkadaşları kötülemek amaçlı söylemiyorum, sadece ecchi'yi görmek için izleyenler var. Onları kastediyorum. Mesela bi FMA'da, bi Hellsingde dediğin durumlara rastlayamazsın. Uzun lafın kısası kızların objeleştirilmesi çoğu ecchi animesinde zaten var ve bu kaçınılmaz bi durum haline geldi zaten. 

    Bir diğer değinmek istediğim konuysa annenle olanlar. Açık söylemek gerekirse günümüz Türkiyesinden uzaklaşmak için kendimi bilgisayara kapattım. Etrafımızda sokakta sarıldılar diye 92 lira para cezası kesen polisler bile varken ben dışarı çıkmak istemiyorum açıkçası. (Mazallah yanlış bi yere adım atarız falan bide bize ceza keserler.) Kısacası, zaten ülkemizde bu lanet durum söz konusu ki bunun önüne geçilmesi çok zor heleki şu saatten sonra. :) 

    Anladığım kadarıyla, çok sıkıntıların var ve konuşmak istiyorsun birileriyle, eğer istersen ö.m. yollarsın mümkün mertebe konuşmaya çalışırız. İnsanların böyle düşünmesi konusunda yargılamak yerine destek olmayı tercih edenlerdenim.

    Ben de bunun farkındayım galiba anlatmak istediklerimi tam anlatamadım. Tüm animelere kötü demiyorum belki demiş de olabilirim ama o anlamda demedim.. Hayatımı etkileyen onca anime serisi var çok sevdiğim. Anime izlemeden önceki halimden çok farklıyım nasıl animelerin hepsine hata diyebilirim. Benim yazımda kastettiğim animeler belli animeler zaten. Anlatmak istediğim şey anime izlerken biraz düşünmemiz gerektiği bize kattığı şeyler neler diye.

    Böyle bir dönemde yaşarken farkında olmadan bizi etkileyen çok şey var. Bu forumdakiler için de anime bunların başında gelir. Anime izlerken sadece bunlara biraz dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum ve bunu belirtmek istedim. İlgin için teşekkür ederim bu yazıyı yazınca rahatlamaktan çok daha da sinirlendim galiba ama neyse :D

     

     

  9. Merhaba arkadaşlar uzun süredir anime izlemiyordum ve tekrardan başladım. Sonra yine evde Japonca bağırarak kapıları tekmelemeye başladım. Bir kaç gün önce Hayao Miyazaki'nin "Anime bir hataydı çöplükten başka bir şey değil." dediği bir gif gördüm.İlk önce Hayao Miyazaki gibi birinin neden böyle bir şey dediğini anlamadım ama sonra altındaki yorumları okuyunca bazı şeyleri farkına vardım ve üzüldüm.

     

    İlk önce anime benim hayatımı çok fazla değiştiren bir şey farklı bakış açılarını anlamamı sağladı empati kurma yeteneğimi geliştirdi. Japon milletine ve hayal güçlerine hayranlık duydum. Bunun için gerçekten çok mutluyum. Anime izlediğim için bazen pişmanlık duyuyorum çünkü hayatımı çalıyor gibi hissediyorum. Sonra gerçek hayattan ve insanlardan ne kadar nefret ettiğimi düşünüp her şeyin animelerde ne kadar harika olduğunu kendime kabul ettiriyorum belki de kendimi kandırıyorum ve gerçek hayattan kaçmak istiyorum.2 hafta önce yine anime izliyordum ve biraz kendimi kaptırmıştım(baya fazla) annem yanıma gelip "bunlar yüzünden gerçek hayatı unutmuyor musun?" dedi. Ben de "onun için izliyorum ya" dedim. Annem "Gerçek hayatla yüz yüze geldiğinde hayal kırıklığına uğrarsın ama." dedi ve çekip gitti, tabi ki de bu bende hiçbir şeyi değiştirmedi izlemeye devam ettim.Zaten bunun farkındayım.

     

    Dünyanın ve ülkemizin asla iyi bir yer olamayacağını bu son günlerde daha iyi anlamış 16 yaşında bir genç olarak gelecek kaygısıyla gerçeklerden kaçıyorum ve başka şeylere bağlanıyorum. Artık arkadaşlarımı animeye başlatmak için zorluyorum ki onlarla animeler hakkında konuşabilelim. Siz de böyle yapıyorsunuz büyük ihtimal. Nerdeyse izlediğim tüm animelerde büyük toplumsal psikolojik sorunlar gözüme çarpıyor ve bölümü izleyip yorumları okuduktan sonra kimsenin umursamadığını görüyorum. İzlediğim tek bir anime serisi yok ki benden küçük kızlar objeleştirilmesin, bel altı bir şaka olmasın.Çoğu zaman sebepsizce öldürülen karakterler var şiddet her zaman ön planda. Bir animenin beğenilmesi için baş karakterin havalı genç bir erkek olması, her bölümde şiddetli dövüş sahneleri olması, ecchi sahne olması yetiyor gibi gözüküyor. Eğer dövüş olmazsa hemen "bu bölüm çok sıkıcıydı" yorumları beliriyor. Ben de dövüş sahnelerini tabi ki seviyorum ama başka şeylere de değer vermek gerektiğini düşünüyorum. Bunları izledikten sonra etkilenmiyor gibi gözükebiliriz ama bence bu bizi etkiliyor. Sürekli şiddet içeren şeyler gördükten sonra buna karşı fark etmeden kayıtsız kalabiliriz istemeden de umursamaz biri olabilir ve bu bize normal bir şey olarak gözükebilir.Benim bahsettiğim gereksiz ve nedensiz bir şekilde olan şiddet.

     

    Bir anime izlemiştim Boku wa tomodachi ga sukunai diye ünlü bir anime siz de izlemişsinizdir. Pek ecchi izlemediğim için ve hoşlanmadığım için mi bu anime beni fazlasıyla şaşırttı bu size normal gelen bir şey mi? Tamam artık her animede liseli kızlar konuşurken sürekli kısa eteklerinin ve göğüslerini gösterilmesine bile alıştım ama bu animede baş karakterin küçük bir kız kardeşi vardı ve resmen her bölümde o küçücük 8-9 yaşlarındaki kız objeleştiriliyordu. Midem bulanmıştı. Gerçekten sizin izlediğiniz ecchiler her zaman böyle mi çünkü bu beni sinirden titretmişti. Bir kere kimsenin böyle bir hakkı yok keşke bunu anlayabilseniz kadınlar birer bireydir sizin göz zevkinizi tatmin etmek için yaratılmadık.Bu kadar saygısız olmayın. Bunları izleyen ne kadar sapık insan var düşünün ve tacize uğrayan ne kadar küçük kız.Biliyorum en yakın dostlarımdan birisini küçükken amcası asansörde taciz etmiş. Bunlardan etkilenmiyor gibi gözükebilirsiniz kim bilir benim daha izlemediğim ne iğrençlikler var. Ama bu tür şeyleri göre göre size normal gelebilir ve kayıtsız kalabilirsiniz.

     

    Sadece uzun süredir foruma üyeyim ve bu aralar pek aktif değilim böyle bir yazı yazmak istedim içimi dökmek için çünkü gerçekten animeler hiç normal değil ne kadar sevsem de azıcık düşünseniz bunun farkına varabilirsiniz.Keşke düşüncelerimi daha iyi ifade edebilsem eminim ki beni yanlış anlayan bir sürü kişi çıkacak ama kendimizi bu kadar kaptırmanın pek de iyi olmadığını belirtmek istedim.

  10. Açıkçası sosyal biri olduğumu söyleyemem ve hayatımın çoğu bu tür şeylerle geçiyor. Sizi bilemem ama ben kendimi kandırmadan bunların içinde kaybolup gerçek dünyayla alakalı şeyleri bir süre unutunca kendimi daha iyi hissediyorum.Bir sürü farklı kurgulanmış yerlerde bir sürü farklı düşünceye sahip karakteri tanıyınca çevremdeki insanların davranışlarını inceleyip bunların nedenini daha iyi anlıyorum.Bence insanların başka kişileri ezme nedeni ya savunmadan ya da kendini fazla beğenmiş olmasından.Ben de bazı zamanlar düşünüp insanları eziyorum kafamın içinde çünkü gerçekten basit ve saçma geliyor bazı davranışları.

  11. Bu animeyi çok severek izlemiştim ama filmlerini bir türlü izlemedim.Çünkü finali kafamı allak bullak etmişti ve filmleri izlemeyi ve yine allak bullak olmayı göze alamadım her ne kadar kafa karışıklığını önlemek için yapılsalar da. Ama şimdi bunu da görünce daha fazla ertelememeye karar verdim : (

    Bilgi için teşekkürler.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.