Jump to content

Anime mi, Manga mı?


mustafalrsm

  

86 oy

  1. 1. Anime mi, manga mı?

    • Manga. Çizimleri animeden daha kaliteli bu bile yeterli.
      26
    • Anime tabi ki. Manga okumaktansa anime izlemek daha mantıklı.
      58


Önerilen İletiler

Adından da anlaşıldığı gibi soru açık:Anime izlemeyi mi daha çok seversiniz, manga okumayı mı?

Kendi fikrimi belirtmem gerekirse:

Tabi ki ikisinin de kendine göre artı ve eksileri var. Mesela manganın çizimleri daha kaliteli oluyor genelde ama anime de animasyon şeklinde olduğu için çekici. Manga daha ayrıntılı ve tek tek çizimlerden oluştuğundan karakterlerin durumlarını vs. daha ayrıntılı görebiliyoruz… Sonuç olarak ben manga diyorum çünkü anime gerçekten çok güzel olsa da mangada daha samimi hissediyorum. Son olarak henüz çok manga okumadığımı ama okumayı planladığımı da ekleyip bitireyim.

-Bu arada seçeneklerin yorum kısmını ciddiye almanıza gerek yok, biraz daha süslü gözüksün diye ekledim :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 87
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Bu tür bi soruya nasıl cevap vermem gerektiğini bilmiyorum ama bana göre mangalar her zaman daha değerli. Ama bu düşüncem animeler mangalardan kötü olarak yorumlanmasın. Yani bir düşününce ikisi de k

İkiside fakat mangayı internetten değilde normal kitabından v.s okumayı tercih ettiğim için birde hiç bir yerde istediğim animelerin mangalarını bulamadığım için pek okuyamıyorum :L Kitap Fuarına gidi

Hafif roman der kaçarım. Anime ve mangalarda hikayeyi o kadar işleyemiyorlar. 12 bölümden ne beklersin ki..      Ecchi hariç. Eğer ecchiden gidiyorsak anime.  renkli manga da olur. ama asıl anime.  ec

Bu tür bi soruya nasıl cevap vermem gerektiğini bilmiyorum ama bana göre mangalar her zaman daha değerli. Ama bu düşüncem animeler mangalardan kötü olarak yorumlanmasın.

Yani bir düşününce ikisi de kıyaslanılmaması gereken şeyler. Bazı animeler vardır her yönden mükemmeldir, müzikleri, animasyonları, seiyuuları vesaire tam yerli yerindedir fakat bazı animeler ise tam tersidir, manganın size yaşattığı duyguları yaşatamaz. Bir yerde takılıp kalır.

Ama mangalar daha kuvvetlidir, sadece o çizimler sizi konunun bütün derinliğine çeker, karakterleri daha iyi anlamanızı sağlar, o duyguyu daha yoğun yaşarsınız. En azından bana göre.

 

Bilmiyorum, belki de çok fazla kitap okuduğumdandır, o duyguyu izlemek istemiyorum, kendim yaşamak istiyorum. Filmlerde de öyle değil mi?...Sonuçta o duyguyu yaşayan birini izlemek ile okumak ve kendi düşüncelerimizle yorumlamak arasında fark var. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anime  diyorum

 

Manga hiç okumadım ama okumak isterdim hemde öyle internetten filan değil direkt dergiden okumak isterim ama nerde satılır bilmiyorum. Light novel ve manga satan yer hiç görmedim.

 Verdiğin konumlardan yerini çıkartamadım gerçi :D Ben aldım Bleach'in ilk 6-7 sayısını falan ama kitap şeklinde olunca da çok uzun olmuyor ve pahalı oluyor maalesef :( Çok sevdiğin animelerin mangalarını deneyebilirsin, ben mesela Akame Ga Kill'i okudum Akame Ga Kill'e olan sevgim baya bir arttı (Özellikle Kurome'ye) :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

manga derim tek geçerim ...

 

anime izlemek çok iyi ama sadece iyi ...

 

ama manga okumak daha eğlenceli...

 

bu konunun ucu çok açık ...

 Konunun ucu aslında okuyana bağlı :D Benim sormak istediğim sevgi yani. Hani hangisini yaparken daha çok mutlu oluyorsunuz veya hangisini yapmak için daha çok sabırsızlanıyorsunuz gibi mesela, çok kompleks düşünmeseniz de olur  :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Serisine göre değişiyor. Mesela Hunter x Hunter'ın anime çizimleri mangaya göre daha iyiyken Berserk, Slam Dunk, Kimi ni Todoke gibi serilerin manga çizimleri daha iyidir.

Ama genel olarak düşünürsek manga derim. Çünkü mangalarda daha az sınırlama var. Animeye uyarlandığında ise yaş kitlesi düşünülerek bazı sahneler ve çizimler yumuşatılıyor ya da yer yer sansürlerle karşılaşabiliyoruz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.