Jump to content

Sword Art Online # İnceleme


Önerilen İletiler

Bi zamanlar tanıtım yazıları yazıyordum burada, sonrasında şu an kapalı olan bir sitede de yazmaya başlamıştım. Ama ne olduysa bıraktım yazmayı, az önce MyAnimeList'de bişeyler okurken bi kıvılcım geldi de yine sizinleyim.

Başlığa inceleme yazdım ama sanırım incelemeden öte iğneleme olacak bu yazı. Wall of text incoming!

 

pZ7zxqK.jpg

 

 

Sword Art Online

 

Evvel zaman içinde bize çok uzak diyarlarda yağız bir delikanlı yaşardı. Bu delikanlı ki o diyarların en iyi kılıç ustasıydı, adını duyan herkes tir tir titrerdi. Bu delikanlı ki kızların ağzının suyunu akıtırdı, onunla sohbet edebilme şansını bulan bütün kızları kendine aşık ederdi. Öyle yağız bir delikanlıydı ki oynadığı oyunlardaki kuralları baştan yazardı. 30-40 kişinin karşısında duramadığı yaratıkları tek başına dize getirirdi. Sword Art Online, işte bize bu delikanlıların en delikanlısının epik hikayesini anlatıyor.

Aslında SAO'nun konusu oldukça ilgi çekici duruyor. 10.000 oyuncu bir virtual(sanal gerçeklik diyelim) MMORPG'de kapana kısılmış, çıkmaları için de oyunu bitirmeleri lazım. Ama işleri kolay değil, çünkü bu oyunda öldüklerinde kafalarındaki alet beyinlerini kızarttığı için bu oyunda ölüm gerçek hayatta da ölüm anlamına geliyor.

Şöyle bi düşününce konu müthiş görünüyor. Düşünsenize, bir yandan hayatta kalma mücadelesi verirken bir yandan da oyunu bitirmeye çalışan 10.000 oyuncunun bu trajik çabalarında olabilecek olayları. Her şeye rağmen birlikte kalmak, bazen fedakarlık yapmak, ihanetlere ve kötülüklere karşı ayakta durmak, en olmadık durumlar karşısında bile insanlıklarını korumak. 30-40 kişiyle girilen boss savaşları, karakterlerin güçlenmek için gösterecekleri çaba. Keşfedilmesi gereken devasa bir dünya.

Ama tabii ki romantizm ve harem varken bütün bunlara ne gerek var ki...

Ne yazık ki, hayatta kalma oyunu tamamen şov amaçlı. Akıl oyunları, taktikler, psikolojik etmenler, doğruyu yapmak isterken yanlışa sürüklenen karakterler, hatta zekice diyaloglar falan beklemeyin çünkü elimizdeki tek şey saf saf amaçsızca tek başına gezinirken dünyayı kurtaran gereksiz güçlü bir karakter. Dünyayı kurtarmak demişken, herifin dünyayı kurtarma sebebi bir kız. Evet, bir kız. Hani kendi ölüm tehlikesi, başkalarının ölüm tehlikesi, ailesine geri dönmek isteyenler falan hiç bişey umrunda değil de bi kız uğruna adam rambo oldu.

Zaten hikayeyle ilgili en büyük sorun da burada. Fersahlarca derinlik kazanabilecekken bütün bunları bir kenara atıp harem çeşnili Yeşilçam animesi olmak için bomboş ilerlemeyi seçiyor. Kendi kendine devamlı güçlenen bir ana karakter, ana karakter kadar güçlenmese de(haşa!) kendi kendine güçlenen bir hatun karakter, görevleri ana karaktere vurulmak olan harem karakterleri, ana karakterin şanı altında yaşayan diğer erkek karakterler falan derken bir de bakıyosun ki aslında herifler almış gelecek vaat eden konuyu anime içinde 3. sınıf bir romantizm-hareme çevirmiş.

 

 

Hikaye

Aslında ilk 2 bölüm fena değil. Konuya bir giriş yapılıyor, Kirito'yla tanışıyoruz falan derken 2. bölümün başında 2000 oyuncunun ilk ay içinde öldüğünü öğreniyoruz. Ulan bi dakika, 2000 demek her 5 kişiden biri ölmüş demek, ne ara nasıl öldü bunlar? Bir kaç tanesinin nasıl öldüğünü falan bile göstermiyorlar. Neyse, olabilir diyip devam edince farkediyoruz ki aslında bu 2 bölüm fena olmayan tek bölümlermiş, yani bu 2 bölümün kıymetini bilmek lazım.

3. bölüme geliyoruz. Yeni karakterler giriyor işin içine, bir bölüm içerisinde bu karakterler ile duygusal bağ kurmamız gerekiyor, çünkü bu bölümün sonunda ölüyorlar. Hem de sebepsizce. Sebepsizliğine falan sonra değincem şimdilik geçiyorum. Bu 3. bölüm bizim Kirito'nun seksi cazibesiyle hatunların gönlünü yakmaya başladığı filler esintili bölümlerden ilki. Devamında Kiritocuğumuz seksi kılıç kullanma yetenekleri ve kızların aklını alan derin kelime dağarcığı ile haremine yeni üyeler katmaya devam ediyor.

Arada biraz optimizm de var. Ölen karakterleri hayata döndürmek gibi. Gerçek hayatta beyinleri kızaran elemanları nasıl hayata döndürdükleri hakkında hiç bir fikrim yok gerçi.

Şimdi bu noktada ana olay örgüsü ,yani oyundan kurtulmak falan, öyle bişey yok. Ara sıra ufak bilgiler veriliyor "Aha şu kadar oyuncu Hak'kın rahmetine kavuştu, ahanda şu kata gelindi" falan şeklinde ama bizim izlediğimiz tabii ki Kirito'nun hatunları tavlama teknikleri.

 

 

scVfpWK.jpg

Sonunda bir hatun yani sevgili Asunacığımız Kirito'yu kalbinden vurmayı başarıyor. Böylece işin Yeşilçam boyutuna adım atıyoruz. Benim anlamadığım ise Kirito'nun Asuna'ya veya Asuna'nun Kirito'ya nasıl hemencecik aşık olduğu. Hem de öyle böyle değil, Kirito Asuna için adam öldürecek kıvama geliyor çabucak. Mantıklı açıklaması tabii ki bizim görmediğimiz bir yığın olay.

Bu da animeyle ilgili bir diğer büyük problem. Biz filler kıvamında Playboy Art Online izlerken arka planda bir yığın şey oluyor, hiçbiri bize gösterilmiyor. Asuna ile romantizm oluyor, ama bize gösterilen yalnızca Kirito'nun Asuna ile çayırlarda seksi uyuklayışı ve Asuna'nın Kirito'ya yemek pişirmesi. Sonra Kirito bu Asuna'nın gardiyanı oluyor sonra Kirito tek başına koskoca bossu devirince Asuna Kirito için ağlıyor. Yahu bi dakika, ne ara aşık oldu lan bu Asuna. Yalnızca bu olaylarla bunların birbirine kör kütük aşık olması gibi bi olayı yutmamız bekleniyor animede, ben de buna isyan bayrağı açıyorum haliyle.

Ve tabii ki Kirito'nun yenilmez olduğu gibi bir gerçek var. Bu tek başına takılan yalnız kovboyumuz ilk aylarda bulduğu muhteşem fevkalade ekipmanları 2 sene giymesine rağmen oyunun sahibi hariç bütün oyuncuları hatta 30-40 kişiye bana mısın demeyen bossları bile dövebiliyor. Nerede nasıl kendini güçlendirdiği ise muamma. Hatunlarla Date Simulator oynarken nasıl bu kadar güçlendiği anlatılmıyor elbette bize.


Hikayemizin kalanında Kirito ile Asuna bi tane de ufak kız bulup evcilik oynuyorlar. Evcilik oynadıktan sonra Kiritocuğumuz oyunun sahibiyle vs atıyor, aşkın gücü sayesinde kazanıyor. Arada ölüp beyni kızaran Asunacığımız Allah'ın bir hikmeti sonucu hayata geri dönüyor ve oyunu bitirmemelerine rağmen bir şekilde mutlu sona kavuşuyoruz. Sonra duygusal sahneler, gözyaşları, sevgi sözcükleri falan derken animeyi bitiriyoruz...

Elbette ki bitmiyor. Buraya kadarki kısım iyi olanı. Devamı daha bi Yeşilçam, daha bi dram, daha bi sevginin gücü falan. Yeni kötü karakterimiz tarafından kapana kısılan Asunayı kurtarmak için Kirito ölüm olmayan yeni bir oyuna başlıyor ve şov devam ediyor!

İnek güzel hayvandır. Sütünü sağarsın, satarsın para kazanırsın. Sonra yine sütünü sağarsın, yine satıp para kazanırsın. Süt de güzeldir, para kazandırır. Burada da öyle bi durum var, 12 bölümde sonlanan animeden yeterince süt sağamadıkları için animenin konusuna ve mantığına tamamiyle ters düşen yeni bir oyuna geçiyoruz.

Süt falan dedim. Niye? Çünkü bu 2. arc tamamiyle gereksiz. Kafesteki prensese ulaşmaya çalışan Kirito falan, ulan Super Mario mu bu? Super Mario'ya yenilmez ana karakter, biraz tentacle, biraz ensest, amaçsız kötü karakter ekle al sana Aincrad. Ensest demişken, cidden sebebini merak ettim. Ben animelerde enseste karşı biri değilim, izlerken bana bunu kabul ettirebildikleri sürece. Yahu Kirito x Asuna olması ihtimali %129382183 iken işin içine kuzenini sokmanın amacı nedir? Tabii ensest fetişistlerine fan service sunmayı bir amaç olarak saymazsak.

Bu arcta olan biteni bize daha çok gösteriyorlar. Artık "Ahanda şu kadar oyuncu öldü" gibi yazılarla geçiştirilmiyor bazı şeyler. Bu iyi bir şey demek isterdim ama bizim izlediğimiz kısım da boş olunca iyi diyemiyorum işte. En azından 1. arcta bize gösterilmese da bişeyler oluyordu devamlı, 2. arcta bir savaş durumu var ama ana hikaye ile o kadar alakasız ve önemsiz ki izlerken ilgi göstermek zor. Bi noktada "Ulan yeter bıktım kurtarın şu Asuna'yı da bitsin şu anime" dedirtmiştir çoğu izleyiciye.

Kısa kesersek, Kiritocuğumuz oynadığı oyunun sahibini öldüğünü sandığımız ama aslında kendisini oyuna programlayan(wtf?) eski oyun sahibi sayesinde alt ederek Asuna'yı kurtarmayı başarıyor. Tabii arada biraz dramatik sahneler, biraz duygusal anlar falan.

Animemiz bitti mi? Bu kez bitti. Daha 2. sezonu var gerçi, ama onu izlemediğim için ona geçemem. Devam ediyorum.

 

Kurgu

Aslında hikaye başlığı altında incelemek isterdim, ama öyle müthiş bi konuyu öyle berbat ve dandirik işlemiş ki herif yeni bir başlık altında devam etmem gerekiyor sanırım.

Şimdi bizim okuduğumuz konuya ve kurguya göre karakterler bir ölüm-kalım durumunda. Yani oyunda öldüklerinde cidden ölüyorlar. Yani durum oyun olmaktan çıkmış. Peki niye halen sanki oyunmuş gibi davranıyorlar?

Mesela bildiklerini paylaşmayan beta oyuncuları. Niçin? Bir yarışma gibi bişey mi var? Bildiklerini söylediklerinde diğer oyuncular onları geçip oyunu mu bitirecek? Ulan zaten bitirmeleri kötü bişey mi sanki? Bi de aynı şekilde beta oyuncularına yönelik bir nefret var. Niye? Daha fazla şey bilmelerini kime ne zararı var? Her şeyi geçtim aslında oyunu bitirme ihtimalini arttırdıkları için daha fazla şey bilmeleri iyi bişey değil mi?

 

 

r6zLk9F.jpg

Bir de gerçek dünyada bedenlerinin durduğunu bilmelerine rağmen keyfine takılan tipler(bkz. Kirito) var. Gerçek dünyada ne olup bittiğinden haberi olmadan "Eheh bindik bi alamete gidiyoz gıyamete xdxdxd" kafasında hatun kovalıyor eleman. Kızlarla işi bittikten sonra Asuna ile ciddi bir ilişkiye başlıyor, Asuna buna yemek pişiriyor falan. Aslında şimdi düşündüm de Asuna'nın ordan çıkmak isterken aynı zamanda yemek yapma yeteneğine puan vermesi ne kadar mantıklı?

Bunca oyuncunun nasıl öldüğünü bilmememiz de ayrı bir durum. Binlerce eleman ölüyor, bize söylenen "Anası babası kafasından aleti çıkarmış, uyurken düello atıp öldürmüşler, PK clanları XD, dungeonlar zor"dan ibaret. Yahu bikaç tanesinin kafasından aleti çıkarmış olsalar da çocuk ölse diğer anne babaların bi tarafı yer mi çocuğa dokunmaya? Akıl var mantık var. Uyurken düello ve PK olabilir, iyimser davranıp hadi 1000 kişiyi öldürmüş olsunlar diyorum. Ya geri kalanı? Dungeonlara mal gibi bodoslama girip bosslara kurban mı oldular? Bence öyle.

Niye? Çünkü bir örneğini bize gösterdiler 3. bölümde. Bir düşünün, zor bir dungeona girmek üzeresin, party üyelerinden birinin levelı hakkında yalan söylediğini öğreniyorsun yani o dungeon için party oldukça güçsüz bir durumda, girersen büyük ihtimalle nalları dikeceksin, ne yaparsın?

A- Öleceğini bildiğin için hayatta kalacak olan seksi Kirito'ya bir mesaj kaydedersin.

B- Şehre geri dönüp biraz daha güçlendikten sonra dungeona geri dönersin.

Zor bir soru oldu sanırım.

 

 

 

I8OPyjj.jpg

Güçlenmek demişken, karakter nasıl güçlenir? Level atlayıp yeni yetenekler öğrenerek ve yeni ekipmanlar kullanarak. Ulan bütün ana karakterler bütün anime boyu aynı ekipmanı kullanır mı yahu? Kirito ilk ayda ne bulduysa 2 sene boyunca aynı şeyleri giydi, Asuna aynı şekilde, diğer bütün karakterler aynı şekilde. Anlıyorum karakter dizaynı denen bişey var ama senin yaptığın anime MMORPG animesi yani sabah akşam ekipman değiştirilen bir oyun türünün animesini yapıyorsun, insaf. Hatta ekipmanların bir çok levela eş değer olabileceğini söyleyen bizim Kirito değil miydi?

 

 

 

Bi de bazı tipler var, oyun dünyasını çok sevdiği için gerçek dünyaya dönmek istemeyenler. PK yapanlar, oyun dünyasında ev alıp her şeyi boşverip orada yaşamaya başlayanlar falan. Ama çok ciddi bir problem var ortada, bunların bedenlerinin halen gerçek dünyada olması gibi. Hatta animede bazılarının bedenleri iflas ettiği için oyunda da öldüğünden bahsediliyor. Bunun gibi bariz bir gerçeği göz ardı edip oyun dünyasında yaşamaya karar vermek ne kadar mantıklı, orası beni aşar. İşin en garip yanıysa, bunu bizim Kirito düşünemiyor da Asuna söylüyor Kirito'ya, Kirito da şaşırıyor falan. Afferin Kiritocuğuma, zeka fışkırıyor mübarek.

 

zlIGxWh.jpg

 

 

Karakterler

 

 

Şu ana kadar 3 tane karakterin adını andım, Asuna-Kirito-Suguha. Niye? Daha bir yığın karakter var aslında, ama hiç birisi önemli değil.

 

Diğer kız karakterler: Var olma sebepleri Kirito'ya aşık olmak. Hepsi utangaç, hepsi savaşmaktan pek anlamıyor falan öyle şeyler yani.

 

Diğer erkek karakterler: Var olma sebepleri Kirito'dan güçsüz olup ona destek olmak. Bazıları Kirito'nun müthiş silahlarını tamir ediyor bazıları savaşta Kirito ile savaşma şerefine erişiyor.

 

Kötü karakter #1: SAO'yu kodlayan eleman. SAO'yu yapma amacı kişisel zevk. Gerçeğe benzer sanal bir dünya yaratıp oyuncuları takip etmek yani. O kadar derin bir karakter ki bu fikir ile ilgilenme sebebini hatırlamıyor. Öyle işte.

 

Kötü karatker #2: Bu kötü karakterimiz daha da berbat. Kötülük yapma amacı, kötülük yapmış olmak için. Siyah ve beyaz kadar net ayrılmış iyiler ve kötüler. Tek amacı komadaki bir kızdan faydalanmak. Bir tarafta Aincrad sayesinde sahip olabileceği milyonlarca dolar para, diğer tarafta komadaki Asuna. Tabii ki kötü karakterimiz çok kötü olduğu için Asuna'yı tercih ediyor, çünkü o bir kötü karakter. Bu çok kötü karakter aynı zamanda öyle bir dahi ki Asuna'nın yanına gidip gelirken kullandığı şifreyi Asuna'ya gösteriyor falan. Gel de zekice bir kurgudan bahset şimdi.

 

 

gG2sfzw.jpg

 

 

Asuna'nın ailesi de bir garip. Komadaki kızlarını bu elemanla evlendirmeye çalışıyolar devamlı. Ülkede başka zengin erkek kalmamış gibi özellikle bu elemanla. Hem de kızları komadayken. Neyse.

 

Kirito: Delikanlıların en delikanlısı, yiğitlerin yiğidi, kötülerin korkulu rüyası bütün ateşli hatunların tek gerçeği. Bunlar haricinde boş. Ufakken az biraz dojo tozu yutmuş, asosyal, kendisine aşık kuzeniyle yaşıyor.

 

Diyalogları boş. Derin ve felsefik laflar, zekice espriler, kafa karıştıran sözler falan ne gezer. Bütün diyalogları o dünyanın sanal olmasından, oyun mekaniklerini açıklamasından, herkesi kurtarmak istemesinden ve Asuna'ya sevgi sözcüklerinden ibaret. Böylesine derin konuşarak kızları peşine kuyruk etmesi cidden etkileyici. Asuna'yla yemek hakkında konuşurken Asuna soyunuyor falan hayran olmamak elde değil.

 

 

OzFBy4W.jpg

 

 

Ayrıca kendisi yenilmez. Kelimenin tam anlamıyla. Yenilmemesine bir lafım yok, dövüşlerinde kafasını kullansaydı. Bütün dövüşlerini bilek gücüyle kazanıyor eleman. Yahu yetenek falan bile kullanmıyor. Taktiksel hareketler falan yok. Varsa bile bize söylenmiyor, yani olmasının bir anlamı yok. Bizim gördüğümüz Kirito'nun sahneye çıkıp kötüleri ve bossları hep aynı seksi kılıç hareketleriyle devirmesi.

 

Gerçi belki de yetenek puanlarını çok zekice harcamıştır, böylece çok etkili bir yetenek ağacı oluşturmuştur kendisine. Tabii, bu benim teorim. Çünkü bize böyle bişey gösterilmiyor. Olmuşsa yine bize gösterilmeden olmuştur. Yahu elemanın en iyi yeteneği *dırırırırırırırım* Dual Wield(2 el ile silah kullanmak) ve bu yeteneğe nasıl sahip olduğu hakkında hiç bir fikrim yok. Bossla 1v1 atarken öylesine var oldu bi anda.

 

Daha da kötüsü bazı yeteneklerini unutması. Şu can doldurma yeteneği gibi. Bir çok dövüşünda baya işine yarayabilecek bir yetenek olsa da herif unutmuş yahu. Basbaya unutmuş. Sonra gidip bosslarla 1v1 atıyor, ejderhaları dövüyor falan. Daha yeteneklerini bile aklında tutamıyorken.

 

 

lI2Gq73.jpg

 

 

Asuna: Kirito'nun yavuklusu, bacımız. Kirito kadar olmasa da oldukça güçlü olduğunu söylüyorlar, baya da güzelmiş. İzledikçe aslında en önemli özelliğinin olabildiğinca tatlı bir karakter olduğunu anlıyoruz, yani bir nevi fan service. Bu kadar.

 

Suguha: Bu da Kirito'ya aşıklar kervanından. Ama bir diğer görevi de ensest elementini sunmak, yani bir nevi fan service.

 

 

Çizimler & Animasyonlar & Seslendirmeler & Müzik

 

 

Bütün paraları buraya akıtmışlar anlaşılan. Animasyon kalitesine diyecek laf yok, soundtrackler de oldukça iyiydi. Seslendirmenin sırıttığı bir sahne hatırlamıyorum. Çizimler bana pek ilgi çekici gelmese de emek verildiği belli.

 

 

Genel

 

 

Kötüleyip durdum, iyi tarafları da vardı prodüksiyon kalitesi gibi. Yine de genel olarak berbattı. Aslında konusundan bağımsız bakınca 2. sınıf bir aksiyon-romantizm-harem animesi olarak görülebilir, gerçi bu da iyi bişey değil. Neyse.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 36
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Bi zamanlar tanıtım yazıları yazıyordum burada, sonrasında şu an kapalı olan bir sitede de yazmaya başlamıştım. Ama ne olduysa bıraktım yazmayı, az önce MyAnimeList'de bişeyler okurken bi kıvılcım gel

Açıkçası konuya bakmadan önce şöyle bir iç çektim, 'Aha hazır ol bir sao manyağı daha.' dedim kendi kendime. Yanılmışım, iyi ki de yanılmışım.   Derinlemesine incelenebilecek konusu, karakterleri, rep

Güzel olmuş, biri benden önce davranmazsa ben de bir Akame Ga Kill'e yazmak istiyordum örnek olacak artık  :good-job-onion-head-emoticon:  Edit:Ben de açıkçası SAO manyağı bir tanıtım bekliyordum raha

Açıkçası konuya bakmadan önce şöyle bir iç çektim, 'Aha hazır ol bir sao manyağı daha.' dedim kendi kendime. Yanılmışım, iyi ki de yanılmışım.

 

Derinlemesine incelenebilecek konusu, karakterleri, replikleri vesaire olmayan basit üstünde çok düşünülmesi saçma olan bir anime bu kadar iyi açıklanıp incelenebilirdi. Okurken bir çok yerde tebessüm ettim, hele Kirito'nun hayatı hakkında umursamamazlığı ve klasik harem temasından bahsettiğin yerlerde. :D

 

Sanırım burada sorulabilecek tek bir soru kalıyor, Peki sevenler hala neden/neresini seviyor?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

 Güzel olmuş, biri benden önce davranmazsa ben de bir Akame Ga Kill'e yazmak istiyordum örnek olacak artık  :good-job-onion-head-emoticon:

 Edit:Ben de açıkçası SAO manyağı bir tanıtım bekliyordum rahatladım :D Ama sevmediğim bir seriye bu kadar özenip de bir tanıtım yazmazdım, emeğine saygı duydum gerçekten

 Edit2: en olmadık durumlar karşısında bile insanlıklarını korumak. 30-40 kişiyle girilen boss savaşları, karakterlerin güçlenmek için gösterecekleri çaba. Keşfedilmesi gereken devasa bir dünya.

 Burayı görünce gerçekten de bunlar yerine klasik romantizm harem olayına döndürmelerine daha da sinirlendim 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

 Güzel olmuş, biri benden önce davranmazsa ben de bir Akame Ga Kill'e yazmak istiyordum örnek olacak artık  :good-job-onion-head-emoticon:

 Edit:Ben de açıkçası SAO manyağı bir tanıtım bekliyordum rahatladım :D Ama sevmediğim bir seriye bu kadar özenip de bir tanıtım yazmazdım, emeğine saygı duydum gerçekten

 Edit2: en olmadık durumlar karşısında bile insanlıklarını korumak. 30-40 kişiyle girilen boss savaşları, karakterlerin güçlenmek için gösterecekleri çaba. Keşfedilmesi gereken devasa bir dünya.

 Burayı görünce gerçekten de bunlar yerine klasik romantizm harem olayına döndürmelerine daha da sinirlendim 

 

napayım başlığı mı değiştireyim :D herkes SAO manyağı bi tanıtım bekliyor niyeyse :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ellerine sağlık. Yazdıklarının çoğuna katılıyorum, gereksiz harem-romantizm animesi görünümü hoş değildi. Mükemmel bir konusu var, işleyemediler. Devam edersem seninle aynı şeyleri yazabilirim onun için burada keseyim. :D

SAO benim için yine de 6/10'dur. Bana bazı duyguları yaşatabildiği için. Ve güzel karakterleri için. ._. Ve mükemmel konusu için.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

napayım başlığı mı değiştireyim :D herkes SAO manyağı bi tanıtım bekliyor niyeyse :D

 Yok yok bu haliyle müthiş :D Dediğim gibi gerçekten saygı duydum sevmediğin bir seriye bu kadar özenli bir tanıtım yaptığın için helal olsun yani  :D

 

Ellerine sağlık. Yazdıklarının çoğuna katılıyorum, gereksiz harem-romantizm animesi görünümü hoş değildi. Mükemmel bir konusu var, işleyemediler. Devam edersem seninle aynı şeyleri yazabilirim onun için burada keseyim. :D

SAO benim için yine de 6/10'dur. Bana bazı duyguları yaşatabildiği için. Ve güzel karakterleri için. ._. Ve mükemmel konusu için.

 Ben de puanlandırayım o zaman :P İlk sezon için:7,2/10 2.sezonu bitirmedim daha :(

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

MMORPG oynamanı tavsiye ederim bahsettiğin anlayamadığın ölümler, kiritonun yüksek gücü gibi şeyleri biraz daha anlayabilirsin böylece.Asunanın yemek yapması neden diyorsan hiç anlamamışsın sen olayı diyorum :) Sevmediğin için biraz kötü yönlerine odaklanmışsın.

Not: Ekipmanlarını değiştirdiğinde karakter görüntüsü değişmek zorunda değil.Her oyunda kullanılmıyor olabilir ama örneğin TERA'da kostüm kullanıyor çoğu oyuncu, kostümün görüntüsü değişmiyor ekipman ne olursa olsun.Pelerin zaten ilk başta özel olduğunu anlamalıydın(adamın biri onun için öldü), o da dışı tüm kapatıyor kostümü yoksa bile.Pelerini hep kullanıyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.