Jump to content

Boku dake ga Inai Machi Tartışma (Spoiler İçerir) 12.Bölüm Final


Kutatgu

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 73
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Bana göre sezonun amiral gemisi olan Boku dake ga Inai Machi'nin tartışma alnıdır. Haftalık olarak izlediğimiz her bölümün kritiğin yapmak içindir, serinin fan kulübü ile karıştırmayınız.  Her

Olayın 1-5 dakika öncesine gitmesi konusunda teorim şu. Satoru'nun annesinin öldürülmesi aslında bir olay zincirinin son halkası. Bu nedenle Satoru annesinin öldürülmesinin öncesine değil, bu zinciri

Pizzacı kızın ben de daha bi rolü olacak hatta beraber olay çözecekler derken anne öldü... Hiç beklemediğim kısım buydu işte. Normalde çok kısa süre öncesine giderken bu olayın şoku ve o aralar çocukl

6. Bölüm sonu ile birlikte aklıma gelen tek soru " Bunlar mart ayında bitirecek olan mangayı nasıl sığdıracaklar 6 bölüme ? " oldu.

 

Bölümle alakalı olarak hüsrana uğradığım bir olay var. O da; Hiromi Sugita'nın neresi erkek yahu? Yeminle bu kadar bölüm kandırılmış gibi hissettim kendimi.

Resim spoiler sayfasında mevcut. Şimdi bu oğlumuz öldürüldüğünde sözde " kız olduğunu sandığı için" denilmişti, okları başka tarafa çekmek için katilimiz zaten erkek olduğunu biliyordu sonucuna Satoru ulaşmıştı. bu durumda aklıma tek bir isim geliyor. O da hocamız. Lakin sanırım o da şüpheli listesinde yoktu. Satoru geçmişe hala gidebilmiş değil yani ciddi ciddi sanki Japonya televizyonunda animeyi çıkartmadan ben sorumluymuşum gibi 6 bölüme nasıl sığdıracağım derdine düştüm. Umarım seriyi mahvetmezler. Neyse benim yorum buraya kadar. 

2iiubnp.jpg

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tahmin edildiği gibi Satoru yine geçmişe gitti. Bu sefer elinden geleni yaptı, hatta daha da fazlasını yaptı. Kenya ile iş birliği yapmasaydı iyiydi ama, sonunda katil yine buldu kızı yanılmıyorsak. Yani katil öğretmen gibi gözüküyor olsa da, o kadar basit olmamalı. Belki de öldürmeden yetişirler bu sefer. Belki de katil bile değildir gelen. Bu arada animeden yavaş yavaş Steins Gate, Higurashi serileri kokusu alıyoruz bakalım. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fazlasıyla durağan bir bölümdü. Son sahne biraz hüzünlüydü onun dışında bölümün benim için hiçbir esprisi yoktu. Daha doğrusu dikkat çekilecek bir yanı yoktu demek daha uygun olur. Son 4 bölüm. Kaldı 1 ay.  Marta girdik sayılırız zaten manganın final vermesine sayılı zaman kaldı. 9. Bölümü pek heyecanla beklemiyorum da 10. Bölüm ve sonrası dönüm noktası olacaktır. Bekleyip göreceğiz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Kutatgu yazdı:

Son iki bölümü ancak izleme fırsatım oldu.  Bence de son iki bölümde tüm hikayeyi bağlayacaklar. Kafama takılan bir soru katil neden diğer hedeflerine ilerlemiyor. Hinazuki'yi elinden kaçırışına verdiği tepkiyi gördük. 

Seri cinayetlerin ilk kurban Kayo  dolayısıyla planını bozmak istemiyordur. Ki seri cinayetler işliyorsa zaten kendisine belirlediği bir çizgisi vardır dışına çıkmaz. Ki eğer katilimiz öğretmen ise bu bölümden sonra plan değişikliği yapacaktır çünkü Kayo çıktı ortaya muhtemelen annesinden Kayo zaten uzaklaştırılacak. Öğretmenin atağını bekliyorum ben vallahi dört gözle.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bölüm hep soru sorduruyor ama hiç cevap yok ? Karavana gelen katilse, orayı nereden biliyor? Kenya getirdi onları oraya bir bağlantı var mı aralarında ? Neden sinirlendi, Kayo yu bulamadığı için mi ? Kayo nun orada olduğunu nasıl fark etmedi ? Karavanda bulunan kömür ile ilgisi ne, öldürdükten sonra yakacak mıydı ? Eğer katil öğretmense, Satoru nun annesiyle olayların ne kadar içinde ? Katil neden bir sıralama içinde öldürüyor ? Ve bütün sorular içinde Kayo'nun tatlılığı :buuuoe9lt4: Satoru'nun sesli düşünmeleri :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Sakuragi yazdı:

Bölüm hep soru sorduruyor ama hiç cevap yok ? Karavana gelen katilse, orayı nereden biliyor? Kenya getirdi onları oraya bir bağlantı var mı aralarında ? Neden sinirlendi, Kayo yu bulamadığı için mi ? Kayo nun orada olduğunu nasıl fark etmedi ? Karavanda bulunan kömür ile ilgisi ne, öldürdükten sonra yakacak mıydı ? Eğer katil öğretmense, Satoru nun annesiyle olayların ne kadar içinde ? Katil neden bir sıralama içinde öldürüyor ? Ve bütün sorular içinde Kayo'nun tatlılığı :buuuoe9lt4: Satoru'nun sesli düşünmeleri :D

Muhtemelen o yer katilin cinayet işlerken kullandığı eşyaları sakladığı gizli bir yer. Kenya'nın bildiğini sanmıyorum. Eğer Kenya katil ile ortak olsaydı katil gözünü kırpmadan Kayo'yu rahatlıkla öldürür evlerinin deposuna cesedini kaldırırdı. Kimse de Kenya'dan şüphelenmezdi. Fark ettiysen o sahnede katil gayet sinirli bir şekilde otobüse giriyor çantasını fırlatıp kutuyu tekmeleyip çıkıyor. Fark etmemesi normal gecenin bir yarısı orada birinin olacağını düşünememiştir o sinirle. Bence aslında burada hatalı davrandı. Ben cinayet işleyecek olsam en az 500 kere kontrol etmiş olurdum her gelişimde. Lakin katil sinirli orada kız ses dahi çıkartsa fark etmezdi o sinirle.  Satoru'nun annesini neden şimdi olayın içine sürükledin ki? Elbetteki Satoru Kayo'yu evine getirince kızına şiddet uygulayan anneyi değil öğretmenini arayacak. Ki öğretmen zaten Satoru'dan şüpheleniyordu. Muhtemelen Satoru'nun annesiyle irtibata geçmiştir. Birde animede en dikkat çekici olay eğitim sistemlerinde öğrencinin her şeyi ile öğretmenlerinin ilgilenmeleri. Yani öğrenci 2 gün üst üste okula gelmeyince evlerine kadar gidip nedenini soruyorlar 1 gün gelmezlerse mutlaka arıyorlar ilgili makamlarla irtibat kuruyorlar. Yani öğretmenini aramasını ben hiç yadırgamadım hatta beklediğim bir şeydi. Seri cinayetler olduğu için belirli bir sırada öldürülmeleri çok olağan ki eminim katil için de bu sıralamanın bir anlamı vardır. Ve elbetteki neden bu kişileri seçtiğinin bir açıklaması vardır. Ki 3. ve son kurban olan  Hiromi Sugita'ı neden öldürdüğünü Satoru açıklamıştı. Erkek olduğunu bilmiyormuş gibi göstererek şüpheyi istediği kişiye çekmek içindi. Benim asıl merak ettiğim ilk 2 cinayeti neden işlendi. Seri cinayetlerde rastlantı sonucu kişi öldürülmez dolayısıyla Kayo ve Aya arasındaki ortak nokta ne, bu kişileri seçme amacı ne? Benim en çok merak ettiğim soru bu açıkçası. Bekleyip göreceğiz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İlk bölümlerde annesi Yuuki'nin haksız yere hapishaneye girdiğini düşünüp, bir şeyler açıklayacaktı yanlış hatırlamıyorsam. Geçmişteki olaylarla bir ilgisi veya bilgisi var gibi geldi daha açıklamadığı. Tabi parkta kaçırılan bir çocuğu görmesi de, katilin onu öldürmesinde etkili oldu ama sanırım bildiği şeylerden dolayı öldü. Bu yüzden annesini olaya sürükledim bakalım. Kayo ile Aya arasındaki ilişkiyi bende merak ediyorum aynen. Şimdiye kadar en ufak bir ipucu yakalayamadım bu ilişki arasında. Sadece okulları birbirine yakın. Saçma olacak ama, Kayo yu öldürürken, Aya'nın şans eseri katili görmesi geliyor. Katil de bunu fark edince Aya'nın peşine düşüyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence Kayo ile yakın arkadaş olan öğrenciler ve aileleri bu konu ile ilgili bilgilendirildiler polisler tarafından. Veya kadın zaten Tv kanalında çalışıyor bilgi edinmiştir bu konu ile ilgili. Annesi bir şekilde Kayo'nun karıştığı seri cinayetlerdeki ayrıntıları biliyordu. İlk bölümde çocuk kaçırılmasına tanık olduğunda muhtemelen bir ayrıntı yakalayamadı. O an fark etse eminimki Satoruyu bilgilendirirdi en başından. İlk bölümdeki telefon görüşmesinde sonra olayı çözdüğünü düşünüyorum. Ki katili de biliyordu bu durumda. 

Kayo'nun durumunu biliyoruz şiddet yanlısı bir anne ve annesinin sevgilisi ile yaşıyor. Aya'nın Kayo gibi sessiz sakin bir yapısı olduğunu ben düşünmüyorum. Yani ailesinden şiddet görüyormuş gibi bir havası yok. Kayo gibi değil. Kayo'nun en başta arkadaşı dahi yoktu yalnızdı. Aya'nın arkadaşı var. Eminim arkadaş çevresi de oldukça iyidir. Şans eseri katili görmesi için Aya'nın gece yarısı 23.30 ve sonrası dışarda olması gerekiyor. O yaşta bir çocuğun dışarı çıkacağını sanmıyorum. Tabi yan komşusu değilse ve depoya cesedi getirdiğinde şans eseri camdan filan görmediyse.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.