ozmet1231 107 Mesaj tarihi: 5 Nisan 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 5 Nisan 2013 yaparsam okula götürmeyi planlıyorum bakalım kaç kişi anime izliyor diye :D küçük bir test nasıl :D Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
fuyu 187 Mesaj tarihi: 6 Nisan 2013 Paylaş Mesaj tarihi: 6 Nisan 2013 denedim ama tadını pek sevmedim :( evde çikolata sosu var sanıyordum ama yoktu o yüzden olmalı :mellow: sonra bi kez daha denemeyi düşünüyorum :D Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Ondou 7 Mesaj tarihi: 18 Temmuz 2014 Paylaş Mesaj tarihi: 18 Temmuz 2014 ben de denedim çok hoş oldu ^_^ Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
rek 56 Mesaj tarihi: 3 Ağustos 2014 Paylaş Mesaj tarihi: 3 Ağustos 2014 Yaptım, sossuz tadı olmadığından güzel gelmedi. :D Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
AlucardHell 285 Mesaj tarihi: 3 Ağustos 2014 Paylaş Mesaj tarihi: 3 Ağustos 2014 ben yapmaya çalışsam şekli köfteye benzer :D Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Namida 98 Mesaj tarihi: 3 Ağustos 2014 Paylaş Mesaj tarihi: 3 Ağustos 2014 pirinc unu aldim yarin deniyorum :D Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Sadık Altun 10 Mesaj tarihi: 8 Ağustos 2014 Paylaş Mesaj tarihi: 8 Ağustos 2014 Dango dongo... (Ve kulağımda beliren birkaç çeşit sövgüler ^_^ )Güzelmiş, helal olması da başka bir güvence kaynağı tabii...Yaparım ben bunu, yirim! Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
calpazhan 24 Mesaj tarihi: 8 Ağustos 2014 Paylaş Mesaj tarihi: 8 Ağustos 2014 Hmm iyi gözüküyor ellerine sağlık :) Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Lucifèr 72 Mesaj tarihi: 8 Ağustos 2014 Paylaş Mesaj tarihi: 8 Ağustos 2014 Geçenlerde dango yapmayı denedim.Gerçekten çok lezzetli oldular ^_^ İşte bunlar benim yaptıklarım.Ben çikolata sosu kullandım gerçekten harika oldular ^_^ TARİFİ: MALZEMELER: -200 gr pirinç unu -200ml sıcak su İlk önce bu iki malzemeyi parlak bir hamur kıvamına gelesiye kadar ister elinizle ister kaşıkla karıştırıyorsunuz.Bu miktarlardan resimlerde gördüğünüz kadar dango çıkıyor. Daha sonra bir tencerenin içine ters olarak bir kase yerleştiriyoruz.Tencereyi sıcak su ile doldurup altını orta ateşte yakıyoruz.Kasenin üstüne bir tabak koyuyoruz.Tabağın üstüne de kağıt havlu koyuyoruz.Sonra elimizle yaptığımız hamuru küçük parçalara ayırıp üstüne koyuyoruz.Sonra bunların üstüne de kağıt havlu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz. (Evet baya bi üst üste diziliyorlar ama dikkat edin tencere kapağının tam olarak kapanması gerekiyor) 25 dk boyunca tencerenin kapağını açmıyoruz.Tencereden tıkır tıkır sesler gelebilir hemen tırsmayın sadece kase sallanıyor :D 25 dknın sonunda ellerimizle ayırdığımız hamur parçaları bayaa bi parlıyor.Bunları bir tabağa alıp tekrar hamur haline getiriyoruz.Hamuru ince bir rulo haline getirip eşit parçalar halinde kesiyoruz.DİKKAT bunları keserken çok yapışıyor.O yüzden elinizin ve bıçağınızın sürekli ıslak olması gerekiyor. Sonra kestiğiniz parçaları ellerinizi ıslatarak top haline getiriyorsunuz.Kürdana ya da çöp şişe diziyorsunuz.Çöp şiş veya kürdanı da ıslak olarak kullanıyoruz yoksa dangonun şekli bozuluyor.Ve en son olarak istediğiniz sosa reçel, çikolata sosu vs vs batırıyorsunuz ve afiyetle yiyorsunuz :D Çikolatalı olanı denemenizi tavsiye ederim.Haa bi de soğuk yemenizi öneririm. Son olarak hamuru yaparken bi pakette pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Anlamadıysanız google'a how to make dango yazıp çıkan ilk siteye girin orda baya bi iyi anlatıyo :wub: Avcumu yalamaktan avcumun içi aşındı :P :) Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Kushina-ta 29 Mesaj tarihi: 9 Ağustos 2014 Paylaş Mesaj tarihi: 9 Ağustos 2014 heves ettim ben de yapıcam pirinç unu aldım geldim :D Ama öncelikle sorum var. Sıcak suyu tencerenin neresine kadar dolduruyoruz? Havlu kağıt ısıdan hamura yapışmaz mı bide :huh: Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Önerilen İletiler
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.