IXCHEL 37 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Geçenlerde dango yapmayı denedim.Gerçekten çok lezzetli oldular ^_^ İşte bunlar benim yaptıklarım.Ben çikolata sosu kullandım gerçekten harika oldular ^_^ TARİFİ: MALZEMELER: -200 gr pirinç unu -200ml sıcak su İlk önce bu iki malzemeyi parlak bir hamur kıvamına gelesiye kadar ister elinizle ister kaşıkla karıştırıyorsunuz.Bu miktarlardan resimlerde gördüğünüz kadar dango çıkıyor. Daha sonra bir tencerenin içine ters olarak bir kase yerleştiriyoruz.Tencereyi sıcak su ile doldurup altını orta ateşte yakıyoruz.Kasenin üstüne bir tabak koyuyoruz.Tabağın üstüne de kağıt havlu koyuyoruz.Sonra elimizle yaptığımız hamuru küçük parçalara ayırıp üstüne koyuyoruz.Sonra bunların üstüne de kağıt havlu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz. (Evet baya bi üst üste diziliyorlar ama dikkat edin tencere kapağının tam olarak kapanması gerekiyor) 25 dk boyunca tencerenin kapağını açmıyoruz.Tencereden tıkır tıkır sesler gelebilir hemen tırsmayın sadece kase sallanıyor :D 25 dknın sonunda ellerimizle ayırdığımız hamur parçaları bayaa bi parlıyor.Bunları bir tabağa alıp tekrar hamur haline getiriyoruz.Hamuru ince bir rulo haline getirip eşit parçalar halinde kesiyoruz.DİKKAT bunları keserken çok yapışıyor.O yüzden elinizin ve bıçağınızın sürekli ıslak olması gerekiyor. Sonra kestiğiniz parçaları ellerinizi ıslatarak top haline getiriyorsunuz.Kürdana ya da çöp şişe diziyorsunuz.Çöp şiş veya kürdanı da ıslak olarak kullanıyoruz yoksa dangonun şekli bozuluyor.Ve en son olarak istediğiniz sosa reçel, çikolata sosu vs vs batırıyorsunuz ve afiyetle yiyorsunuz :D Çikolatalı olanı denemenizi tavsiye ederim.Haa bi de soğuk yemenizi öneririm. Son olarak hamuru yaparken bi pakette pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Anlamadıysanız google'a how to make dango yazıp çıkan ilk siteye girin orda baya bi iyi anlatıyo :wub: vuu, Milli Midilli, Amygirl and 5 others 8 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackFire 15 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 aklıma clannad geldi. uchiha_n and rocker_tr 2 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Kartalyegt 27 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 tarif alabilir miyiz? :) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Ogeday 134 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Tadını bir şeye benzetecek olursan neye benzetirsin :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Cold Dewil 722 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Tadını bir şeye benzetecek olursan neye benzetirsin :DBu cümleyi duyunca aklıma ilk " Tavuğa benziyor " lafı geldi... :D********PS: O değilde Dango pirinçden mi ne yapılmıyor mu ? Valla ne diyeyim çok güzel gözüküyor ^_^ Ogeday 1 Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Fluart 101 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 hımmmm çok lezzetli görünüyor :) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
ame 101 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Çok hoş gözüküyorlar :D Tarifini yaz da biran önce yapıyım üşenmezsem.Tabi becerebilirsem :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
XxXByBRaWoXxX 9 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Bu kadar imrenipte yaptıktan sonra pişman olcağımı biliyorum :D ama çok şeker gözüküyolar :) Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Witch. 196 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Eline sağlık gerçekten hoş gözüküyorlar. Ama yaş 15 yemek yapma deneyimi sıfır bir insan olarak ne yazık ki yapamam. :( Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Ogeday 134 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Eline sağlık gerçekten hoş gözüküyorlar.Ama yaş 15 yemek yapma deneyimi sıfır bir insan olarak ne yazık ki yapamam. :(Annene ya da ablana yaptır :D Quote Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.