Jump to content

Specific

Üyeler
  • İçerik sayısı

    110
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    2

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    Specific got a reaction from crea in Kitaplardan Sevdiğiniz Alıntılar   
    Hayatta anlam ifade eden anlar o kadar kısaydı ki.Bir homurdanma ya da bir gülücükle karşılanmak gibi tamamen kısa kesitlerden oluşan bir bütündü bu.O insanlara sevdiğimizi söylemek ya da teşekkür etmek çok sonraları geliyordu aklımıza.
    -Antti Tuomainen,Şifacı                                                                                                                                  
  2. Beğen
    Specific reacted to Rofh in Anime İstek ve Önerileri   
    Mirai Nikki , Monster , Cowboy Bebop :( ,Rainbow
  3. Beğen
    Specific reacted to Amygirl in Anime İstek ve Önerileri   
    Mecha da dahil her tür :D Üstüne daha orijinal bulamam :D Her şeyiyle :) Nisanı dört gözle bekliyorum :)
     
     
    Black Lagoon, Jormungand : silah silah silah
     
    Claymore
    Basilisk
  4. Beğen
    Specific got a reaction from Barış D. Baryshx in Yemek Yapmayı Seviyor Muyuz?   
    Sevdiğim insanlara yemek hazırlamak en hoşlandığım şey.Arkadaşlarımı yemekle kandırabiliyorum.Bana bunu yaparsan sana şunu yaparım gibi gibi,eğlenceli oluyor.Arkadaşlarım hadi gel yemek yap yiyelim diye beni çağırırlar.Gece 2 de waffle yaptığımı hatırlarım.Mantar soslu gnocchi yapıyorum,şukela oluyor.Yazın sushi yapmışlığım var eğlenceli olmuştu.
    Tıktık.
     
  5. Beğen
    Specific reacted to Toprakezgi in Animasyon Yapımı Ve herşey hakkında bilgi...   
    Bana burçlar hakkında da bilgi verebilir misiniz  ? :D 

    Bu arada üst üste mesaj atmayın lütfen. 
  6. Beğen
    Specific got a reaction from noirwinglessova in Tramvay Problemi (Ahlak Anlayışı)   
    Makas hemen yanınızda,son hızla gelen bir tramvay,ölmeyi bekleyen insanlar,kimin öleceği sizin elinizde.Eğer makası kullanmazsanız 5 kişi ölecek,kullanırsanız tramvay yön değiştirecek ve 1 kişiyi öldürecek.Seçiminiz ne olurdu?

    Bu sefer köprüdesiniz.Yanınızda şişman bir insan aşağıda ölümü bekleyen 5 insan.Eğer şişman insanı köprüden aşağı iterseniz köprü tıkanarak 5 kişiyi kurtarmış olacaksınız.Seçiminiz ne olurdu?
    Bakalım cevaplar ne olacak. -_-
    Edit:Hepsi işçi olsun,farklı statüleri olmasın.
    Edit 2:2 seçenek var arkadaşlar,başka seçeneğiniz yok.
  7. Beğen
    Specific reacted to Pelin ლ(^⊖^ლ) in İtiraf Köşesi   
    Bunu söyleyeceğime inanamıyorum ama.. aslında ben biseksüelimdir :P yani aslında bende büle olduğumu -öncedeen- bilmiyordum ama işte :D -hep o Selen'in suçu-_- - 
    bunu burada ifşa edeceğim aklımın ucundaaaan bile geçmezdi ama bi an cesaret doldum -heheyyt xD-  :hell-yes-onion-head-emoticon:
    -yarın veya sonra bu cesaret dolu havam geçince utancımdan öleceğim sanırım  :blush:-
    hatta başladı bile iletiyi silsem mi göndermeden düşünceleri aman bree seven böyle sevsin hıhh :P -derim fikrim değişmeden iletimi gönderirim :D-  :dong-onion-head-emoticon:
  8. Beğen
    Specific got a reaction from kata silvia in Japon Şarkıcı Önerileri   
    New age müzik seviyorsan Kitaro dinlemelisin.
  9. Beğen
    Specific reacted to Mileydi in Hayao Miyazaki 2. Oscar’ını Aldı   
    Efsane Yönetmen Hayao Miyazaki 2. Oscar’ını Aldı!
     
    26 Ağustos 2014 tarihinde, Sinema Sanatları ve Fen Bilimleri Akademisi’nin Yönetim Kurulu tarafından yapılan bir oylama ile onur ödüllerinin kimlere verileceği kararlaştırılmıştı. Buna göre; Jean-Claude Carrière, Hayao Miyazaki ve Maureen O’Hara onur ödülüne; Harry Belafonte ise “Jean Hersholt Hayırsever İnsan Ödülü” ne layık görülmüştü. Sinema Sanatları ve Fen Bilimleri Akademisi tarafından verilen bu ödüller, film endüstrisinde yer almış sanatçıların ve bu endüstri üyelerinin ömür boyu süregelen başarılarını kutlamak için var. Bunun için, onur ödülü olarak verilen “Oscar Heykelciği” de ömür boyunca sürdürülmüş bu başarıyı, sinema ve fen bilimleri alanlarında gösterilmiş olağanüstü katkıyı veya akademiye gösterilen üstün hizmeti onurlandırmak için veriliyor. Akademi başkanı Cheryl Boone Isaacs, bu ödüllerin yıl içindeki tek filmlik bir başarıyı değil de ömür boyu sürmüş başarıları ödüllendirmelerine izin verdiğini söylemiş ve küresel sinema yapımcılarının bu seçkin üyelerini onurlandırmak için sabırsızlandıklarını sözlerine ekleyerek 8 Kasım günü gerçekleşecek ve bu dört ismin ödüllerini alacağı törene atıfta bulunmuştu.
     
    Geçtiğimiz cumartesi gerçekleşmiş olan bu törende ödül alacaklar arasında yukarıda da bahsetmiş olduğum üzere efsane yönetmen Hayao Miyazaki de vardı. Bilindiği üzere Miyazaki 2002 yılında “Sprited Away (Ruhların Kaçışı)” filmiyle “En İyi Animasyon Oscar’ı”na layık görülmüştü. Sonrasında ise “Howl’s Moving Castle” ile 2005 yılında, “The Wind Rises” ile de geçtiğimiz yıl yine bu kategoride ödüle aday olmuştu. Bu dört ödülün sahiplerini buluşu televizyonlarda gösterilmezken; akademi ödüllerinin resmi Youtube kanalında paylaşıldı. Bizim konumuz ve ilgilendiğimiz ödül sahibi Hayao Miyazaki ile alakalı olarak ilk önce Pixar’ın sanat yönetmeni (chief creative officer (CCO)) John Lasseter konuşuyor ve bu konuşmasıyla Miyazaki’yi tanıtıp, onurlandırıyor.
     

     
    Lasseter, Miyazaki’nin Lupin III: The Castle of the Cogliostro filmi ile alakalı olarak, bu filmde maceranın, kalbin, aksiyonun ve mizahın yer aldığını belirterek; filmin, bu tür bir stil ve çok yönlülüğünün yanında insan davranışlarındaki detayları görebilen mükemmel gözler ile yapılmış olduğunu sözlerine ekliyor. Bunun, Walt Disney’in yıllar önce göstermiş olduğu “animasyon herkes içindir” görüşünü kanıtlar nitelikte olduğundan bahsediyor. Ne zaman Miyazaki filmi izlese, film yapmak adına yeni şeyler öğrendiğini belirten Lasseter; Miyazaki’nin Lupin III: The Castle of the Cogliostro’sunu karısına kur yapmak için kullandığını söylemekten de geri durmuyor.
     

    Miyazaki ödülünü John Lasseter’in elinden aldı.
     
    Lasseter’in bu onurlandırıcı konuşmasından sonra nihayet Miyazaki, akademi tarafından verilen bir ödülü ilk olarak bizzat kendisi almak için sahneye çıktı. “Spirited Away” ile kazanmış olduğu akademi ödülünü bile bizzat kendisi almamış olan Miyazaki, daha öncesinde de akademi tarafından kendilerine katılması için davetler almış ancak her seferinde bu davetleri reddetmişti. Bu sefer ödülü almaya gelişini ise LA Times’a verdiği demeçte, arkadaşı Lasseter’in isteği üzerine ödülü bizzat almayı kabul ettiğini açıklamış. Genel olarak ne ödüllerin ne de uçak yolculuklarının meraklısı olmayan Miyazaki, yine yapılan bu röportaja göre, Lasseter’in törenden sonra bahçesinde bulunan model treni kullanabileceği konusunda söz verdiğinden ve kendisinin dört gözle beklediği şeyin bu olduğundan bahsetmiş.
     

     
    Ödülünü Lasseter’in elinden alan Miyazaki, karısının onun çok şanslı olduğunu söylediğini belirterek sözlerine başlıyor. Kendisi de şanslı olduğunu düşündüğünü söylüyor. Çünkü, kalem ve kağıtla film yapabildikleri bu son çağın bu son zamanlarının bir parçası olabildiğini belirtiyor. Şanslı olduğu bir diğer noktayı da film yaptığı şu 50 yıl boyunca memleketinin herhangi bir savaş içerisinde olmayışıyla açıklıyor. Fakat bunlardan öte en büyük şansının burada, bu törende Maureen O’hara ile tanışmak olduğundan da bahsetmeden geçmeyerek konuşmasının noktalıyor.
     

    Yüzüklerin Efendisi filmlerinde Gollum’u canlandıran İngiiliz Aktör Andy Serkis’in törende Miyazaki ile çektirdiği fotoğraf.
     
    Geçen sene, emekli olduğunu açıklamasına rağmen Miyazaki, Model Graphix Magazine için bir samuray mangası ve Ghibli Müzesi için kısa filmler yapmaya devam ediyor (ki bu durum Miyazaki Ghibli’ye geri mi dönüyor söylentilerine yol açmıştı.). Bunların dışında, İngiliz yazar Robert Westall’un “The Call and Other Stories” isimli kısa öykülerden oluşan kitabının kapağını da Miyazaki yapmıştı. Görüldüğü üzere hala bir şeyler üretmeye devam eden Miyazaki, ölene kadar çalışmak niyetinde olduğunu LA Times’ın röportajında belirtmişti. Kendisinin animasyondan değil de uzun metrajlı filmler yapmaktan emekli olduğunu söylemişti ki Ghibli Müzesi için yapacağı kısa filmler bunun kanıtı olsa gerek. Onur ödülünü alırken de belirttiği üzere, animasyon yapımında hala kalem ve kağıt kullanan Miyazaki, CG animasyonunun ya da el-çizimi animasyonun birinin diğerinden üstün olmadığını ancak el-çiziminin ölmesinden korttuğunu söylemişti.
     
    Kapanıp kapanmadığı üzerine çok konuşulan Studio Ghibli içinse, stüdyonun şu an için bir film üzerinde çalışmadığını, sinemalarda gösterilmek üzere uzun metrajlı bir film yapamayacaklarını düşündüğünü ve kendisinin tüm yaptığının emekli olup daha fazla film yapmayacağını duyurmak olduğunu belirten Miyazaki, ancak Ghibli Müzesi için kısa filmler yapmaya devam etmek istediğini söylemişti. Bunun küçük bir ekiple yapılabileceğini belirterek Ghibli Müzesi’nin bir çalışanı gibi olduğunu söyleyen Miyazaki, yapmak istediği şeyleri yapmasına izin verdikleri sürece burada olacağını da sözlerine eklemişti.
     
    Hollywood’un en başarılı animasyon yapımcılarının, yönetmenlerinin vs. sıklıkla adını andığı ve saygı duyduğu, belli ideolojileri veya iletileri, sembolik karakterler üzerinden verdiği ve kendisinin bitmek bilmeyen hayal gücünden beslenen olağanüstü öğelerle bezeli başyapıt sayılan eserleri ile ödüllere layık görülen Hayao Miyazaki’yi biz de buradan selamlıyoruz, tebrik ediyoruz ve kendisinin ölene kadar çalışmak niyetindeyim sözünden güç alarak başarılarının devam etmesini diliyoruz.
     
    Kaynak: AnimeFantastica
  10. Beğen
    Specific got a reaction from Witch in おい! ( Selam! )   
    Insanları rencide etmeye gerek yok.Hoş geldiniz foruma tekrardan.
  11. Beğen
    Specific got a reaction from graylifee in Sarılmanın cezası olur mu?   
    ''Sokakta eşini dövebilirsin ama sokakta sarılamazsın çünkü biz ahlaklı bi toplumuz (!)'' yeterli bence.
     
  12. Beğen
    Specific got a reaction from Tinywing in Sarılmanın cezası olur mu?   
    ''Sokakta eşini dövebilirsin ama sokakta sarılamazsın çünkü biz ahlaklı bi toplumuz (!)'' yeterli bence.
     
  13. Beğen
    Specific got a reaction from Nones in Sarılmanın cezası olur mu?   
    ''Sokakta eşini dövebilirsin ama sokakta sarılamazsın çünkü biz ahlaklı bi toplumuz (!)'' yeterli bence.
     
  14. Beğen
    Specific got a reaction from Megane-san in Sarılmanın cezası olur mu?   
    ''Sokakta eşini dövebilirsin ama sokakta sarılamazsın çünkü biz ahlaklı bi toplumuz (!)'' yeterli bence.
     
  15. Beğen
    Specific got a reaction from jans09 in Sarılmanın cezası olur mu?   
    ''Sokakta eşini dövebilirsin ama sokakta sarılamazsın çünkü biz ahlaklı bi toplumuz (!)'' yeterli bence.
     
  16. Beğen
    Specific got a reaction from Lola. in Sarılmanın cezası olur mu?   
    ''Sokakta eşini dövebilirsin ama sokakta sarılamazsın çünkü biz ahlaklı bi toplumuz (!)'' yeterli bence.
     
  17. Beğen
    Specific got a reaction from Milli Midilli in Sarılmanın cezası olur mu?   
    ''Sokakta eşini dövebilirsin ama sokakta sarılamazsın çünkü biz ahlaklı bi toplumuz (!)'' yeterli bence.
     
  18. Beğen
    Specific got a reaction from Toprakezgi in Sarılmanın cezası olur mu?   
    ''Sokakta eşini dövebilirsin ama sokakta sarılamazsın çünkü biz ahlaklı bi toplumuz (!)'' yeterli bence.
     
  19. Beğen
    Specific got a reaction from Amygirl in En sevdiğiniz Müzik türü, Grup ve şarkıcı hangileridir?   
    Ortaokul döneminde metal dinliyordum,lisede punk ağırlıklı olmaya başladı.
    Şimdilerde synthpop,new age müzik dinliyorum.
    New age örnek sanatçılar:Kitaro,Yanni,Loreena McKennit.
  20. Beğen
    Specific got a reaction from Witch in Çevirmen notları olmalı mı olmamalı mı?   
    Abartılmadığı sürece komik olabiliyor.
  21. Beğen
    Specific got a reaction from boa_hancock in Studio Ghibli Zor Durumda   
    Miyazaki'nin elini attığı her animeyi bitirdikten sonra yüzümde hep bir tebessüm ve mutluluk ifadeleri oluyor.Ben de yeri ayrı olacak insandır,tanışmayı çok isterdim.Onun gibi birisini bulabileceklerini sanmıyorum,bakalım zaman gösterecek.Sophie'nin büyük yüreği,Chihiro'nun sevimli şımarık halleri,Mononoke'nin uğruna verdiği savaş,Totoro'nun sevimliliği,Kiki'nin maceraları,Ponyo'nun insan olmak için uğraşı,Arrietty'nin sevgisi.Daha uzayıp gider.Hepsi birbirinden şahane eserlerdi.
  22. Beğen
    Specific got a reaction from Sudee in Studio Ghibli Zor Durumda   
    Miyazaki'nin elini attığı her animeyi bitirdikten sonra yüzümde hep bir tebessüm ve mutluluk ifadeleri oluyor.Ben de yeri ayrı olacak insandır,tanışmayı çok isterdim.Onun gibi birisini bulabileceklerini sanmıyorum,bakalım zaman gösterecek.Sophie'nin büyük yüreği,Chihiro'nun sevimli şımarık halleri,Mononoke'nin uğruna verdiği savaş,Totoro'nun sevimliliği,Kiki'nin maceraları,Ponyo'nun insan olmak için uğraşı,Arrietty'nin sevgisi.Daha uzayıp gider.Hepsi birbirinden şahane eserlerdi.
  23. Beğen
    Specific got a reaction from hinata-77 in Studio Ghibli Zor Durumda   
    Miyazaki'nin elini attığı her animeyi bitirdikten sonra yüzümde hep bir tebessüm ve mutluluk ifadeleri oluyor.Ben de yeri ayrı olacak insandır,tanışmayı çok isterdim.Onun gibi birisini bulabileceklerini sanmıyorum,bakalım zaman gösterecek.Sophie'nin büyük yüreği,Chihiro'nun sevimli şımarık halleri,Mononoke'nin uğruna verdiği savaş,Totoro'nun sevimliliği,Kiki'nin maceraları,Ponyo'nun insan olmak için uğraşı,Arrietty'nin sevgisi.Daha uzayıp gider.Hepsi birbirinden şahane eserlerdi.
  24. Beğen
    Specific got a reaction from zeynepdurmaz in Studio Ghibli Zor Durumda   
    Miyazaki'nin elini attığı her animeyi bitirdikten sonra yüzümde hep bir tebessüm ve mutluluk ifadeleri oluyor.Ben de yeri ayrı olacak insandır,tanışmayı çok isterdim.Onun gibi birisini bulabileceklerini sanmıyorum,bakalım zaman gösterecek.Sophie'nin büyük yüreği,Chihiro'nun sevimli şımarık halleri,Mononoke'nin uğruna verdiği savaş,Totoro'nun sevimliliği,Kiki'nin maceraları,Ponyo'nun insan olmak için uğraşı,Arrietty'nin sevgisi.Daha uzayıp gider.Hepsi birbirinden şahane eserlerdi.
  25. Beğen
    Specific got a reaction from Cувєя efsanedir. :) in Oyun Dünyasından ve Oyunlardan Acayip İlginç Bilgiler!... (3.kez güncellendi)   
    Merakla beklediğim konu açılmış sonunda.
    Bir solukta okudum hepsini.
    Teşekkürler.^^
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.