Jump to content

Perfectum

Üyeler
  • İçerik sayısı

    207
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    26

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    Perfectum reacted to Taiga in Japonya'nın Eksileri   
    Ben de deneyimlerimden bir kac sey yazayim. Bilgisayarimda Turkce klavye yok, romaji ile yaziyorum. Kusura bakmayin lutfen. Oncelikle belirtmeliyim ki birazdan Japonyayi kotuleyecek olsam da Japonyada yasamayi Turkiyede yasamaya tercih ederim tabii ki. Donme gibi bir niyetimde yok. Gun gelir de vizemi yenilemezlerse baska ulkeye gecerim.
     
    1- Japonya Teknolojik bir ulke degil. 
    Evet yanlis duymadiniz. Turkiyeyle kiyaslaninca teknolojik degil. Teknoloji dedigin hayatimizi kulaylastirir. Japonyadaki siradan bir insanin hayatini kolaylastiracak teknolojik hic bir seye rastlamadim ben. Hatta Turkiye daha gelismis. Mesela Japonyada edevlete en benzer sistem My Number Card o da kuyakoshuya gitmeden konbiniden bazi belgeleri cikartmaniza yariyor. Banka konusunda cok sikinti cektim ben. Japoncaniz cok iyi degilse memurlar basindan saviyor. Ama bir sekilde banka hesabini herkes actiriyor. Ama kart eline ulastiginda bir bakiyorsun Turkiyedeki kartlarla alakasi yok. Alisveris yapamiyorsun. ATMlerin cogu aksam 7 olunca kapaniyor. Ve icin aci yani Japonlarin azimsanmayacak kadari banka kartini da kullanmiyor. Bankaya hesap cuzdaniyla gidip oyle islem yapiyorlar. Ayrica yabancilarin acabldigi yucho banka hesabi ile havale eft vb. yapamiyorsun. Bankaya her gittigimde bir A4 kagidina bilgilerimi bir a4 kagidina hesap gecmisimin filan ciktisini aliyorlar. Defalarca diger calisanlara soruyorlar, neyin nasil yapildigini anlatan rehberlere bakarak calisiyorlar. Belli sistemleri asiri kullanissiz. Ve tum bunlar Japonyada yasayanlara beklemek olarak yansiyor. Teknoloji insaninin hayatini kolaylastirmak icin yok mu? Japonyadaki teknoloji sadece gosteris. Gundelik hayati kolaylastiran farkli bir sey yok.
     
    2- Burokrasi ve sorumluluk almaktan kacinan memurlar.
    Japonlarada mi boyle davraniyorlar bilmiyorum ama memurlar basindan savabiliyor. Senin japoncan kotu git japoncasi iyi biriyle gel diyorlar. Ben sizin her gun kullandiginiz terimleri nereden bileyim. Su ne demek, bu nedemek diye sorunca da baslarindan saviyorlar. Yukarida banka icin anlattiklarim buradaki belediye ile kaymakamlik arasi bir yer olan kuyakusholar ve shiyakushoar icin de gecerli. Basit bir adres kaydi, sigorta ilgili isler vb. cok uzun suruyor. Ama yigidi oldurup hakkini yememek lazim. Her katta bir suru seni yonlendiren memur var. Ve sen onlari bulmadan onlar seni buuyor. Ne icin geldiginizi sorup once suraya gitmelisiniz diyor. Hatta sizinle gelip siz isinizi halledene kadar yardimci oluyorlar.
     
    3- Asiri icki tuketimi
    Herkes iciyor. Sokakta sizmis birisini gormek oldukca normal. En kotusu de yerde copten cok kusmuk var. 2 ay barda part time calismistim. Herseyi katip karistirip iciyorlar. Sefe diyorum sutle bira karistirilir mi? O da beni isten kartarmaya calisiyor saniyor. Kusmalari normal yani. Hatta son trenlerde hemen her istasyonda sizip kalan, dusen vb. oluyor ve zavalli istasyon gorevlileri onlarla ilgilenmek zorunda kaliyor. Ama yine yigidin hakkini vermek gerekirse baskalarina salca olan kisi sayisi yok denilebilecek duzeyde.
     
    4- Japonyanin asiri abartilmasi
    Japonya dunyada o kadar cok abartiliyor ki, Turkiyede daha da cok abartiliyor. Neymis trenler saniyesi saniyesine geliyormus. Yok oyle bir sey. Manyagin teki atliyor trenin onune sonra 1 saat trenin icerisinde beklemek zorunda kaliyorsun. Yollarda cop de var. Turkiyeye ve diger bir cok ulkeye gore soylenenler dogru olsa da insan ustu bir sekilde hersey tikirinda gitmiyor. Sonucta onlarda insan.
     
    5- Asiri pahalilik
    Burada sadece elektronik ve elektrikli urunler, tasit, bazi alkollu icecekler ucuz. Geri kalan hersey pahali. Hatta yiyecek, icecek ozellikle de sebze, meyve o kadar pahali ki sebze suyu icerek vucudun vitamin ihtiyacini karsiliyoruz. Tek kislik menemen yapmaya kalksan 5 dolardan asagi para harcamazsin. Domatesin tanesi ortalama 1 dolar. Ama sogan domatese gore ucuzdu. Ilk geldigimde Apart gibi bir yerde kalmistim ve sakinlerinin cogu avrupaliydi. Hangi ulkeden gelirse gelsin herkesin dilinde su ortak cumle vardi ; Japonya cok pahali. Mesela burada donerciler doner, lahana, sos kullaniyor sadece. Ayrica ithal urunler daha ucuz oluyor. Ve hani hep Turkler diyor ya pahali ama ona gore de alim gucu var. Japonya o kadar pahali ki alim gucu de Avrupa ulkelerine veya Amerika, Kanada vb. gore cok dusuk kaliyor. Diger ulkelerde bir sey pahaliysa, baska bir sey ucuz oluyor ve bu sayede dengeleniyor. Ama Japonyada kiralar pahali, yiyecek icecek pahali, ulasim pahali, egitim pahali, faturalar pahali. Temel ihtiyac olarak ne varsa pahali.
     
    6- Turistler
    Eger egoist pisligin teki degilsen burada bir kac ay yasayinca duzenine alisiyorsun. Yere cop atmiyorsun, her isikta araba olmasa da bekliyorsun, toplu tasimada telefonla konusmuyorsun, gurultu yapmiyorsun vb. vb. Ama turistlerin cogu kurallara uymuyor. Ve bazi yerler turistler yuzunden asiri kalabalik oluyor.
     
    7- Onunuzu kesen p*zevenkler
    Bunlar genellikle zenci oluyor. Her bro nasilsin diye konusmaya baslayip seni genel ev, pavyon, masaj salonu tarzi yerlere goturmeye calisiyorlar. Bazen cok israrci olabiliyorlar. Gerci ben hizli yurudugum icin radarlarina takilmiyorum. Belliki bunun isi gucu var diye dusunuyorlar. Ama lanet olsun ki vasifsiz elamanlar icin iyi para getiren isler hep bu p*zevenklerin yuvalandigi yerlerin yakininda.
     
    8- Asosyallik
    Japonlarla arkadaslik kurmak cok zor. Isteyken konusuyoruz, guluyoruz, egleniyoruz sonrasinda herkes kendi yoluna gidiyor. Konusmaya calisinca kacanlar bile var. Herkesin samimi oldugu sadece bir kac arkadasi var. Animelerdeki samimi arkadaslik ortamindan eser yok.
     
    9- Intahar
    Gecen ay Cuma sabahi ise gidis saatinde biri trenin onune atlayarak intahar etmis. Parcalarini raylardan toplayacaklar diye 40 dakika fazladan trenin icinde bekledim. Sonraki bir kac saatte olusan yogunluktan oturu trenler gecikti. Yani kabaca 1 milyona yakin kisi bir kisinin intahar etmesi yuzunden etkilendi. Intahar etmenin de bir raconu var. Git herkes gibi haftanin ilk gunleri is cikisi at kendini trenin onune. Bu benim basimdan gecen bir olaydi ama isin ozu su. Ben de dahil olmak uzere burada herkesin cani sikkin, kimse ortam kuramiyor. Ustune bir de Japonlarin sacma sapan is duzenleri var. O yuzden deprasyon ve intihar dusuncesi cogu kiside var.
     
    10- En cok calisip en az is yapan ulke
    Ben sadece parttime amelelik yaptim. Ofiste calisinca bu olay daha bir anlasiliyor diyorlar. Hatta yukaridaki cumleye OECDnin raporunun degerlendirildigi bir makaleyi okurken denk gelmistim. Japonya OECD ulkeleri arasinda en cok calisan ama en az cikti ureten ulkeymis. Japonlarin sacma sapan bir is yapma bicimleri var. Ise gidiyorum. Rapor yaziyorum, Cikiyorum rapor yaziyorum. Yasadigim her problemi rapor ediyorum filan. Lanet olsun benim isim bulasik yikamak. Bir de onlarin mantigina ters ama mantikli bir sey yapinca dakikalarca nutuk atiyorlar. Calisma kosullari hem fiziki hem de mental olarak agir. Yine de Turkiyede calisip evde karisiyla veya kocasiyla tartistigi icin sinirini benden cikartacak mudurlerle calismaktansa Japonyada calismak daha iyi bana gore. Tamam sana nutuk atiyorlar ama seni hic bir zaman kucuk dusurmeye yonelik bir sey yapmiyorlar. Hatta iki ay once benim maas fazla yatmis dedim mudure. Yanlislik yok seninle sozlesmeyi saatlik ucret uzerinden degil gunluk ucret uzerinden yaptik dedi. Hatta onceden ayarlanmis calisma gunleri haricinde cagirdigi icin defalarca ozur diledi. Halbuki bana ilac gibi gelmisti o gunler normal saatlik kazancimin 2 katini kazanmak. Ayrica bos zamaninda oturmak yasak, sigara molasi yasak, bir seyler yemek yasak. Senin bos oldugunu goren ustun sana hemen bir is kitliyor. Ama bana gore Japonyada calismanin kotu tarafi sadece bazi seylerin mantiksiz olmasi, yoksa calismaktan kacan biri degilim. Zaten Turkiye'de de is arkadaslarim dalga gecer gibi o is bizin isimiz degil deyip bana yardim etmeyene kadar hic bir isten kacmiyordum. Ve o benim yaptigim isler aslinda onlarin yapmasi gereken islerdi. Ise basladiklari zaman eleman eksikliginden o isleri ben yaptigim icin oyle bir dusunce olusmus kafalarinda. Ne kadar anlatmaya calissam da islerine gelmedigi icin dinlemediler. Sonucta Turkiyede ne kadar cok calisirsan sirtina o kadar cok is yuklerler. Bak Japonyada bu yok iste. En azindan ben Turkiyedeki gibi ileri duzeyine denk gelmedim. Mudur eleman olmayinca epronu giyiyor kollari siviyor bulasik yikiyor burada.
     
    Aklima simdilik gelenler bunlar. Aslinda daha fazlasi da var. Bu kotu yanlarindan cok daha fazla iyi yani var Japonyanin.
     
  2. Üzgün
    Perfectum reacted to Golge_Kaze in Himitsu FanSub ^^   
    Konbanwa minna-sama, nasılsınız?
    Biz mi, biraz yorgunuz.
    7 yıldır, uzun bir yolculuk hâlindeydik, pek-çok seri çevirdik, emek verdik. Öncelikle şu ana dek ekibimize katılıp emek vermiş olan herkesin emeklerine sağlık, hepiniz çok değerlisiniz, iyi ki yollarımız sizlerle buluştu. İyi ki bu güzel gizemli Himitsu ormanlarına ayak bastınız~
    Ayrıca bizleri bu zamana dek takip etmiş olan, serilerimizi okumuş olan herkese teşekkür ederiz~ Maceramıza katıldığınız için çok teşekkürler iyi ki varsınız~
    Ancak bizim yolculuğumuz bu kadar.
    Lavinia ve benim şahsi hayatımız son zamanlarda oldukça yoğunlaştı. Ekibimizin de durumu bizden farklı değildi. Kendi başımıza çeviri yapmaya gelince yapabiliyoruz elbette, ama böyle olsa bile bunu bir “FanSub” olarak yapmak, bir ekip olarak yürütmek artık gerçekten zorlaştı.
    Tüm ekibin sorumluluğunu yüklenmek sadece 2 kişinin yalnız başına yapabileceği bir şey değil, ikimiz de artık bu yükü taşıyamamaya başladık. Ki bu yük, sadece ekibi değil ekip dışı sorunları da kapsıyor.
    Bu sebeple çeviri grubumuzu kapatma kararı aldık. Bunu ağır sorumluluk altına girip kaçtılar olarak düşünmenizi hiç istemem, bu sebeple küçük bir açıklama yapmak istedik~
    Sorumluluk alamayacak kişiler olsaydık, bugüne 7 yıl getirmezdik bu çeviri grubunu ^^
    Lavin ve benim ortak yaptığımız serileri MangaTR’de Himitsu FanSub adı altında paylaşmayı planlıyoruz. Çünkü onlara gerçekten büyük emek verdik yarım kalmasına gönlümüz razı gelmiyor~
    İznimizi alan eski üyelerimiz de kendi serilerini tamamlamak isterlerse Himitsu FanSub için paylaşabilirler, bu durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Bunu söyleme sebebim güncelleme olursa tekrar aktif olduğumuza dair umut vermek istemeyiz.
    Tüm yolculuğumuzda bize eşlik eden herkese teşekkürler, bizleri bireysel olarak da desteklerseniz mutlu oluruz, iyi ki varsınız~
    -Gölge-
  3. Beğen
    Perfectum got a reaction from HolySpirit in Geleneksel Japon Ağaç Baskı Sanatı: Ukiyo-E   
    Geleneksel, mitolojik, atmosferik… Her resmin ardında sanki bir hikaye yatıyormuşçasına izleyiciye gizem veren, Japonya’nın kendini dünyaya kapattığı yüzyıllarda yeşeren ve sonrasında Batı’ya ve pek çok sanat akımına damgasını vuran bir ekol: Evet bugünün konusu Ukiyo-E!

    Japonya’nın şimdilerdeki adı Tokyo olan o zamanların ismiyle Edo bölgesi küçük bir balıkçı kasabasıyken, 1603 yılında gayriresmi siyasi bir başkent olmasıyla ve dönemin siyasi rüzgarının da etkisiyle hızla gelişti. Bu dönem içerisinde Tokugawa Shogunate’nin geliştirdiği politikalar sayesinde bir çok sanat alanında gelişmeler yaşandı ve bunlardan filizlenenlerden biri de Ukiyo-E baskı sanatıdır.
     
    Ukiyo-E, Japonca da “yüzen dünya resimleri” anlamına gelmekte ve aynı zamanda Edo döneminin (MS 1603-1868) sanatçılarını, şehir hayatını, romantik manzaralarını ve erotik sahnelerini konu alan bir Japon ahşap baskı sanatı olarak bilinmektedir. Yamato-E (klasik Japon resim sanatı) akımının devamı sayılan Ukiyo-E, kentsel yaşamın duyusal zevklerini örneklendirir, aynı zamanda dünyevi lezzetlerin uçucu doğasına acı tatlı bir hatırlatma sunar.

     
    El ile yapılmış olan Ukiyo-E baskıları makine ile yakalanılamayacak efsanevi tonların ve efektlerin elde edilmesini sağlamıştır. Bunun yanında net hatları, keskin geçişleri ve cesur kompozisyonları ile önde gelen çağdaş Japon sanat türlerinden biridir. Ukiyo-E eserlerinin her ne kadar sadece renkli ahşap baskı tekniği kullanılarak yapıldığı sanılsa da kağıt rulolarına fırçayla yapılan türleri (Nikuhitsuga) de bulunmaktadır. Özellikle bazı Nikuhitsuga ressamlarının eserleri dönemin soylularına çok yüksek fiyatlara satılmıştır. Ancak Edo döneminin sonuna doğru ise bir kase erişte fiyatına muntazam bir Ukiyo-E baskısına sahip olmak mümkün hale gelmiştir. Bu biraz fazla abartılı bir iddia olarak bulunsa da, 17. yüzyılda, Ukiyo-E sanatçılarının hızlıca üretilebilen renkli eserler yaratabilmek için tarihi ahşap baskı tekniklerini geliştirdikleri bir gerçektir. Ahşap kalıplar kullanılarak yapılan eserlerin çoğaltılması daha zahmetsiz ve ucuz hale gelmiştir. Bu da Edo dönemi Japonya’sının sıradan halkının birbirinden harika Ukiyo-E resimlerine sahip olmasını kolaylaştırmıştır. Böylece Ukiyo-E eski Japon kitaplarının sayfa illüstrasyonlarında ve kapaklarında kullanılır hale gelmiştir. Ayrıca, güzelliği ve hafifliği sebebiyle popüler bir hediye seçeneği haline gelmiştir. 

    Edo döneminin adeta moda sanatı olan Ukiyo-E dalgası 20.yüzyıln başına kadar devam etti. Adeta bir sanat akımı haline gelen Ukiyo-E’yi Avrupa sanatseverleri ise bir tür “Japonizm” olarak görüyorlardı. Özellikle empresyonistler başta olmak üzere, Van Gogh, Gauguin, Manet, Monet, Klimpt gibi bazı batılı sanatçılar, Ukiyo-E’nin renkli ahşap baskılarından ve gizeminden etkileniyorlardı. Özellikle Ukiyo-e’nin Batı resmindeki izinin en belirgin olduğu eser ise Van Gogh’un Pere Tanguy’un Portresi’dir. Hiroshige’nin meşhur eserlerinden birkaçını portresinin arka planında yağlı boya ile taklit etmiştir. Van Gogh her ne kadar Ukiyo-E’i ilkel bulmuşsa da, ondan etkilenmeden kendini alamamıştır.

    Sonuç olarak baskı sanatları sanatı yaygınlaştırmanın, geniş toplum kesimlerine ulaştırmanın bir yolu, görsel ve belgesel ifadenin bir aracı olarak Japon sanat geleneğinde önemli bir yere sahiptir. Köklü, uzun bir tarihsel geçmişe sahip olan Japon baskı sanatı; hemen hemen her dönemde çağın özelliklerini yansıtan nitelikli işler üretmiş ve bu devamlılık içinde gelenekselinden de ilham almayı ihmal etmemiştir. Sanatçılar her zaman yeni teknik arayışlara ve ifade olanaklarını araştırmaya yönelmişler ve baskı yine her dönem sanatsal ifadenin özgün bir dili olarak kullanılmıştır. Japon sanatçılar, gelir geçer özentiler yerine geleneksel estetik hissini modern bir duyarlılıkla çözme çabasından hareketle ulusal estetik dillerini oluşturmasını bilmişlerdir. Geçmişten gelen ince-zarif-duyarlı yaklaşımı; sanatsal bir serüvenle, çeşitli formlarla ve renk düzenlemeleri ile zenginleştirerek kullanmışlardır. Japon baskı sanatçılarının ve sanatının bir ekol olarak dünyada kendini kabul ettirmesinin en önemli nedeni bu tutarlı özellikleridir.

     
    Ve elbette Ukiyo-E'den bahsedip Hokusai'nin Dalgalarını es geçmek olmaz!

     
    Son olarak size Ukiyo-E sanatının nasıl icra edildiği ile alakalı bir video takdim edip bu yazıyı sonlandırmak istiyorum. 
    İyi seyirler.
     
     
     
     
  4. Beğen
    Perfectum got a reaction from Aechee in Bu gün hangi Manga'yı okudunuz?   
    Warehouse diye bir yaoi mangaya başladım şuan bakalım.
  5. Beğen
    Perfectum got a reaction from Aechee in Yeni çizmeye başladım, nasıl olmuş yeterince kötümü?   
    Ainz çizimini çok beğendim. Işık gölge oyunlarını biraz daha geliştirebilirsin ve bunu yaparken dosya kağıdı kullanmanı tavsiye ederim. Genelde kurşun tozları dosya kağıdına tutunmazlar böylece daha temiz iş çıkarırsın.
  6. Beğen
    Perfectum got a reaction from Aechee in Tashigi(orijinal karakter)/Aechee [2022 FanArt Yarışması]   
    Çiçekleri kullanmanı sevdim bu karakterine daha fazla odak sağlamış, çizgilerindeki sadelik hoşuma gitti. Ancak arkaplanı biraz karışık buldum. Onun dışında güzel bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. 
  7. Beğen
  8. Harika
    Perfectum got a reaction from pegasusejder in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    :D Tutmayın beni sakinim be- 
  9. Beğen
    Perfectum reacted to shidare in Çizdüklerum   
    dosya 121kb yi aştığından dolayı diğer resimleri yükleyemiyorum. Yardımcı olacak varsa çok sevinirim :D

  10. Beğen
    Perfectum reacted to shidare in Çizdüklerum   
  11. Beğen
    Perfectum reacted to shidare in Çizdüklerum   
    Başlıyoruzz 

  12. Beğen
    Perfectum got a reaction from Nevolika in Manga Çizmek Ya Da Çizmeye Çalışmak ✏   
    @Nevolika Merhaba, çizimlerini çok beğenmekle birlikte birkaç fikir sunabilirim diye düşündüm. H kalem serisi kullanmanı tavsiye ederim. Doğru çizgiyi elde edene kadar denemeler yap çünkü bu kalem serisinin uçları sert olmakla birlikte pigmenti de oldukça düşüktür bu nedenle taslak çizimlerinde çok güzel gidiyorlar. Ancak kalemi kağıda çok baskılama çünkü yırtabilir. Her neyse aha sonra doğru çizgiyi bulduğunda marker ile üstünden geçersin çizgilerin, geçtikten sonrada kalan kurşun izlerini silersin. Daha düzgün olabilir. Birinci çizimde burun, ağız ve saçların çizimini çok beğendim ancak başparmak yüze göre çok büyük ve göz yuvarları da dışarıya fırlayacak gibi duruyorlar. Ryuzaki baya bir zorlamış orada kendini Kira' yı bulmak için :D Ama ikinci olanı çok beğendim ikincisinde de gözlerin ışıltısı, iris ve göz bebeğinin durumu konusunda çalışılabilir. Bunlar şimdilik. Sende bir ışık var. Çalışmalarına devam et ve bize bir manga yap lütfen :) Şu aralar güzel bir mangaya hasret çekiyorum. Başarılar! 
  13. Üzgün
    Perfectum got a reaction from pegasusejder in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    Finallere çalışmaktan bıktım 
  14. Beğen
    Perfectum got a reaction from Pseudohomophylus in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    Beni mutlu ettiniz iyi dilekleriniz gerçekleşir umarım, hatırlanmak güzel :) @Pseudohomophylus @pegasusejder 
  15. Harika
    Perfectum got a reaction from pegasusejder in Doğum Günü Kutlama Bölümü   
    Beni mutlu ettiniz iyi dilekleriniz gerçekleşir umarım, hatırlanmak güzel :) @Pseudohomophylus @pegasusejder 
  16. Teşekkür
    Perfectum got a reaction from Pseudohomophylus in Türkiye'nin Güzide Topluluğuna Yeni Bir Üye Geldi!   
    Hoşgeldinn. Forumumuz pek aktif ve eğlenceli değil ama ayrıntılı tanıtımları olsun, kategorileri olsun güzeldir. Umarım kalıcı üyelerden olur , eğlenceli vakit geçirirsin 
  17. Harika
    Perfectum got a reaction from Ohayou_Kerem in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    Şu mahallede bizim kapıya sürekli gelen beslediğimiz kediye son zamanlarda bir kedi dadandı tıslıyıp saldırıyor. Seccadeyi aldım vurdum kafasına bir tane Allah affetsin :D
  18. Teşekkür
    Perfectum got a reaction from excalibur in Selam arkadaşlar ben onurhan aranıza yeni katıldım   
    Merhaba Onurhan, foruma, aramıza hoş geldin. Tavsiyelerden önce bir forum turu yapmanı isterim. Ayrıntılı pek çok bilgi ve tanıtımlar bulunuyor. İlgini çekecek bir şeyler bulabileceğini düşünüyorum. :)
  19. Beğen
    Perfectum got a reaction from BURUN in En nefret ettiğiniz şeyler ?   
    Sanırım heyecanla bir şeyler anlatırken sözünün kesilmesi ve sözünü kesen kişinin başka bir konu açarak seni sohbetten egale etmesi en nefret ettiğim şeyler arasında olabilir. Bunu ailem bazen yapıyor. Arkadaşlarımda veya çevremde pek rastlamadım bunu yapana. Kırıcı bir davranış bence. Ha bunu bilmeden yapıyorlar o başka ama bilmeden de yapılıyor olsa insanın hevesi kırılıyor, sohbette edesi kalmıyor tabii. Bilerek yapılıyorsa işte o zaman savaş çanları çalmaya başlıyor bende  çünkü gariptir böyle kötü niyetlileri sezebiliyorum. 
  20. Üzgün
    Perfectum reacted to Pika-sama in Muhabbet Mekanı (Düzenli Bakılan Dutluk :) )   
    Allah Rahmet eylesin huzur içinde uyu kardeşim  
  21. Harika
  22. Teşekkür
    Perfectum got a reaction from Wicked-sama in Yeni çizmeye başladım, nasıl olmuş yeterince kötümü?   
    Dosya kağıdı demişim bu şeffaf poşet dosyalar varya onlardan bahsetmiştim aslında yanlış anlatmışım. Neyse senin nasıl daha kolayına geliyorsa artık :)
  23. Teşekkür
    Perfectum got a reaction from Gorkito in Yeni çizmeye başladım, nasıl olmuş yeterince kötümü?   
    Ainz çizimini çok beğendim. Işık gölge oyunlarını biraz daha geliştirebilirsin ve bunu yaparken dosya kağıdı kullanmanı tavsiye ederim. Genelde kurşun tozları dosya kağıdına tutunmazlar böylece daha temiz iş çıkarırsın.
  24. Beğen
    Perfectum reacted to LysSa in Japonya'da Müzik   
    Geleneksel Japon Müziği
    Birçok geleneksel Japon müzik türleri(Hogaku) bulunmaktadır.
    Bunlardan en önemlileri:

    Gagaku:Çin ve Kore kökenli saray müziğidir. Bu en eski geleneksel Japon müzik türüdür.
    Biwagaku:Bu Biwa adı verilen dört telli gitara benzeyen bir enstrümanla yapılan bir müzik türüdür.
    Nogaku:Noh gösterileri esnasında icra edilen bir müzik türüdür. Genelde bir koro, Hayashi flütü, Tsuzumi davulu ve diğer enstrümanlarla icra edilir.
    Sokyoku:Koto enstrümanı ile yapılan müzik türüdür. Daha sonra Shamisen ve Shakuhachi ile eşlik edilir. Koto 13 telli kanuna benzer bir çalgıdır.
    Shakuhachi:55 cm. uzunluğunda bir flüt ile yapılan müzik türüdür. Çalgının adı eski Japon uzunluk biriminden gelmektedir.
    Shamisenongaku:Shamisen çalgısı ile yapılan müzik türüdür. Shamisen sadece üç teli olan gitara benzer bir çalgıdır, Kabuki ve Bunraku gösterileri genellikle Shamisen eşliğinde yapılır.
    Minyo:Japon folk şarkıları.
    Pop Kültürü
    J-pop ya da Japon pop müziği ile popüler Japon şarkıları olan enka, Japon müziğinin en sevilen türleridir. Amatörlerin şarkı söylemelerini destekleyen karaoke şimdi tüm dünyaya yayılmıştır. Japon çizgi resimli öyküleri ve animasyon filmleri de dünyadaki genç kuşak tarafından iyi bilinmektedir. Astro Boy, Doraemon, Pokemon ve Spirited Away popüler eserler arasında yer almaktadır.


  25. Beğen
    Perfectum reacted to Barış in Kansai / Osaka Lehçesi   
    Kansai Lehçesi (Kansai Ben)
    Direk isim olarak görüldüğünde çoğu kişiye bu terimin bişey ifade etmeyeceğini biliyorum.Ama herkes mutlaka duymuştur ve birazdan örnek verince haa diyecektir eminim. :) bende az önce ilk kez meraklanıp sürekli animelerde duyup durduğum bu konuşma tarzının bi ismi var mı acaba diyip aradım ve bu isme ulaştım.
     
    Bu kısmı ekşi sözlükten alıntılıyorum
     
    evet esas ayırt edici olan kısmı kelimenin sonuna nyan ekidi getirmeleri. dediğim gibi her animede en az bir adet bu lehçeyi kullanan karakter bulunur. 
     
    Şimdi video örnek
    http://youtu.be/bqlDjkvzU-I?t=1m25s
     
    En çok bilineceğini düşündüğüm bu lehçeyi kullanan karakterler. 
     



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.