Jump to content

Önerilen İletiler

İlk defa benimle aynı şeyleri bu kadar net düşünen birinin tam uyanmamış halini görüyorum.gerçekten kendini çok iyi anlatmışsın,bu konuda bi kaç düşüncem var dilim pek dönmez ama belki bi kaç kelime içine işler diye yazmak istiyorum(alakadar etmez diyebilirsin kabul)

Aslında hep dediğin şeyleri yaşayan saçma sapan hatalardan dolayı sürekli kendimi yargılayan bir tipim.Bu yüzden hep kendimden nefret etmişimdir.Mutlu olamamamın suçunu hep kendimde bulmuş dediğin bataklıkta hep kendi yaptıklarımdan dolayı bulunduğumu düşünmüştüm.Dediğin huzuru hep arardım hala da ararım.Bunları düşünürken suçta tek benim değil de istediğim gibi yaşayamamama sebep olanların da payı olduğunu düşünmeye başladım.

 

Kısacık zamanda gözümde kocaman bir bela olan kişiliğim(suçum olarak gördüğüm şey) iğrençliğinin yarısını yitirmişti.Belki de ortada bişey yoktu da ben işi bu seviyede görüyordum.

Hayatımın sıkıcılığını düşünürken o dediğin 3 şeyi ben de farketmiştim.

mutluluğum yok diye düşünürken ailesi hayatta olmayanların ya da tek yetişenlerin sıkıntısını görünce utandım önce.

param yeteri değil derken sokakta kuru ekmek yiyenleri görmemle bir kez daha utandım.

ardından başarımı gözümde yok sayarken sınavsız gün geçirecek meslek arayanları görünce bu düşüncelerimi yavaştan bıraktım.

 

aslında bunlar hep göz önündeydi ama ben bana gösterileni kendime duyduğum tiksintiyle görmeyi reddetmiştim.

şimdi tüm o düşüncelerimi hatırladıkça kendimi çok kötü hissediyorum.geçmişime elimdekilere küçümsemekle ya da üzülmekle elime geçecek şeyin olmadığını da yavaştan öğrendim.ve hatta bir zamanlar bu işi bitirip tamamen kurtulmayı düşünürken hastanedeki ufacık koşuşturmam ile ben ne yapıyorum dedim.aslında elimdekilere isyan etmekten başka bişey bilmeyen bi şımarıkmışım.daha bişey yaşamayan.

bence gözünü açarsan anlayacaksın,geciktikçe utanacaksın(hatta bu yazdıklarına bile-ki ben hep utanıyorum)

Öncelikle, utanmayacağım. Gözlerim açık. Dediklerinizi çok uzun zamandan beridir düşünüyorum/farkındayım. Fark şu: Ben kendimi üstümdekilerle kıyaslasaydım altımdakileri düşünmek mutlu olmam için yeterli olacaktı. Benim sorunum öyle bir şey değil. Kendimden tiksinmiyorum da. Elimdekileri de küçümsemiyorum hatta isyan hiç etmiyorum. İsyan etseydim kaçardım. Birçok fırsatım vardı. Ben kalmayı ve yüzleşmeyi seçtim. Sebeplerim sağlamdı, hala da sağlamlar. 

 

Dediğiniz yöntem -şu an nesnel konuşuyorum- özellikle de konuşma tarzınızla yanlış. Psikolojik açıdan. Karşınızdakinin durumunu bilmiyorsunuz üstelik niyetiniz öyle miydi bilmiyorum ama hitap ettiğiniz kişinin alınacağı türden konuşuyorsunuz. Tavsiye vermek istemiş olabilirsiniz ama karşınızdakinin daha önce böyle düşünmediği için kendinden nefret edebileceğini de göz önünde bulundurun, insanın kendinden nefret etmesi gerçekten berbat bir şey.

 

Ayrıca insanların psikolojik sebeplerle acı çekmeleri fiziksel olanlar kadar normal, bunu başka insanlarla kıyaslayarak iyileştiremezsiniz. Psikolojik rahatsızlıklar basit bir acı çekmeden ağır vakalara dek herkesin başına gelebilir bir şey. Nasıl ki "Dur sen zenginsin senin kanser olmaya hakkın yok," diyemiyorsak buna da diyemeyiz. 

 

Dediğim gibi, niyetinizin iyi olduğunu varsayıyorum, sadece başkalarına bu konularda tavsiye verirken karşınızdaki olmaya çalışın, biraz yumuşak davranın. Karşınızdakinin ne halde olduğunu, durumunu ve kişiliğini bilemezsiniz çünkü. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 3.2k
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Annemizin yada Babamızın cüzdanlarından 1-2 lira alıp ses çıkarmasın diye ayrı cebe koymak... :D

küçükken hep evlenince bebek olur sanıyodum :P

Şimdi popüler başlıklarımız gibi alttakine birşey yaptırmayacağız maalesef. :D Gelip arada itiraf edersiniz falan diye düşündüm. :D Bugün altıma kaçırdım falan gibi. Şaka şaka :P Neyse bence tutmaz bu

Hadi bir itirafta benden gelsin  ^_^

 

Yaş 15'di sanırım...Ablam öğretmen; bir gün evde sınav değerlendirmesi yaparken kim ne not almış kağıdın üzerine kurşun kalemle geçmiş. Kendimde öğrenciyim tabi o dönem, empati kuruyorum bir taraftan da hinlik peşindeyim :rolleyes: O akşam ablam uyuduktan sonra bütün öğrencilerin resmine bakarak bu fakir bu zengin diye ayırt edip notlarını yükseltmiştim :D Tabii zengin diye nitelendirdiklerimin notlarını düşürmedim de yükseltmedimde ama :D eminim o notunu yükselttiğim öğrenciler o gün kendi içlerinde ablamla iyi dalgasını geçmişlerdir :D ya da iyi temennide bulunmuşlardır bilemeyeceğim zira ilk seçenek daha uygun sanki ^_^  

 

Ablam hala bilmez, belki kendisi bu nasıl yüksek aldı deyip iç savaşını vermiş de olabilir ama o güne dair tek hatırladığım alelacele bilgisayara girdileri yaparken benim notları sesli olarak telaffuz etmemdi :D

 

​Demek ki neymiş; acele işe şeytan karışırmış :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İtiraf ediyorum senelerdir  adamın biriyle ilişkimin ne olduğunu bi anlayamadım arkadaştık 

çok yajındık.Dosttuk derken sevgili olduk.Ayrıldık kızmıyorum ben terkettim.

Arkasından arkadaş kalmak istedi onu da yapmadım, başkasıyla da denedim gitmedi. 

Ki işin itiraf kısmı burası o kafayla başkası yalnış yaptım.

Hala ilişkimiz ne belli değil. sorun hangimiz oda belli değil. 

Not: Rumuzsuz kalmasın hiçbir itiraf..

Rumuz:

Ayrılmayalım diyeceğine az mantıklı davranaydın ya bak hala suratıma bakıyo yaa..

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Spoiler yemeyi severim. Gidip animenin yarısında falan videolar izler resimlere bakarım ve kendime spoiler yedirtirim genelde. Bir sürü de spoiler yemişimdir ama geçenlerde yanlışlıkla ilk defa spoiler yememeye uğraşsamda Haikyuu'dan bir spoiler yemişim ki o kadar acıdı ki gözüm falan doldu öyle. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.